29 September 2023

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

10 informații statistice despre victoria lui FC Bayern München din finala UCL 2019/2020

1.Sezon perfect. Bayern a câștigat toate cele 11 meciuri din această ediție de UCL (record absolut) și a stabilt și cea mai lungă serie de victorii din UCL.

2.Bayern a devenit a doua echipa care a realizat tripla istorică (cupă, campionat, champions league), aceasta fiind câștigată în 2013 și 2020. Prima echipă era Barcelona, cu tripla realizată în 2009 și 2015. Bavarezii i-au egalat pe cei din Liverpool la numărul de trofee UCL/CCE (6), fiind depășiți doar de Real Madrid (13) și Milan (7).

3.Golul lui Coman din finală a fost golul cu numărul 500 pentru Bayern în această competiție, de când aceasta a fost redenumită.

4.Un record curios este acela că Kingsley Coman este jucătorul cu cel mai mare număr purtat pe tricou (29) care înscrie într-o finală. Anteriorul record era al lui Thomas Müller (25) din finala din 2012.

5.Bayern a înscris de 43 de ori în acest sezon. Cu 18 goluri mai mult decât următoarea clasata, PSG, care a marcat doar 25. Iar cu o medie de 3,9 goluri/meci, Bayern devine echipa cu cea mai mare medie de goluri/meci din istoria UCL.

6.Robert Lewandowski (15 goluri) și Serge Gnabry (9 goluri) devin cel mai periculos cuplu de atacanți din istoria UCL. Cei doi au marcat împreună 24 de goluri, aproape cât toată echipa PSG, care a marcat 25 de goluri.

7.Bavarezii sunt de neoprit, fiind neînvinși în ultimele 30 de meciuri în toate competițiile (29 victorii și un egal). Seria de victorii consecutive este oprită momentan la 21.

8.Deși Hansi Flick e antrenorul lui Bayern de doar 10 luni, el preluând echipa din mers, a ajuns al 6-lea antrenor care câștigă tripla istorică, după: Alex Fergusson (1999, Man. United), Pep Guardiola (2009, Barcelona), Jose Mourinho (2010, Inter Milano), Jupp Heynckes (2013, Bayern) și Luis Enrique (2015, Barcelona).

9.La doar 31 de zile de la câștigarea UCL, Bayern are șansa să-și treacă în palmares următorul trofeu: Supercupa Europei. Ei vor înfrunta Sevilla, câștigătoarea Europa League, pe 24 septembrie.

10.Thomas Müller a jucat a 4-a finală de UCL, egalând un alt german și fost bavarez, Toni Kroos.

(sursa: fcbayern.com)

Presa internațională despre câștigarea UCL de către Bayern:

Marca (Spania): „Bayern imperial!!! Bayern este noua regină a Europei! Echipa lui Beckenbauer, Matthäus, Müller, Breitner, Maier și alți zei ai fotbalului au capturat al șaselea titlu. A fost nevoie de Coman, un parizian, fost jucător la PSG, o coliziune crudă. Nu a fost noaptea lui Mbappé și, în special, Neymar, pe care germanii l-au tratat ca și cum ar fi un străin complet. Într-un meci de pe covorul roșu, a apărut experimentatul Coman care, cu un cap magic, a rezolvat meciul”.

As (Spania): „Nu există loc pentru PSG în clubul campionilor, un loc care nu poate fi cumpărat cu bani, dar pe care Bayern l-a meritat. Golul lui Coman, deși cam puțin pentru o finală, i-a adus lui Bayern cel de-al șaselea titlu de campionat și i-a confirmat drept regii Europei”.

La Vanguardia (Spania): „Neuer a neutralizat cel mai bun Neymar, iar Kylian Mbappé nu a putut să se ridice la faima sa. Niciuna dintre vedetele PSG nu și-ar putea lăsa amprenta”.

El Mundo (Spania): „Perfecțiunea fotbalului a devenit reală într-o finală neașteptată de vară a Ligii Campionilor. Bayern a adus un omagiu tradiției și caracterului său, încununând Ziua Z cu un gol din partea lui Kingsley Coman, statutul său incontestabil la cea mai bună echipă de fotbal din lume, părăsind-o pe Paris Saint-German într-o frustrare care pare să nu aibă sfârșit (…). ”

Kurier (Austria): „accentul a fost pus pe un bărbat care a primit puțină atenție înainte de acest duel final. (…) Kingsley Coman. Antrenorul echipei Bayern, Hansi Flick, l-a chemat în mod surprinzător pe francezul vitezist, care nu a fost doar un înlocuitor în linia de start. Și această mișcare a dat rezultate. Coman nu numai că a provocat multă activitate și tulburări pe partea stângă, dar a fost decisiv după pauză, când Joshua Kimmich a traversat terenul și a centrat spre golul victoriei”.

L’Equipe (Franța): “Neymar a fost foarte dezamăgitor, Neuer gigantic. Brazilianul a ratat meciul său, în timp ce portarul german a adus o contribuție decisivă la câștigarea lui Bayern împotriva PSG“.

