26 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Mai sunt 2 zile…

Ottmar Hitzfeld dar si Lothar Matthaus sunt de acord ca Ribery are mari sanse sa primeasca Balonul de Aur. Dar pentru asta trebuie sa faca un meci mare in finala! Insa pentru Heynckes, Schweini este cel mai bun mijlocas din lume…

Ribery nu are nici un titlu international si asta il face sa-si doreasca enorm titlul de sambata seara. Mai ales ca in 2010 a lipsit in finala datorita unui gest stupid in semifinala cu Lyon, cand a fost eliminat, iar anul trecut a fost acea infrangere la penalty-uri. “Am asteptat prea mult timp un astfel de titlu… Cariera mea nu poate sa se incheie fara a castiga Liga Campionilor” a declarat francezul. “Am castigat totul cu Bayern mai putin acest titlu. Pentru club, pentru fani, trebuie sa castigam sambata seara!” conchide el.

Ribery a fost declarat de revista KICKER cel mai bun jucator din Bundesliga cu o medie a notelor de 2.10, dupa Gotze (2.46) si coechipierul T.Muller (2.74). El are 10 goluri marcate si 15 pase decisive in campionat. Schweini spune despre el:”Ribery a facut un pas inainte in ultimul timp. Mai ales prin faptul cum ajuta defensiva. Insa avem nevoie de sprinturile lui, de golurile lui, de driblingurile lui. Este un jucator extraordinar.”

Iar Ribery dezvaluie secretul formei sale din ultimul timp:”Totul ii datorez lui Jupp Heynckes. El a fost factorul hotarator pentru increderea mea, pentru fericirea mea, pentru placerea cu care am jucat pe teren.”

***

Duelul portarilor este un alt aspect important pentru finala. Neuer  (27 ani) nu ascunde satisfactia fiecarei victorii impotriva lui Dortmund, satisfactie pe care a trait-o pe cand juca la Schalke. Derby-ul Schalke – Dortmund, fiind unul de mare anvergura in Germania. Ribery spune: “pentru mine Neuer este cel mai bun portar din lume, are ceva special!”. Dupa cum se stie, Neuer este portarul cu cele mai putine goluri primite intr-o editie de campionat de Bundesliga – 18.

Desi in Bundesliga nu a avut meciuri asa de bune, incasand 38 de goluri, Weidenfeller (32 ani) este portarul cu cele mai multe parade in Ch.League: 12.

***

Hitzfeld a declarat pentru presa germana:”absenta lui Gotze ar putea fi fatala pentru Dortmund

Pentru Rummenigge, Dortmund nu este un adversar venit pe cale naturala. “Hamburg, Stuttgart sau Berlin sunt concurenti pe cale naturala – ca oras, ca si club, ca mediu.”

Desi  Marcel Raducanu a fost un jucator exponential pentru Dortmund (ma refer la sfarsitul anilor ’80), romanul nu a fost invitat de cei din conducerea clubului la marea finala. Asta in timp ce conducerea lui Bayern si-a invitat o multime de fosti mari jucatori, care au venit de la distante foarte mari. Bayern intotdeauna si-a respectat jucatorii care au facut cinste culorilor clubului.

***

Alte pronosticuri de la divese personalitati:

Hasan Salihamidzic (ex-Bayern): ”Bayern va deschide o noua era in fotbalul international. Pronosticul meu este 3:2 pentru Bayern.

Bixente Lizarazu (ex-Bayern):”Bayern a avut prea mult ghinion in ultimele finale. E timpul ca norocul sa se intoarca. Cred ca este anul lui Bayern!

Carsten Jancker (ex-Bayern):”Cred ca va fi 3:1 pentru Bayern!

Giovane Elber (ex-Bayern):”Bayern nu mai poate rata ocazia de data asta!

Stefan Effenberg (ex-Bayern):”conteaza forma de moment insa Bayern este incredibil de stabila si de dominanta. Cred ca vor castiga cu 2:1.

