9 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Va reusi Robert Lewandowski sa doboare recordul lui Gerd Muller?

Robert Lewandowski a marcat de 24 de ori în primele 20 meciuri din 2020/21, mai mult decât a reușit vreodată orice jucător în prima jumătate a sezonului. Cu atât de multe meciuri ramase din campania actuală, va reusi polonezul sa bata recordul de 40 de goluri al lui Gerd Müller?

Recordul lui Müller din 1971/72 parea de neatins până când a apărut Lewandowski, iar căpitanul Poloniei s-a apropiat din ce în ce mai mult de predecesorul său în acesti ultimii ani.

O serie senzațională de goluri în primele 11 meciuri ale campaniei precedente l-au pus pe Lewandowski pe cale de a dobora recordul, dar în cele din urmă s-a oprit la 34 goluri, cu 6 goluri mai putine față de recordul de acum 49 de ani al lui Müller.

Lewandowski a fost de neoprit in sezonul trecut, polonezul reusind sa castige cu Bayern un al doilea “treble”, și, dacă nu ar fi fost accidentat și suspendat, lipsindu-l de trei apariții în Bundesliga, jucatorul de 32 de ani ar fi putut atinge recordul stabilit de Müller.

Polonezul a recunoscut asta la sfârșitul sezonului trecut, spunând: „Am lipsit trei jocuri. Cine știe ce aș fi putut obține dacă nu s-ar fi intamplat?” Totuși, tot el a numit „imposibil” să depășească recordurile lui Müller, dar după cum a rezumat antrenorul Hansi Flick: „Dacă cineva o poate face, este el”.

În toate competițiile, cele 55 de goluri ale lui Lewandowski din cele 47 de apariții în 2019/20 au depășit de fapt cele 50 de goluri marcate de Müller in cele 48 de meciuri de acum cinci decenii, iar în 2020/21 se plasează din nou într-un ritm alert pentru a-l ajunge pe Der Bomber.

Polonezul a reusit să câștige atât premiile UEFA și FIFA Player of the Year, cât și să obțină un al cincilea trofeu Torjägerkanone, care a fost al treilea său în succesiune, un triplu titlu de cel mai bun marcator in Bundesliga, lucru pe care doar Müller le-a reușit anterior.

Cele 24 de goluri ale sale in primele 20 meciuri din Bundesliga sunt mai bune decât cele 21 de goluri pe care le-a reușit în stagiunea precedenta și înseamnă că Lewandowski are șase goluri mai multe decât avea Müller după 20 meciuri începutul anilor 1971/72.

Lewandowski mai are nevoie de 16 goluri in 14 jocuri pentru a-l depasi pe Müller.

Aceasta echivalează cu o medie de 0,94 goluri pe meci de acum până la sfârșitul sezonului și este o rată mult mai mică decât media actuala a lui Lewandowski de 1,26 goluri pe meci.

Are o echipă fantastică în jurul său. Echipa este cheia pentru a bate un record ca acesta a lui Gerd Müller”, a declarat recent legenda Bayern Lothar Matthäus. “Deci, acesta este prognosticul meu pentru 2021, Robert Lewandowski va bate recordul lui Gerd Müller și va înscrie peste 40 de goluri în Bundesliga”.

Cele 23 de goluri din Rückrunde inclina echilibrul lui Müller, la fel ca și capacitatea sa de a înscrie în bloc; o zonă în care Lewandowski se descurca bine, de asemenea. Polonezul a înscris mai mult de un gol în șase ocazii separate  în 2020/21, inclusiv 4 împotriva lui Hertha Berlin în etapa a 3-a, și un hat-trick împotriva Eintracht Frankfurt în etapa a 5-a.

Lewandowski va trebui să isi mentina această formă în Rückrunde, atunci când Müller a mai reușit patru hat-trick-uri, inclusiv 5 într-un singur joc împotriva Rot-Weiß Oberhausen, în a doua jumătate a anului 1971/72.

Primul meci al anului, cel cu Mainz, i-a oferit o primă oportunitate excelentă, după pauza de iarnă, pentru Lewandowski să înscrie. De atunci a marcat în fiecare meci,  împotriva Borussiei Mönchengladbach, Freiburg, Augsburg, Schalke și Hoffenheim.

17 goluri în 13 meciuri împotriva fostului club Borussia Dortmund sunt de bun augur (rivalii la titlu se întâlnesc în etapa 24), dar Wolfsburg (adversarii din etapa 29) sunt adversarii favoriti ai polonezului, acesta marcand un total de 23 de goluri în 20 de jocuri, din care 19 goluri in ultimele 11 meciuri.

Dubla contra lui Wolfsburg de la începutul acestui sezon l-a facut pe Lewandowski să depășească 250 de goluri in Bundesliga și a făcut-o cu șase duble împotriva lupilor, în timp ce cele 5 goluri din septembrie 2015 au readus la lumina recordul lui Müller împotriva lui Oberhausen. 

Dacă Lewandowski poate înscrie un record mondial Guinness de 5 goluri în 9 minute, atunci el poate sa inscrie cel puțin 17 în 1.350 minute, sau unul la fiecare 84 de minute pentru a se potrivi cu Müller. Pentru a-l bate, este unul la fiecare 80 de minute din ceea ce a mai rămas din sezon. Dacă cineva poate dobara recordul de 40 goluri ale lui Müller dintr-un sezon, acela este LewanGOALski.

Distribuie pe:
20 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
20
0
Posteaza un comentariux
()
x