25 June 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Minutele timpului: meciurile si momentele care raman vesnice #2

     Dupa revolutia din 1989, echipa nationala de fotbal a Romaniei a disputat un turneu amical in strainatate cu scop caritabil. Banii erau teoretic destinati copiilor orfani din Romania, practic insa, din declaratii aflam ca au disparut. Dupa ce Romania pierde 1-2 cu Olimpique Marseille, 0-3 cu Pisa si face 0-0 cu Algeria, vine momentul culminant reprezentat de un meci la München importiva lui Bayern.

     Cu o zi inaintea meciului, apare o pagina in BILD cu titlul: Plan: Maradona din Carpati trebuie sa incante pentru Bayern”. Jurnalistul continua cu doua declaratii:

– ”Hagi ar putea fi interesant pentru noi” a spus managerul echipei, Uli Hoeness;

– ”Hagi este un fotbalist excelent. L-as lua imediat, dar abia poate fi platit” a declarat antrenorul echipei, Jupp Heynckess.

     Ca o paranteza, BILD afirma ca FRF cerea minim 10 milioane de dolari, pentru ca AC Milan oferise deja 11 milioane de marci. Dupa Cupa Mondiala din 1990, aceasta ajungea in Spania pe doar 4 milioane de dolari. Bayern in acea vara renunta la Hagi si ii cumpara cu 10,3 milioane de marci pe Stefan Effenberg si Brian Laudrup.

     Meciul a fost castigat de Bayern cu 2-1 marcatorii fiind: pentru Bayern – Roland Wohlfart si pentru nationala Romaniei – Hagi.

     Cu un an inainte, Bayern a fost invitata la Teresa Herrera Trophy alaturi de Steaua, PSV Eindhoven si Real Madrid. In semifinale, Bayern a trecut de Eindhoven cu 3-1, iar in finala disputata contra Stelei a castigat cu 4-1. Marcatorii din aceasta finala au fost Kohler ‘7, Lacatus ’24 (pentru Steaua), Kastenmaier ’44, Bender ’54 si Johnsen ’89. De asemenea, in acest meci Lacatus a avut o contra cu Kohler, prin care ajunge in paginile presei de atunci.

Distribuie pe:
1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
1
0
Posteaza un comentariux