Samuel Kuffour (ex-Bayern):”Bayern va castiga cu 2:0. Au facut un sezon excelent!”

Paul Lambert (ex-Dortmund):”O victorie a celor din Dortmund nu cred ca e o surpriza!

Andreas Moller (ex-Dortmund):”Cred ca va fi o reusita a lui Kloppo si a elevilor sai!”

Thorsten Fink (ex-Bayern):”in fotbal orice greseala conteaza insa tendinta este ca va castiga Bayern.

Florian Hinterberger (director sportiv 1860 Munchen):”3:1 pentru Bayern. “

Felix Neureuther (slalom):”Bayern va lua potul!

Christian Ehrhoff (hochei pe gheata):”2:1 pentru Dortmund

Sandro Cortese (moto):”Sunt fanul lui Bayern!

Sven Ottke (ex-box):”Bayern va fi incoronata! Va castiga cu 2:1.”

Fabian Hambuchen (gimnastica):”Cred ca va fi 3:1 pentru Bayern

Mirko Slomka (antrenor Hannover):”Cred ca se va termina 2:1 pentru Bayern dupa un meci foarte pasional”

Heiner Brand (antrenor Germania handbal):”Bayern e prea puternica. Va invinge cu 2:1.”

Diego (Wolfsburg):”Bayern e favorita. Va castiga cu 2:1.”

Niko Hulkenberg (Formula 1):”Dortmund e mai proaspata si va castiga cu 3:1

Benedikt Howedes (Schalke):”Pronosticul meu e 2:1 pentru Bayern. A avut un sezon extraordinar!”

Barbara Rittner (tenis):”Nu sunt fanul lui Bayern. Sper sa castige Dortmund!”

Dirk Nowitzki (baschet):”Desi Klopp mi-e simpatic nu cred ca Bayern va pierde.”

Thomas Gottschalk, Harald Schmidt (prezentatori TV):”suntem  fani Bayern!

Timo Boll (tenis de masa):”sunt fanul lui Dortmund de mic!

Hannelore Kraft (politiciana):”Desi Bayern e foarte puternica, pronostichez un 2:1 pentru Dortmund.”

***

Bayern este favorita si la casele de pariuri. Astfel, pe bet365, cea mai importanta casa de pariuri din Romania, sunt urmatoarele cote:

–          victorie Bayern – 1.80

–          egal si prelungiri – 3.90

–          victorie Dortmund – 4.75

***

Dupa cum cred ca se stie, Badstuber s-a reaccidentat si va lipsi de pe gazon inca aproximativ 10 luni! Adica, daca nu apar alte complicatii, il vom vedea pe teren incepand din 2014! Asta da ghinion! Sammer a spus ca nu se va aduce un alt fundas in locul lui. Cel putin acum nu se pune problema. “Ii avem pe Dante, Boateng, va veni si Kirchhoff iar la nevoie pot juca fundas central si Luiz Gustavo si Javi Martinez. Iar Van Buyten (cel caruia ii expira contractul peste o luna) are mari sanse sa-i prelungim contractul inca un an” a incheiat Mathias Sammer.

(stiri din presa germana)

19 thoughts on “Mai sunt 2 zile…

  1. -Eu recunosc ca l-am facut pe Mario Gomez, dupa finala ”dulapul zburator”,dar asta s-a intamplat cu mult mai mult timp inainte, cu mult inaintea desfasurarii fnalei de pe Allianz Arena ,l-am numit asa inca de pe vremea cand marca goluri pe banda rulanta ,de obicei golurile 3 sau 4,foarte putine decisive ,iar in meciurile decisive rata tot din orice pozitie,iar cand a iesit el golgheter ,Bayern n-a obtinut nici un trofeu timp de doi ani.

    -Nici acum nu sunt un mare fan al sau ,dar acest lucru nu m-a impiedicat sa-i laud determinarea din semifinala cu Barcelona,unde desi n-a stralucit in mod deosebit ,a facut o risipa de efort considerabila.

