19 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica FC Bayern – Arsenal Londra | UEFA Champions League, manșa retur a sferturilor de finală

Bayern și Arsenal se reîntâlnesc după un meci spectaculos făcut în prima manșă. Cele două echipe se vor duela miercuri seară, începând cu orele 22:00, pe Allianz Arena, sub conducerea arbitrului olandez Makkelie. 

 Campioana Germaniei are o misiune grea în acest retur, dar echipa nu trebuie subestimată. Să nu uităm că vorbim despre una dintre cele mai experimentate formații când ne referim la Liga Campionilor, cu 6 trofee ale competiției (1974, 1975, 1976, 2001, 2013, 2020) și un total de 11 finale. Atuul celor de la Bayern în această dublă este Harry Kane, fostul star de la Tottenham, care cunoaște foarte bine jocul lui Arsenal. Englezul are 14 goluri reușite în cele 19 meciuri jucate cu Arsenal.

Degringolada din acest sezon ratat în Bundesliga este sporită de anunțul făcut de Thomas Tuchel, care va pleca de la Bayern la finalul sezonului, lucru de altfel așteptat de fanii bavarezi.

Bayern a pierdut primul meci al optimilor pe terenul lui Lazio cu scorul de 1-0. Returul a fost decis încă din prima repriză când Kane și Muller au dus echipa în avantaj, 2-0. Tot Kane a marcat în repriza a doua, astfel că Bayern a trecut de Lazio cu scorul general de 3:1.

Bavarezii ocupă locul 2 în Bundesliga și sunt la o distanță de 16 puncte de campioana oficială a acestui nou sezon, Bayer Leverkusen. Ratarea titlului o face pe Bayern să se concentreze pe trofeul cu numărul 7 din UCL.

Formația lui Thomas Tuchel are cel mai bun atac din Bundesliga. Defensiva, însă, este la polul opus în această perioadă. Din cauza apărării, Bayern a pierdut derby-ul de pe teren propriu cu Dortmund, 2-0 și deplasarea de la modesta Heidenheim, 3-2.

Penultima etapă a fost rușinoasă, pierzând pentru prima dată în fața nou-promovatei Heidenheim. A fost prima victorie a lui Heidenheim în cele 3 partide jucate cu Bayern. După anunțul plecării lui Tuchel, bavarezii au pus punct seriei de două înfrângeri din Bundesliga printr-o victorie pe teren propriu cu Koln, scor 2-0.

Bayern a fost destul de curajoasă pe Emirates Stadium, fiind foarte aproape să plece acasă cu o victorie. Saka a deschis scorul pentru Arsenal încă din minutul 12, dar Gnabry și Kane au întors rezultatul rapid.

Introducerea vedetei Kingsley Coman din minutul 66, revenit după o lungă accidentare, și schimbarea lui Gnabry cu Guerreiro în minutul 70 nu au fost mișcări inspirate. Pasul în spate făcut de Bayern a fost taxat prin golul egalizator al lui Trossard din pasa lui Gabriel Jesus, ambii jucători intrați în minutul 66.

Lotul lui Bayern este afectat și de numeroasele accidentări. Fundașii Bouna Sarr și Sacha Boye și atacanții Kingsley Coman și Leroy Sane sunt indisponibili pentru acest meci. Pe lângă problemele accidentărilor, Alphonso Davies nu va putea juca din cauza cumulului de cartonașe galbene.

Egalul lui Arsenal din meciul tur și înfrângerea pe teren propriu cu Aston Villa au schimbat destul de mult balanța înaintea acestui retur. În 2006 reușea să ajungă până în finala pe care a pierdut-o în fața Barcelonei cu 2:1 și în 2009 era eliminată de rivala Manchester United din faza semifinalelor prin două înfrângeri cu 1-0, respectiv 3-1.

Misiunea de a trece de FC Porto în optimi s-a dovedit a fi mult mai complicată. Arsenal a pierdut în deplasare cu 1:0 un meci controlat în întregime, iar golul lui Galeno a venit în minutul 94.

Returul jucat pe Emirates a fost o adevărată dramă. Trossard a reușit să deschidă scorul în minutul 41 prin assist-ul geniului Odegaard și soarta calificării a fost decisă la loviturile de departajare când Odegaard, Havertz, Saka și Rice au executat cele 4 penalty-uri. De partea cealaltă au ratat Wendell și Galeno.

  Arsenal e foarte aproape să rateze la mustață titlul în Premier League după ce s-a făcut de ras în ultima etapă jucată pe teren propriu cu Aston Villa, meci pierdut cu scorul de 2-0.

Astfel, a căzut pe locul doi și City este lider cu un avans de 2 puncte. Lupta pentru titlu părea că se dă între Arsenal și Liverpool, dar iată cum City a profitat de acest lucru.

Chiar dacă a pierdut ultima etapă din Premier League, Arsenal are un golaveraj impresionant de 75:26.

Tunarii au al doilea cel mai bun atac și cea mai bună apărare, o reușită remarcabilă țînând cont că vorbim despre cel mai puternic campionat din lume. Saka este golgheterul formației cu 14 goluri și 8 assist-uri până acum.

Fundașul Timber este indisponibil din cauze medicale. Se pare că va reveni pe teren la finalul lunii aprilie. Statistica meciurilor directe Bayern Munchen și Arsenal Londra

Meciurile directe

  • 09.04.24 UCL Arsenal Bayern 2:2
  • 18.07.19 ICC Arsenal Bayern 2:1
  • 19.07.17 ICC Bayern Arsenal 1:2
  • 07.03.17 UCL Arsenal Bayern 1:5
  • 15.02.17 UCL Bayern Arsenal 5:1
  • 04.11.15 UCL Bayern Arsenal 5:1

Bayern are avantajul terenului propriu într-un meci atât de important, meci ce decide una dintre echipele semifinaliste. Bavarezii au 12 victorii în cele 15 etape jucate acasă, unde au marcat 60% din totalul de goluri.

Tot aici a învins-o categoric pe Lazio în optimi. Asul din mânecă este Kane, care a înscris 40% din totalul golurilor lui Bayern. Defensiva este cea care îi va pune probleme, iar englezii au profitat în tur. Arsenal a încercat să tranșeze rapid meciul, marcând încă din primul sfert de ora.

Echipele probabile

Bayern Munchen: Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, Guerreiro – Laimer, Goretzka – Muller, Musiala, Sane – Kane.
Antrenor: Thomas Tuchel

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu – Odegaard, Jorginho, Rice – Saka, Havertz, Martinelli.
Antrenor: Mikel Arteta

Sursă: pariurix.com.

2 thoughts on “Avancronica FC Bayern – Arsenal Londra | UEFA Champions League, manșa retur a sferturilor de finală

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version