25 June 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

+++ Odihneste-te in pace, Walter Fembeck +++

Ieri, 24 ianuarie 2020 a murit Walter Fembeck la varsta de 98 ani

Nascut in Viena la data de 15 februrie 1921, Fembeck a fost mai intai seful departamentului de handbal al clubului, ca mai apoi sa devina director general al Bayern München in perioada 1957-1983.

Se spune ca el a luat conducerea clubului aproape de faliment si l-a transformat alaturi de presedintele Wilhelm Neudecker – considerat tatal Bayern-ului modern, in unul dintre cele mai puternice cluburi din lume.

 

Wilhelm Neudecker (n. 24 Octombrie 1913 –  † 24 Decembrie 1993)

 

Sub conducerea lui Walter Fembeck, clubul a trecut prin una dintre cele mai de succes perioade, Bayern castigand 6 campionate, tot atatea Cupe ale Germaniei, 3 Cupe ale Campionilor Europeni, o Cupa Intercontinentala si o Cupa Cupelor.

Pentru un an si jumatate a fost, pe langa director general si manager general, asta dupa ce l-a demis pe Robert Schwan deoarece acesta a permis ca Franz Beckenbauer sa plece in SUA.

El l-a luat la Bayern pe Gerd Muller inaintea lui TSV 1859+1 pentru ca managerul lor a avut probleme cu mersul trenurilor. Succesorul sau ca manager general a fost Ulli Hoeness iar ca director general a fost Karl Hopfner.

Inaintea meciului de astazi cu Schalke 04 se va tine un minut de reculegere, iar jucatorii vor purta banderole negre in amintirea lui.

Distribuie pe:
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux