16 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Lahm, încântat de Bayern și de selecționata Germaniei

Fundașul în vârstă de 28 de ani apreciază progresul făcut de echipa de club, dar și traseul din calificări al naționalei.

În sezonul 2010-11 al Bundesligii, Bayern München a fost nevoită să tragă tare pentru a prinde locul trei, ultimul care garanta prezența în Liga CampionilorPhilipp Lahm venea după Campionatul Mondial din Africa de Sud, acolo unde Germania, după ce a făcut instrucție cu Anglia (4-1) și Argentina (4-0), a fost învinsă la limită (0-1) de viitoarea campioană, Spania.

Totuși, lucrurile au mers mult mai bine pentru fundașul dreapta în ultima perioadă. Bavarezii au dominat o mare parte din turul acestei stagiuni, pe care au terminat în fotoliul de lider, cu 37 de puncte, la trei lungimi de principalele urmăritoare, Borussia Dortmund și Schalke 04, și la patru de revelația Borussia Mönchengladbach. Pe plan internațional, Germania a scos maxim de puncte din Grupa A care a contat pentru calificările la Euro 2012 și a arătat un fotbal de calitate în cele mai tari partide amicale din 2011, trecând de Brazilia (3-2) și de Olanda (3-0).

Lahm nu are decât cuvinte de laudă pentru rezultatele echipelor în cadrul cărora activează: “Am continuat să ne îmbunătățim jocul pe ambele planuri. Vom vedea dacă este îndeajuns pentru câștigarea Euro 2012 și a Ligii Campionilor. Adevărul e că niciun jucător nu este mulțumit cu locul doi. Avem calitatea de a ajunge în ultimul act, dar nu sunt favoriți. Spania pornește cu prima șansă, pentru că este Campioana Mondială și Europeană. Am fost mai aproape de ei în 2010 decât în 2008. Și ne-am mai apropiat între timp. Fără titluri nu putem fi o generație de aur. Același lucru s-a întâmplat și cu Bayern în Ligă, comparativ cu Barcelona și Real, care sunt favoritele certe”, a declarat căpitanul Germaniei pentru Bild.

Lahm nu a ezitat să vorbească frumos și despre Borussia Dortmund, principala adversară din Bundesliga din acest sezon: “Dortmund are o echipă valoroasă și un tehnician bun. Totul merge foarte bine acolo. Cu ei vom lupta pentru titlu, lucru care se va întâmpla și în următoarele stagiuni”, a încheiat Philipp Lahm.

sursa: tv.eurosport.ro

Lasă un răspuns

5 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
5
0
Posteaza un comentariux