19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Mia San Mia – Cele 16 principii ale bavarezilor

Celebra fraza “Mia san Mia” este moto-ul echipei noastre FC Bayern. Aceasta este varianta bavareza a frazei “Wir sind wir”, care inseamna “Noi suntem cine suntem.”

Mia san ein Verein, mia san Botschafter, mia san Vorbilder, mia san Tradition, mia san Innovation, mia san Selbstvertrauen, mia san grenzenlos, mia san Fußball, mia san Respekt, mia san Freude, mia san Treue, mia san Partner, mia san Heimat, mia san Motor, mia san Verantwortung, mia san Familie. Mia san mia – mia san der FC Bayern!

Cele 16 principii menționate mai sus sunt explicate în continuare si sunt o descriere exactă a ceea ce inseamna Bayern cu adevărat. Ele formează o filozofie dupa care jucatorii, conducerea clubului si fanii ar trebui să trăiască.

  • Mia san ein Verein – Suntem un singur club: Suntem cu totii formati de istoria clubului, suntem cu toții implicați în dezvoltarea lui și împărtășim aceleași valori.
  • Mia san Botschafter Suntem ambasadori: Toată lumea, indiferent dacă e jucătorul, conducator sau fan, reprezinta imaginea clubului. Prin urmare, este responsabilitatea fiecăruia de a trai dupa valorile clubului și să contribuie la o imagine pozitivă a clubului.
  •  Mia san Vorbilder – Suntem modele: Jucătorii și conducatorii rerezinta modele pentru fanii lor. Cei mai tineri privesc în sus la ei si isi doresc să urmeze calea lor. Prin urmare, fanii ar trebui să fie modele pentru fanii altor echipe. Noi nu ar trebui să fim învinși sau huligani si trebuie să ne sustinem mereu echipa noastră, atat în vremuri bune cat și rele.
  • Mia san Tradition – Suntem tradiție: Acest lucru este destul de clar, și pentru mine, este una dintre cele mai importante. Ar trebui să fim mândri de tradiția și istoria noastră, atât pe teren cat si in afara lui.
  • Mia san Innovation – Suntem inovatieNoi cautam mereu modalități de îmbunătățire sportiva, financiara, dar si a traditiei.
  • Mia san Selbstvertrauen – Suntem increzatori: Avem așteptări mari de noi înșine și întotdeauna tintim sus. Noi credem în calitatea noastră și nu ne temem de nimeni. Scopul nostru este de a câștiga fiecare meci și vom ataca și apăra precum o echipa.
  • Mia san grenzenlos – Suntem diversitate: Acceptam pe toată lumea, indiferent de rasă, religie și convingeri. Credem că putem învăța de la diversitatea culturală și ne putem modela valorile noastre în functie de aceasta. Aici, moto-ul lui Bayern este legat cu moto-ul Uniunii Europene, “Uniți în diversitate”.
  • Mia san Fußball – Noi suntem fotbal: Clubul nostru unește oameni din toate categoriile de viață grație jocului frumos. Să nu uităm originile noastre. Bayern a fost infiintat de Franz Ioan și alți membri ai clubului gimnastica Münchner TurnVerein la data de 27 februarie 1900.

  •  Mia san Respekt – Suntem respect: Respectul reciproc între jucători, antrenori, conducerea clubului si fani este fundamentală pentru ca, clubul să aiba succes.
  • Mia san Freude – Suntem bucurie: Jucătorii fac ceea ce iubesc. Acestia trebuie să fie încântati să joace pentru Bayern, nu sa fie simpli mercenari ce sunt aici pentru bani. Bayern este, de asemenea, o sursă de divertisment pentru fanii săi. Cu toate acestea, trebuie să acceptăm înfrângerile și sa nu stricam bucuria altora.
  • Mia san Treue – Suntem loiali: Ne mândrim cu loialitatea jucătorilor noștri. Suntem loiali jucătorilor ce provin din academia de tineret le oferim toate șansele pe care le merită. Suntem loiali fostilor jucatori. Și suntem loiali fanilor.

FC Bayern, Stern des Südens, du wirst niemals untergehn,weil wir in guten wie in schlechten Zeiten zu einander stehn.

FC Bayern, Stea din Sud, niciodată nu vei merge în jos, pentru că te vom sustine si la vremuri bune si rele.