El País (Spania): „Bavaria guvernează din nou Europa. Bayern Munchen a folosit vasta sa experiență împotriva PSG și a câștigat a șasea Cupă Europeană din istoria sa. Un singur gol al lui Coman (…) a fost suficient pentru a încununa din nou echipa bavareză ca și campion european, pe care nu-l atinsese din 2013. Cea mai neobișnuită Ligă a Campionilor din istorie, prima fără fani în tribune, s-a încheiat cu vechile reguli de fotbal reprezentate de Bayern”.

Midi Libre (Franța): ”Visul s-a terminat. La fel ca Saint-Etienne, ca Olympique Marseille sau ca atâția alții înaintea lor, PSG a pierdut prima finală a Ligii Campionilor. Francezii au fost capturați de eveniment și au fost bătuți de bavarezi ce au avut o experiență îndelungată cu aceste mari întâlniri. Clubul bavarez a stăpânit chirurgical această finală cu posesia și realismul pentru a câștiga al șaselea titlu și a-și confirma statutul de mare favorit al acestei finale de la Lisabona “.

Elibération (Franța): „În ciuda unei prime reprize pline de viață, clubul din Paris a pierdut cu 1-0 cu FC Bayern Munchen duminică seara – și mai trebuie să aștepte pentru a câștiga competiția emblematică a fotbalului european. (…) Neymar a fost izolat de formația germană și enervat de jocul avansat, nu a fost capabil să scoată iepurele din pălărie, ca de obicei”.

Gazzetta dello Sport (Italia): „Pentru Bayern, acesta este prețul supremației absolute: Nimeni nu a reușit vreodată să câștige toate jocurile Ligii Campionilor, de la primul din grup până la ultimul. Sfârșitul acestui nesfârșit sezon de fotbal marcat de coronavirus l-a adus pe Hans-Dieter Flick, omul care a preluat cârma după eliberarea lui Kovac și a restaurat o echipă aflată într-o criză de identitate, cum a făcut Jupp Heynckes, în trecut. (…) Finalul, care a fost doar parțial spectaculos, are părul lui Coman și mănușile lui Neuer: în final, ei au fost cei care au făcut diferența”.

Tagesanzeiger (Elveția): „Un câștigător nu ar fi putut fi mai demn. Munchenul a câștigat toate cele unsprezece partide și a marcat 43 de goluri. Nici pauza de coronavirus nu a putut dăuna campionilor recordului german: De la repornirea de la mijlocul lunii mai, Bayern a câștigat toate cele 15 jocuri din competiție”.

The Washington Post (SUA): „Kingsley Coman, un parizian și fost talentat la PSG, a marcat devreme în a doua repriză. Manuel Neuer, genialul portar, s-a asigurat că avantajul pe tabelă va dura”.

ESPN (SUA): „Cu siguranță, Bayern este un super club și un membru plătit pe deplin al acelui procent care are echipe mai mari, mai bine plătite și mai talentate decât aproape toți ceilalți. Acest dezechilibru al forței și al resurselor trebuie să fie abordat. Dar asta nu explică ce am văzut de la începutul anului, mai ales când îl compari cu tot ceea ce nu a mers în primele luni ale sezonului. Așa că da, sunt câștigători meritați și mai mult decât atât, câștigători care să fie plăcuți. Ceva care nu toate echipele lui Bayern au reușit în trecut“.

La Stampa (Italia): „C’est la vie, Europa aparține din nou Bavariei! Și pentru francezi este o batjocură faptul că Kingsley Coman este un talent de casă care a fost smuls de Juve și a venit în Bavaria, care a decis finala după o oră de testare”.

The Independent (Anglia): „Această distracție din Liga Campionilor se încheie cu cel mai mare tradiționalist în rândul câștigătorilor și cu un punct final clasic. Banii vechi bat banii noi – datorită unui băiat care arată fostului său club de ce a greșit cu el”.

The Guardian (Anglia): „Cu un joc atractiv și presiune ridicată, Bayern a mers ca un buldozer cu 33 de victorii și doar două înfrângeri în 36 de partide în toate competițiile. Iar punctul în care ai avut impresia că Flick ar putea greși pare să fi trecut de mult”.

The Sun (Anglia): „Flick nu mai este o soluție temporară. Ca un geniu, el a produs o serie de 21 de victorii directe în toate competițiile. ”

The Telegraph (Anglia): „Acest lucru se datorează în principal lui Flick. Clubul s-a aflat într-un punct jos când l-a înlocuit pe Niko Kovac după o înfrângere cu 5-1 de la Eintracht Frankfurt în noiembrie 2019. Acum a copiat tripla extraordinară a lui Jupp Heynckes și și-a completat triumful de zece luni cu titlul din Bundesliga, Cupa DFB și cel mai râvnit dintre toate premiile, Liga Campionilor. La 55 de ani este o revenire remarcabilă pentru un bărbat care și-a petrecut până în prezent cea mai mare parte a carierei sale pe margine”.

(sursa:tz.de)

Subscribe
Notify of
27 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
27
0
Posteaza un comentariux