19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Legende Bayern contra lui FC Bayern (#2)

A doua legenda despre care voi scrie aici, este marele Franz ”der Kaiser” Beckenbauer.

Transferul lui Franz Beckenbauer s-a realizat dupa o serie de neintelegeri in cadrul echipei. La acea vreme, existau doua tabere: una care dorea ca Beckenbauer sa ramana la echipa si cealalta care a fost prea permisiva in legatura cu plecarea acestuia (aceasta atitudine s-a soldat cu o serie de concedieri).

Intr-un final, Franz Beckenbauer s-a transferat la New York Cosmos, in perioada 1977-1980 reusind sa castige de trei ori trofeul Super Bowl, trofeu ce reprezenta performanta suprema din punct de vedere fotbalistic in SUA.

Neavand oferte tentante dupa experienta in Statele Unite, Franz Beckenbauer revine in Germania, de data aceasta la Hamburger SV.

Pe 21 martie 1981 se petrece un lucru de neconceput: Kaiserul isi infrunta echipa la care si-a castigat statutul de legenda. Meciul s-a terminat 2-2, marcatori fiind Felix Magath si Horst Hrubesch pentru Hamburger SV, iar pentru Bayern au inscris K.-H. Rummenigge si Paul Breitner. Clasamentul campionatului s-a incheiat cu Bayern pe primul loc, avand 48 de puncte si adversara din acest meci pe locul 2, cu 30 puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=B8-K2yYwPB4

Kaiserul castiga urmatorul sezon din Bundesliga si alaturi de nordici, dar nu si-a mai infruntat vreodata echipa de suflet.

Lasă un răspuns

28 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
28
0
Posteaza un comentariux