29 March 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Blatter: Hoeness, vinovat de candidatura ratată

Conform șefului de la FIFA, criticile președintelui lui Bayern la adresa Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud a fost parțial la originea eșecului înregistrat anul trecut de orașul München în tentativa de a câștiga drepturile de organizare a Olimpiadei de Iarnă din 2018

“În ajunul Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud, Uli Hoeness și compania defăimau evenimentul. A fost dificil să trecem cu vederea acest lucru” , a declarat Sepp Blatter, președintele forului mondial care guvernează fotbalul, în ediția de luni a revistei Kicker.

Blatter a mai dezvăluit că Issa Hayatou, președintele Confederației Fotbalului African (CAF), l-a înștiințat pe Franz Beckenbauer, care venise în orașul sud-african Durban cu puțin timp înainte de votul din cadrul Comitetului Internațional Olimpic (CIO) pentru a susține candidatura orașului München să nu se aștepte la sprijin pentru capitala Bavariei din partea națiunilor de pe Continentul Negru, din pricina criticilor acide formulate de Hoeness.

“I-a spus lui Beckenbauer: «Nu ar trebui să mizați pe vreun vot din Africa. Nu am uitat cum ați încercat să distrugeți Cupa Mondială». Și așa s-a întâmplat. Fără cele 12 voturi ale Africii, nu ai cum să câștigi Jocurile Olimpice” , a declarat Blatter, care în 2011 a fost învestit în al patrulea mandat consecutiv în fruntea FIFA.

Orașul sud-coreean Pyeongchang a câștigat scrutinul organizat de CIO pentru Olimpiada de Iarnă din 2018, cu 63 de voturi, în comparație cu numai 25 pentru München și șapte pentru Annecy (Franța).

Din postura sa de președinte și manager general al lui Bayern München, Hoeness a fost un aprig critic al Cupei Mondiale din 2010, spunând că decizia de a acorda Africii de Sud dreptul de organizare a fost “una dintre cele mai mari greșeli pe care le-a făcut vreodată Blatter”, din cauza problemelor legate de securitatea competiției și infrastructura țării. Cu toate acestea, cea mai recentă ediție a Cupei Mondiale a fost văzută ca un succes de către cei mai mulți observatori avizați ai fenomenului fotbalistic.

Atât Uli Hoeness, cât și președintele consiliului de administrație al lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, au fost de asemenea foarte critici la adresa lui Sepp Blatter, aflat sub monitorizare intensă în ultimele luni, pe fondul unor scandaluri de corupție la nivelul federației internaționale.

sursa: tv.eurosport.ro

Lasă un răspuns

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux