28 February 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Kahn crede în steaua lui Reus

Legendarul fost portar al lui Bayern München consideră că tânărul internațional german poate avea succes la Borussia Dortmund, spunând că a făcut o alegere bună refuzând oferta de a intra în lotul bavarezilor începând din vară

Marco Reus, atacantul în vârstă de 22 de ani al Borussiei Mönchengladbach, și-a pus semnătura pe un pre-contract cu echipa campioană a Bundesligii în sezonul trecut, alegând deci să joace pentru Dortmund în detrimentul celui mai mare club din Germania – spre consternarea lui Bayern.

Înainte de perfectarea transferului, Bayern München se lăuda cu abilitatea de a învinge alte cluburi germane pe piața transferurilor, director sportiv Christian Nerlinger mergând până acolo încât a declarat că ar putea să cumpere jucători la prețuri mai mici decât formațiile rivale.

Cu toate acestea, Reus – născut în Dortmund și a cărui parteneră de viață încă trăiește în orașul din vestul Germaniei – a refuzat să se înscrie în acest curent și s-a întors la clubul său din copilărie, lăsându-i pe cei de la Bayern să suspecteze tactici necurate din partea lui BvB.

“Decizia lui Reus de a prefera Dortmund lui Bayern nu mă surprinde. El se potrivește perfect filosofiei lui Dortmund, care oferă tinerilor jucători oportunitatea de a juca în mod regulat” , a declarat Oliver Kahn pe blogul său în limba germană găzduit de platforma Eurosport-Yahoo.

“În plus, s-a născut în Dortmund și are puternice legături cu acest club. Ar fi o afirmație riscantă dacă aș spune că și-ar fi asigurat un loc de titular la Bayern, însă cel mai probabil va fi titular la Dortmund” , a adăugat Kahn.

Pe lângă adversitatea fanilor lui Bayern, renumiți prin orgoliul lor, Reus se confruntă acum cu gelozia suporterilor lui Mönchengladbach – la urma-urmei, cele 11 goluri marcate de el până la acest punct al sezonului au adus echipa la numai un punct în spatele lui Bayern, Dortmund și Schalke, liderii la egalitate ai Bundesligii.

Marco Reus a fost cel care a deschis scorul vineri într-o victorie briliantă (3-1) asupra lui Bayern, rezultat care a redeschis cursa pentru titlu în Bundesliga.

“O etichetă de 17 milioane de euro poate să pună multă presiune asupra unui jucător tânăr. Și poți să adaugi și reacția fanilor lui Gladbach vizavi de plecarea sa. Îmi aduc aminte când am plecat de la Karlsruhe pentru a ajunge la Bayern – după 20 de ani în tricoul lui KSC am fost insultat și chiar scuipat de către fani” , a precizat Kahn.

“Fanii reacționează emoțional, irațional la transferuri. O decizie care pentru un jucător este pur profesională poate să rănească speranțele și visele suporterilor, un fapt pe care trebuie să-l accepți. Însă, Reus și-a arătat forța mentală ca răspuns la această provocare” .

“Prestația sa împotriva lui Bayern a demonstrat multă dorință de joc, ușurință de a controla mingea și a lăsat să se întrevadă un caracter puternic. Desigur că a deschis rapid scorul și i-a recâștigat la scurt timp pe fanii lui Gladbach. A ajutat faptul că golul său a fost atât de iscusit” , a încheiat Kahn referindu-se la reușita lui Reus, de la 30 de metri, după o pasă trimisă greșit de Manuel Neuer.

sursa: tv.eurosport.ro

Lasă un răspuns

5 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
5
0
Posteaza un comentariux