18 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Lothar Matthaus: “Kimmich va fi capitanul lui Bayern si al Germaniei”

Legenda lui Bayern  si a nationalei Germaniei, Lothar Matthaus, l-a lăudat pe Joshua Kimmich și crede că el este prezentul și viitorul clubului. El a mai recunoscut că Robert Lewandowski este cel mai bun jucător al echipei in acest moment.

Kimmich a jucat un rol cheie în campania câștigătoare a lui Bayern în sezonul trecut. El a fost vital în echipa lui Hansi Flick și va incerca luna aceasta să isi ajute echipa să câștige Campionatul Mondială a Cluburilor.

Legendarul Matthaus este puternic impresionat de Kimmich și este încrezător că într-o zi va fi căpitanul lui Bayern și al echipei naționale a Germaniei.

„Cel mai bun jucător din lume este Lewandowski. Cel mai bun lucru pe care l-a făcut FIFA a fost să-i acorde trofeul de cel mai bun jucător din lume”, a declarat Matthaus, primul câștigător al Jucătorului anului FIFA din 1991.

„În ultimele sezoane, a fost jucătorul perfect în echipa perfectă. Joshua este unul dintre cei mai importanți jucători din fotbalul german, nu numai acum, ci și pentru viitor. Îl văd ca pe un nou (următor) căpitan al Bayernului, îl văd ca pe un nou (următor) căpitan al echipei naționale. Are mentalitate germană.”

„Întotdeauna dă tot ce poate. El este un câștigător. Poate să apere, să atace, să dea ultima pasă, să centreze, să înscrie si sa joace cu pasiune. Are foarte multă calitate și are doar 25 de ani, așa că este fantastic. ”

Bayern e favorita la Campionatul Mondial al Cluburilor

Matthaus a adăugat că Bayern este favorita să câștige Campionatul Mondial al Cluburilor din Qatar, mai ales că se cunosc foarte bine facilitățile de antrenament. Giganții bavarezi își organizeaza, în mod normal, perioada de antrenament dein iarnă în Orientul Mijlociu în fiecare an.

“Turneul este foarte important pentru FIFA și fotbalul din întreaga lume, este locul unde campionii continentali joacă unul împotriva celuilalt”, a spus el.

„Bayern este campioana Europei și este favorita turneului. Au plăcerea de a juca într-o țară pe care o cunosc. Ei cunosc climatul, atmosfera, drumul de la hotel la stadion și este întotdeauna un sentiment bun pentru jucători.

„Dar cred că nu este un avantaj mare față de celelalte echipe. Este bine ca Bayern să meargă într-un loc pe care îl cunosc ”.

Echipa lui Hansi Flick are în prezent un avans de 7 puncte in Bundesliga și, deși Matthaus crede că echipa actuală este cu siguranță printre cele mai puternice echipe pe care Bayern le-a avut vreodată.

„Este foarte dificil să comparăm echipele de acum 10 sau 20 de ani”, a explicat el. „În acest moment, Bayern are una dintre cele mai puternice echipe din istoria fotbalului”.

„Poate este cea mai bună echipă, dar chiar nu pot să spun că este mai bună decât echipa lui (Franz) Beckenbauer și (Oliver) Kahn. Echipa este foarte puternică, totul funcționează bine și nu numai pe teren.”

„În jurul clubului, totul este perfect și organizat, toată lumea lucrează pentru cel mai bun rezultat. Antrenorul (Hansi Flick) și echipa lucrează foarte bine împreună, se înțeleg ”.

Lasă un răspuns

3 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
3
0
Posteaza un comentariux