28 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Löw: ”Nu jucăm ca Barcelona”

Selectionerul Germaniei a admis că echipa sa functionează după principii diferite de joc fată de cele ale campioanei Spaniei.

Cel mai mare compliment pe care un antrenor îl poate auzi este acela ca echipa sa să fie comparată ca stil de joc cu Barcelona, trupa care a intrat în istorie în urma ultimelor trei sezoane, în care a câștigat 13 trofee din 16 posibile. Selecționata Germaniei a arătat în ultimii doi ani un fotbal spectaculos și foarte eficient, bazat pe folosirea unor jucători tineri, precum Mario Götze, Mesut Özil, Thomas Müller sau Toni Kroos, dar și a unora experimentați ca Miroslav Klose sau Bastian Schweinsteiger. Dacă ultimul a declarat în debutul acestui an că este diferit de Andres Iniesta și Xavi Hernandez, a venit rândul lui Joachim Löw să refuze o asemănare între Die Mannschaft și Barcelona.

“Am dezvoltat un amestec eficient de pase și viteză a jocului, recuperăm rapid baloanele și folosim foarte mult contraatacul. Nu suntem ca Barcelona, pentru că nu păstrăm posesia foarte mult. Eu le spun jucătorilor mei că, în momentul în care am intrat în posesia balonului, vreau să văd un gol marcat în următoarele opt secunde. Acesta este principiul meu. Putem să ne îmbunătățim stilul atunci când vine vorba de valorile individuale ale jucătorilor tineri precum Götze, Kroos și Schürrle” , a recunoscut Löw pentru DAPD.

Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a vorbit și despre valoare psihologiei în fotbal și a admis că factorul mental are un rol uriaș în acest sport: “Spaniolii nu câștigă cu ajutorul agresivității și puterii fizice. Ei gândesc foarte repede, și acesta este un lucru la care orice fotbalist trebuie să lucreze. Scopul este să fii mai rapid în luarea diciziilor. Dacă un jucător are o tehnică bună și viteză, dar este încet în gândire, asta poate reduce aportul lui în echipă”, a încheiat Joachim Löw.

Sursa: tv.eurosport.ro

Lasă un răspuns

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux