25 June 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Julian Nagelsmann plănuiește să folosească un sistem cu trei în defensivă

În timp ce jucătorii sunt ocupați cu echipele naționale la diferite turnee de pe glob, Bayern München se pregătește pentru viața alături de Julian Nagelsmann. Managerul german va ajunge la club la începutul lunii iulie, pentru a prelua banca tehnică, după semnarea unui acord pe termen lung.

Nagelsmann va aduce, de asemenea, un nou sistem pentru Die Roten. Potrivit celor de la Bild, Nagelsmann intenționează să implementeze o apărare cu trei jucători. Antrenorul de 34 de ani a folosit acest sistem la Hoffenheim și RB Leipzig.

Acest raport a confirmat că bavarezii vor căuta să aducă un fundaș dreapta de calitate pentru a oferi o ofensivă similară, așa cum face Alphonso Davies în partea stângă a apărării. Anterior, mass-media germană au insistat că o aripa și fundașul dreapta sunt ținte cheie pentru Die Roten după transferurile lui Dayot Upamecano și Omar Richards.

Conform Bild, o altă opțiune pentru Nagelsmann este utilizarea lui Serge Gnabry în rolul de aripă. Atacantul german a lucrat cu Nagelsmann în timpul împrumutui la Hoffenheim. Va fi interesant să vedem dacă Gnabry va reveni acum la acest rol și dacă va fi eficient ca aripă pentru Rekordmeister.

Pentru a juca cu o apărare în trei, Die Roten are în prezent numeroase opțiuni în echipă. Dayot Upamecano, Lucas Hernandez și Nianzou Kouassi vor fi cu siguranță la club, așa că vor fi pionieri în acest rol. Dacă și Niklas Sule rămâne, atunci și el va fi o opțiune.

Sosirea unui nou fundas dreapta va însemna și că Benjamin Pavard poate juca in centrul apărării. Alături de acești fundași, există opțiunile Chris Richards și Lukas Mai, care pot fi adăugate la echipă și după împrumuturile de succes de la Hoffenheim și de la Darmstadt.

Hansi Flick a rămas cu sistemul 4-2-3-1 la Die Roten timp de 18 luni. O schimbare de sistem va avea nevoie de un pre-sezon aprofundat, deoarece jucătorii vor trebui să se adapteze la noile roluri. Cu toate acestea, având mai mulți jucători versatili și flexibili în echipă, va facilita munca lui Nagelsmann în sezonul viitor.

Împreună cu fundașul dreapta și extrema, Bayern ar putea căuta și un mijlocaș central în această vară. La începutul acestei săptămâni, Juventus ar fi inițiat contacte pentru a explora un eventual transfer a lui Corentin Tolisso. Dacă mijlocașul francez pleacă după Euro 2020, Rekordmeister va căuta un nou mijlocaș. Împreună cu schimbările de pe banca tehnică, Bayern va avea, de asemenea, un nou stil de joc și identitate pe teren.

Lasă un răspuns

119 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
119
0
Posteaza un comentariux