30 November 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

LA MULTI ANI Bayern München – 120 de ani

   Astazi 27 februarie 2020, clubul FC Bayern München aniverseaza 120 ani de la infiintarea sa.

   Fondatorul clubului din Munchen este Franz John, un gimnast care impreuna cu ceilalti 18 colegi de la clubul de gimnastica MTV 1879 din München, a pus bazele infiintarii clubului de fotbal, denumirea fiind Fuβball Club Bayern München – data infiintarii clubului este 27 februarie 1900.
Culorile clubului sunt alb si rosu, desi la infiintare clubul a avut culorile alb si albastru pana in anul 1905.

   FC Bayern Munchen a castigat primul titlu in 1909 devenind campiona de liga in Bavaria. In anul 1911 au aderat la nou infiintata Kreisliga, prima liga regionala din Bavaria castigand titlul. Incepand cu 1914 s-au oprit toate activitatile de fotbal din cauza primului razboi mondial. In anul 1926 au castigat campionatul german din sud, iar in 1932 au castigat primul campionat german, invingand-o Eintracht Frankfurt cu 2-0 in finala.

   Din cauza razboiului si a conducatorului Germaniei la acea data (Adolf Hitler), care nu dorea ca dezvoltarea sa fie facuta decat in plan militar si datorita convingerilor sale antievreiesti, antrenorul echipei de atunci impreuna cu conducatorii clubului care erau de origine evreiasca au parasit tara pentru a putea supravietui. Dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial, Bayern a promovat in prima divizie germana de atunci numita Oberliga Sud, asta dupa o retrogradare si o noua promovare. Bayern Munchen a castigat cupa Germaniei, invingand-o cu 1-0 pe Fortuna Dusserdorf in anul 1956.

   Singura retrogradare a echipei a fost in anul 1955, iar de atunci si pana in prezent nu s-a mai intamplat ca echipa din Munchen sa retrogradeze. In 1963 se afiliaza la liga profesionista de fotbal germana care abia se infiintase in acel an ,denumirea sa fiind ca si in prezent Bundesliga.
Clubul Bayern München a fost poreclit in mai multe feluri: Der FCB, Die Bayern (Bavarezii) – datorita zonei din care provin si anume landul Bavaria, Die Roten (Rosii) – datorita echipamentului rosu si FC Hollywood denumire data de fani in perioada cand la acest club evoluau nume celebre precum Franz Beckembauer, Sepp Maier, Uli Hoeness si Gerd Muller.
Tot ca sursa de inspiratie a fost data si denumirea de FC Breitnigge, aluzie la cei doi mari jucatori ai lui Bayern München: Paul Breitner si Karl Heinz Rummenigge.
Emblema clubului Bayern München a avut modificari cu trecerea anilor:

   De la infiintare, stadioanele echipei Bayern München au fost:
Theresienwiese: 1900 – 1906
MSC la Leopoldstrasse: 1907 – 1920
Grünwalder Stadion: 1925 – 1972

Olympiastadion: 1972 – 2005

Allianz Arena: 2005 – pana in prezent

   Bayern München este unul dintre putinele cluburi din Europa care se poate mandri cu castigarea celor 3 trofee europene de mare importanta si anume: Cupa Campionilor, Cupa Cupelor si Cupa Uefa. In Germania, Bayern München a castigat pana acum 29 titluri Bundesliga si 19 cupe ale Germaniei, are a300.000 de membri si aproximativ 4.200 de fan cluburi in intreaga lume.

   La multi ani Bayern München si la cat mai multe trofee castigate in viitor! La multi ani tuturor fanilor care sustin si sunt alaturi de acest club minunat!

Distribuie pe:
4 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
4
0
Posteaza un comentariux
()
x