    -Cat despre Jupp Heynkes,atunci in momentele acelea incredibile de dupa meci ,cand ne batuse o echipa din punctul meu de vedere mizerabila ca joc,in speta Chelsea,mi-am mai amintit si semifinala cu Steaua Rosie din ’91 ,cand tot asa desi dominam clar jocul in returul de la Belgrad,brusc Heynkes a ordonat retragerea si ne-a costat autogolul lui Aughenthaler din ultimul minut,iar schimbarea lui Muller mi se paruse ca-i invitase pe londonezi la atac desi 82 de minute statusera cu ”fundul in poarta”.

    -Niciodata nu i-am negat cunostintele fantstice ,ci numai clacarile in multe momente decisive,insa dupa cum a abordat meciurile cu Juve si Barca de anul acesta ,cred cu convingere ca Jupp Heynkes anul acesta vrea sa demonstreze un final de cariera de mare senzatie!!!

  2. – Sincere felicitari castigatoarei CH.League la fotbal feminin Wolfsburg,echipa germana oferind o uriasa surpriza in finala disputata la Londra pe Stamford Bridge impotriva marii favorite Lyon ,castigatoarea ultimelor 2 editii.

    -Desi echipierele echipei franceze strict valoric erau peste jucatoarele germane ,acestea din urma au dat dovada de un spirit de sacrificiu senzational[ Popher si Martina Muller fiind efectiv entuziasmante prin efortul depus],pe care sper sa-l vad si sambata seara la favoritii nostri Bayern Munchen.

  3. Herr Weiss-sunt stelist infocat de mic…si cu Bayern la fel! Cand am auzit ca trebuie sa se joace acel amical Steaua-Bayern, eram in delir: vroiam sa vin in tricoul stelei cu fularul lui Bayern la gat!!! In fine…amicalul nu va mai avea loc prea curand dar Steaua, Bayern si Nationalmannschaft sunt preferatele mele de prea mult timp sa imi mai aduc aminte cand si cum a inceput sa fie asa.

    Acum un an citisem la cineva aici pe forum care zicea ca Chelsea a avut noroc si sa se bucure ca nu vor mai ajunge prea curand- si asa a fost. Ca Bayern poate oricand sa rejoace o finala, chiar la anul (era vorba de acest an,2013). Mestere, oricare ai fi si ai zis acest lucru, meriti o bere de la fiecare dintre noi…numai sa nu intri in coma alcoolica pentru ca suntem destui 🙂

  4. @Ribery7: @bavarezul13: intr-adevar, a fost una din cele mai negre zile si pentru mine. Si cei care am vorbit urat de jucatori, de antrenori in mod clar am facut-o la cald! Ne-am descarcat, cum se spune. Insa, nici la rece eu nu speram ca Bayern sa faca un astfel de sezon si sa ajunga peste un an in finala.
    Chiar ca Bayern ne-a servit o lectie de viata! Bine zis!
    Vorba aceea:”ai pierdut? Continua! Si lupta si mai bine! Victoria finala trebuie sa vina!”
    Este incredibil cum au putut renaste baietii! Nu numai ca nu s-au dat batuti dar au revenit cu forte maxime!
    Asta zic eu ca e cu adevarat spiritul MIA SAN MIA!

  5. @Ribery7: toti am fost extrem de nervosi si suparati dupa acea seara(eu cel putin nu cred ca o sa pot uita vreodata,aceea ramanand cea mai urata zi din viata mea).
    Pentru toti iubitorii fotbalului german,diseara aveam 2 meciuri foarte importante.E vorba despre barajul pentru Bundesliga,meciul tur Hoffenheim-Kaiserslautern si despre finala champions league la fotbal feminin Wolfsburg-Lyon!

