28 November 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Legende Bayern contra lui FC Bayern (#1)

Prima legenda despre care voi aminti aici, este nimeni altul decat Uli Hoeness.

Observand ca are nesansa de a suferi o serie de accidentari ce ii limitau performanta sportiva (in special accidentarea suferita impotriva celor de la Leeds United in finala Cupei Campionilor din 1975), Uli Hoeness a decis sa isi relanseze cariera in anul 1978, cand a fost imprumutat la FC Nurnberg

Pe 25 noiembrie 1978, Uli si-a infruntat pentru prima si ultima data echipa care i-a adus atatea bucurii. Meciul s-a terminat 4-0 pentru Bayern, iar golurile au fost marcate de Schwarzenbeck (‘4), Oblak (’39), Breitner (’53) si (’68 din penalty).

Peste cateva luni, Uli a jucat ultimul sau meci oficial pe data de 20 martie 1979, din cauza faptului ca accidentarile nu conteneau si astfel decide sa isi incheie cariera de fotbalist la doar 27 de ani.

Incepand cu 1 mai 1979 isi incepe cariera de manager general la Bayern, devenind cel mai tanar ocupant al acestei pozitii in istoria Bundesligii, pana in 2019.

Cand a preluat aceasta functie, Bayern avea 12 angajati si 12 milioane de marci venit, dar si cu o datorie de 7 milioane de marci. Acum Bayern are peste 1000 de angajati, venituri record, 0 datorii si multi ani consecutivi care se termina pe profit.

In ciuda faptului ca si-a incheiat cariera foarte rapid, Uli a reusit sa graveze in istoria clubului bavarez niste statistici ce i-au garantat statutul de legenda atat ca jucator, cat si ca manager. Palmaresul sau este unul impresionant, continand: 21 de titluri Bundesliga, 12 Cupe ale Germaniei, 2 Ligi ale Campionilor, o Cupa UEFA, insotite de multe alte recorduri ce au constituit pentru multi un model de urmat.

Distribuie pe:
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux
()
x