  • Mia san Partner – Suntem parteneriLa victorii și la înfrângeri, suntem în asta împreună și ne vom sustine reciproc, orice ar fi.
  • Mia san Heimat – Suntem iubitori de casa: Suntem mândri de orașul München și vom face tot posibilul ca echipa sa imbogateasca istoria sa.
  • Mia san Motor – Suntem dinamici: Noi nu suntem conservatori și blocati în trecut. Suntem dinamici și inovatoari. Vom incerca lucruri noi, în scopul de a ne îmbunătăți și rămâne sus, dar valorile noastre nu ar trebui să fie uitate.
  • Mia san Verantwortung – Suntem responsabilitate: Avem o responsabilitate de a fi un exemplu pentru alții. Noi suntem responsabili pentru actiunile noastre proprii, chiar și la esecuri. Mai ales la esecuri.
  • Mia san Familie – Suntem familie: Cel mai important, suntem o familie, împărtășind totul pentru tot restul vieții noastre. Odată bavarez, întotdeauna bavarez.

Poate că ceea ce suntem cu adevarat ar trebui să să îmbunătățească sentimentul “Mia san Mia”. Unele dintre aceste principii par să fi fost uitate în ultimii ani. Daca am fi un pic mai inovatori și dinamici, sa avem mai mult respect reciproc și mai multa incredere in noi, sunt sigur ca putem atinge cele mai înalte realizări în fotbal. Noi nu trebuie să uităm de datoria noastră. Toti avem jucatori preferati și tot toti avem un jucător pe care il criticăm (Gomez, Robben, Kroos …). Este in regula sa criticam dar cu argumente, atâta timp cât acest punct de vedere nu devine ofensator și personal, dar în cele din urmă ar trebui să ne amintim că acestia sunt, la urma urmei, jucătorii lui Bayern și atâta timp cât imbraca tricoul bavarez ar trebui sa-i sustinem.

20 thoughts on “Mia San Mia – Cele 16 principii ale bavarezilor

  1. Cred ca ar trebui sa se promoveze mai mult valorile germane si mai putin globalizarea.Daca nemtii vor sa fie cei mai buni trebuie sa investeasca in proprii jucatori si mai putin in straini (turci,etc.).Sunt de acord cu toate cele 16 principii mai putin cea cu “Uniti in diversitate”.Noi fani ar trebui sa vedem de la Bayern acea mentalitate care ne face invingatori si neinfricati,nu cea care este acum.Sper ca Sammer sa ne aduca pe drumul cel bun.
    Vedeti cazul turcilor crescuti de nemti si care se intorc in potriva lor.

  2. Pana la urma, asta e. Daca vrem CL nu trebuie sa ne fie frica de nimeni. Ii batem pe blatisti ca pe hotii de cai. E nasol ca avem primul meci acasa, dar BAYERN e BAYERN! Sunt convins ca o sa isi revina baietii. Trebuia si o perioada mai slaba sa ii mai aduca cu picioarele pe pamant. Pana la meciurile cu juve Bayern o sa fie campioana si ramane concentrata 100% pe CL. Abia astept sa zica marii specialisti de la tv ce surpriza ca Bayern a trecut de juve, toti ii vad pe macaronari favoriti, inclusiv marele antrenor Mucescu. Nici nu vreau sa fie laudata de asemenea personaje dubioase Bayern, nu toti merita sa fie suporterii acestei minunate echipe (vezi articolul exceptional de mai sus). Suntem o elita. MIA SAN MIA !

  3. Au fost aranjate: Seeded(Barcelona, Real,Bayern,Dortmund) cu Unseeded (PSG, Malaga,Juventus, Galatasaray).
    Si evident, Bayern se alege cu cel mai greu adversar…

  4. Am nimerit Bayern-Juve si Real-Galata!Eram absolut 100%convins ca Realul va pica impotriva celor de la Galata!De fapt Real-Galata cam toata lumea a stiut!Rusine!!!

  5. Extraordinar articol!Stiam ce inseamna “Mia san Mia” insa,spre rusinea mea,nu si despre celelalte “principii”.Anul trecut pe bayernforum.com a fost un poll sa alegem motto-ul echipei din mai multe variante posibile si a iesit “Mia san Mia”. Sincer sa fiu,nu stiu daca votul nostru a fost adus la cunostinta conducatorilor lui Bayern si din cauza jucam cu el pe tricou,desi asa se specifica pe site.In mod normal nu m-as gandi ca ar baga cineva in seama suporterii,insa am si cateva motive sa cred contrariul.In primul rand respectul extraordinar pe care l-a aratat Bayern intotdeauna fata de suporterii sai,in al doilea rand au mai fost cateva convrsatii intre cei mai importanti useri de acolo si jucatori sau conducatori de la Munchen.Referitor la tragerea la sorti eu mi-as dori Bayern-Real Dortmund-Barcelona Juventus-Psg si Malaga-Galata.Insa am inceput sa cred ca tragerile astea sunt dubioase rau de tot asa ca ma gandesc la urmatoarele: Real-Galata Bayern-Juventus Dortmund-Psg si Barcelona-Malaga

