15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Mia San Mia – Cele 16 principii ale bavarezilor

Celebra fraza “Mia san Mia” este moto-ul echipei noastre FC Bayern. Aceasta este varianta bavareza a frazei “Wir sind wir”, care inseamna “Noi suntem cine suntem.”

Mia san ein Verein, mia san Botschafter, mia san Vorbilder, mia san Tradition, mia san Innovation, mia san Selbstvertrauen, mia san grenzenlos, mia san Fußball, mia san Respekt, mia san Freude, mia san Treue, mia san Partner, mia san Heimat, mia san Motor, mia san Verantwortung, mia san Familie. Mia san mia – mia san der FC Bayern!

Cele 16 principii menționate mai sus sunt explicate în continuare si sunt o descriere exactă a ceea ce inseamna Bayern cu adevărat. Ele formează o filozofie dupa care jucatorii, conducerea clubului si fanii ar trebui să trăiască.

 • Mia san ein Verein – Suntem un singur club: Suntem cu totii formati de istoria clubului, suntem cu toții implicați în dezvoltarea lui și împărtășim aceleași valori.
 • Mia san Botschafter Suntem ambasadori: Toată lumea, indiferent dacă e jucătorul, conducator sau fan, reprezinta imaginea clubului. Prin urmare, este responsabilitatea fiecăruia de a trai dupa valorile clubului și să contribuie la o imagine pozitivă a clubului.
 •  Mia san Vorbilder – Suntem modele: Jucătorii și conducatorii rerezinta modele pentru fanii lor. Cei mai tineri privesc în sus la ei si isi doresc să urmeze calea lor. Prin urmare, fanii ar trebui să fie modele pentru fanii altor echipe. Noi nu ar trebui să fim învinși sau huligani si trebuie să ne sustinem mereu echipa noastră, atat în vremuri bune cat și rele.
 • Mia san Tradition – Suntem tradiție: Acest lucru este destul de clar, și pentru mine, este una dintre cele mai importante. Ar trebui să fim mândri de tradiția și istoria noastră, atât pe teren cat si in afara lui.
 • Mia san Innovation – Suntem inovatieNoi cautam mereu modalități de îmbunătățire sportiva, financiara, dar si a traditiei.
 • Mia san Selbstvertrauen – Suntem increzatori: Avem așteptări mari de noi înșine și întotdeauna tintim sus. Noi credem în calitatea noastră și nu ne temem de nimeni. Scopul nostru este de a câștiga fiecare meci și vom ataca și apăra precum o echipa.
 • Mia san grenzenlos – Suntem diversitate: Acceptam pe toată lumea, indiferent de rasă, religie și convingeri. Credem că putem învăța de la diversitatea culturală și ne putem modela valorile noastre în functie de aceasta. Aici, moto-ul lui Bayern este legat cu moto-ul Uniunii Europene, “Uniți în diversitate”.
 • Mia san Fußball – Noi suntem fotbal: Clubul nostru unește oameni din toate categoriile de viață grație jocului frumos. Să nu uităm originile noastre. Bayern a fost infiintat de Franz Ioan și alți membri ai clubului gimnastica Münchner TurnVerein la data de 27 februarie 1900.

 •  Mia san Respekt – Suntem respect: Respectul reciproc între jucători, antrenori, conducerea clubului si fani este fundamentală pentru ca, clubul să aiba succes.
 • Mia san Freude – Suntem bucurie: Jucătorii fac ceea ce iubesc. Acestia trebuie să fie încântati să joace pentru Bayern, nu sa fie simpli mercenari ce sunt aici pentru bani. Bayern este, de asemenea, o sursă de divertisment pentru fanii săi. Cu toate acestea, trebuie să acceptăm înfrângerile și sa nu stricam bucuria altora.
 • Mia san Treue – Suntem loiali: Ne mândrim cu loialitatea jucătorilor noștri. Suntem loiali jucătorilor ce provin din academia de tineret le oferim toate șansele pe care le merită. Suntem loiali fostilor jucatori. Și suntem loiali fanilor.

FC Bayern, Stern des Südens, du wirst niemals untergehn,weil wir in guten wie in schlechten Zeiten zu einander stehn.

FC Bayern, Stea din Sud, niciodată nu vei merge în jos, pentru că te vom sustine si la vremuri bune si rele.

 • Mia san Partner – Suntem parteneriLa victorii și la înfrângeri, suntem în asta împreună și ne vom sustine reciproc, orice ar fi.
 • Mia san Heimat – Suntem iubitori de casa: Suntem mândri de orașul München și vom face tot posibilul ca echipa sa imbogateasca istoria sa.
 • Mia san Motor – Suntem dinamici: Noi nu suntem conservatori și blocati în trecut. Suntem dinamici și inovatoari. Vom incerca lucruri noi, în scopul de a ne îmbunătăți și rămâne sus, dar valorile noastre nu ar trebui să fie uitate.
 • Mia san Verantwortung – Suntem responsabilitate: Avem o responsabilitate de a fi un exemplu pentru alții. Noi suntem responsabili pentru actiunile noastre proprii, chiar și la esecuri. Mai ales la esecuri.
 • Mia san Familie – Suntem familie: Cel mai important, suntem o familie, împărtășind totul pentru tot restul vieții noastre. Odată bavarez, întotdeauna bavarez.

Poate că ceea ce suntem cu adevarat ar trebui să să îmbunătățească sentimentul “Mia san Mia”. Unele dintre aceste principii par să fi fost uitate în ultimii ani. Daca am fi un pic mai inovatori și dinamici, sa avem mai mult respect reciproc și mai multa incredere in noi, sunt sigur ca putem atinge cele mai înalte realizări în fotbal. Noi nu trebuie să uităm de datoria noastră. Toti avem jucatori preferati și tot toti avem un jucător pe care il criticăm (Gomez, Robben, Kroos …). Este in regula sa criticam dar cu argumente, atâta timp cât acest punct de vedere nu devine ofensator și personal, dar în cele din urmă ar trebui să ne amintim că acestia sunt, la urma urmei, jucătorii lui Bayern și atâta timp cât imbraca tricoul bavarez ar trebui sa-i sustinem.

Lasă un răspuns

20 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
20
0
Posteaza un comentariux