  6. @fcdm3: Fenomenale articole. Se vede ca esti extrem de entuziasmat pentru aceasta confruntare. Asa cum suntem, de altfel, cu totii!
    Ribery7:” cel putin 5 ani Bayern nu va mai ajunge intr-o finala” Ma simt jenat pentru ca nu am avut incredere in Bayern, insa am zis-o la cald. Dar e drept, nu ma asteptam atunci ca Bayern sa mai ajunga prea curand in finala, asta pentru ca(,) competitia este extrem de dura si nedreapta, mai ales cu seicii si rusii, dar si pentru ca jucatorii erau la pamant! Apoi a urmat si Euro 2012, cand au fost eliminati fara sa realizeze ce se intampla…
    Mie Bayern mi-a predat o lectie de viata. Sa nu te dai batut niciodata!

  7. Multumim fcdm3!. Articole lungi si interesante, o placere sa le citesti! La cat mai multe. Pentru finala: 2-0 scurt si fara mila Bayern, marcatori Ribery si Muller, cu un joc in care dortmund nici macar sa viseze ca poate sa aiba o ocazie!

  8. M-as bucura enorm pentru Ribery sa ia balonul de aur, dar si Muller l-ar merita, mi-ar fi chiar greu sa aleg pe cineva de la Bayern sa ia Balonul de aur, toti imi plac foarte mult… La chestia cu invitatiile se vede care club e mai profesionist si care isi respecta legendele. Declaratiile sunt chiar interesante, nu stiu pe unde le tot gasesti 🙂 Iar cat despre Badstuber, chiar imi pare rau ca iar s-a accidentat, daca nu avea parte de atatea accidentari sunt convins ca era in top 3 cei mai buni fundasi din lume, pacat 🙁
    Multumim pt. inca un articol excelent fcdm3 !
    Inca 2 zile de nerabdare… MIA SAN MIA !

  9. Eu anul trecut dupa finala pierduta chiar ma intrebam “Oare are Bayern un orgoliu asa de mare incat la anul sa zdrobeasca tot?” … si iata ca in Bundesliga am terminat la 25p … desi puteam la si mai mare diferenta (Infrangerea cu Leverkusen si egalul de la Nurnberg sau cu Monchengladbach, puteam castiga acele meciuri cu noroc) … in cupa au batut tot in CL o sincopa la BATE Borisov si o relaxare cu Arsenal … nu cre ca Bayern mai poate pierde anul asta, li se va amintit cum au pierdut anul trecut stati linistiti pronosticul meu pt finala: Borussia Dortmund – Bayern Munchen 0-3 !

  10. Intr-adevar, DevilMayCry, ai fost unul din marii optimisti. Am recitit comentariile de anul trecut dupa finala pierduta si pot sa afirm ca nici eu nu speram ca dupa un singur an sa “ne vedem” intr-o noua finala de Liga Campionilor. Iata cateva postari de atunci:
    Ribery7:” cel putin 5 ani Bayern nu va mai ajunge intr-o finala”
    Stanila Radu: “sunt sigur ca in curand vom avea ocazia sa jucam din nou finala”
    Deadmen19:” in mod sigur vom mai juca o finala cat de curand”
    Eustake:” Sper sa ajungem cat mai repede din nou in finala”
    Alin:” Voi face peri albi in cap si Bayern nu va mai ajunge niciodata aici”
    Serban:” Capul sus, ca anul viitor o sa avem din nou o sansa”
    gery76 dar si altii erau revoltati de “dulapul zburator” sau ca nu e schimbat Heynckes! Recunosc. Si eu il doream inlocuit pe Heynckes, dupa ce a pierdut toate finalele… Dar lucrurile se schimba, nu?

    http://fcbayern.ro/?p=3672#comment-10774

  11. Un mic comentariu la articolul anterior. E vorba de numarul de fan-cluburi ale celor doua echipe.
    Lasand la o parte diferente financiare dintre cele doau cluburi, net in favoarea echipei noastre, pot sa afirm cu bucurie ca Bayern este mult mai iubita ca Dortmund uitandu-ma la numarul de fan-cluburi. In timp ce Dortmund are doar 600, Bayern se mandreste cu 3.250!

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version