  6. adevarat tot ceea ce a spus fcdm3,Bayern e echipa in momentul in care garnitura e completa ,prin lipsa unui singur jucator ,totul o ia la vale ,cred ca echipa e pe o usoara panta ,poate si datorita faptului ca in Bundesliga ,nu au adversar,totusi eu cred ca sanse mari in CL sunt doar daca nu au o tragere ghinionista (fc barcelona,dormund)

  7. Ca sa nu deschid un nou articol separat, il voi scrie aici. Din pacate nu este in concordanta cu spiritul optimist al actualului articol, MIA SAN MIA – CELE 16 PRINCIPII ALE BAVAREZILOR.

    Articol in BILD:
    Hoeness:”de 3 saptamani parca jucam in noroi!”

    Dupa meciul cu Arsenal, Uli Hoeness (61 ani) a declarat la un post TV: :”de 3 saptamani parca jucam in noroi!” El s-a referit la meciurile: 1:0 cu Hoffenheim, 3:2 cu Fortuna si 0:2 cu Arsenal. Inainte de meciul cu Arsenal echipa nu mai pierduse de 5 luni!

    Iata analiza BILD:
    APARAREA a incasat 10 goluri in 25 de meciuri in Bundesliga, in timp ce in Ch.League a luat 10 goluri in 8 meciuri! Concluzia este ca in timp ce in Bundesliga Neuer se plictiseste (la meciul cu Werder 6:1 facea pase in timpul meciului cu rezerva Th. Muller, care statea in spatele portii!) in Ch. League da peste atacuri puternice iar Dante & Co au probleme.

    ATACUL: Mandzukic este nr. 1 in Bundesliga (15 goluri in 21de meciuri), insa in Ch. League nu prea se descurca (1 gol din 6 meciuri).
    Concluzie: croatul inca nu a demonstrate ca a indeplinit cele mai inalte standarde pe plan international. Gomez a marcat anul trecut in Ch. League de 12 ori. Acum e doar rezerva.

    BLOCATI: Ribery (accidentat) si Schweini (suspendat) au lipsit cu Arsenal si asta s-a vazut. In timp ce Ribery este cel mai bun jucator din Bundesliga (media notelor este de 2.10), Schweini este seful de la mijlocul terenului iar lipsa sa din echipa s-a vazut si prin evolutia modesta a lui Martinez.
    Hoeness in AZ:”campionatul se va decide repede, in Cupa avem sanse mari insa in Ch. League exista pericolul sa ne pierdem cu firea in anumite momente.”

    Capul sus baieti! Inca mai putem realiza “tripla”! Trebuie sa trecem cat mai repede peste acest moment luptand pana la sacrificiu!

    MIA SAN MIA!

  8. Foarte frumos articolul. Bulinele dau un aspect frumos, imaginile sunt bine alese, comentariul din final e bun, BRAVO.
    Legat de echipa. Eu as incerca un meci din campionat, ca tot e rezolvat, cu Muller in atac, Ribery, Kroos si Shaqiri in linia de 3. Muller iese des la pasa, are simtul portii suteaza bine din careu, are dententa uriasa, da bine cu capul, nu prea e el solid dar nici Mandzukic nu e foarte facut.

  9. -Excelenta tema articolului,pentru care meriti toata admiratia noastra,un singur punct nu este in concordanta cu gandirea mea[ imi cer scuze celor ce nu-mi impartasesc aceasta idee] si anume cel legat de ” Uniti in diversitate”,voalat este un fel de tema a globalizarii,niciodata un adept al mentalitatii de tip anglo-saxon nu va putea avea aceleasi principii si repere morale cu un reprezentant al traditiilor balcanice.

  10. M-am gandit sa scriu un alt fel de articol pe site. Cu acesta sper ca fiecare sa inteleaga spiritul bavarez, spiritul Bayern si ca trebuie sa ne sustinem echipa atat la victorii cat si la infrangeri. Acesta este Bayern, astia suntem noi. Mia san Mia !

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version