4 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

FC Bayern – FC Schalke 04 5-0

Atenție, Bundesliga! Această dominare bavareză sperie concurența!
La 6 zile de la categoricul 4-0 de la Berlin, Bayern a spulberat-o și pe Schalke 04 (care ar trebui să se cheme în ziua meciului 05!) dând un semnal clar ligii: ”campionatul nu poate fi decât al nostru!” Nu contează dacă adversarul este aproape de vârful clasamentului sau în a doua jumătate.
Modul în care au fost obținute cele două victorii i-a speriat pe ceilalți candidați la titlu. Defensiva nu lasă nimic iar atacul, în frunte cu Lewandowski și Muller, este într-o formă de gală! Munchenul e plin de entuziasm, marchează goluri de vis și își permite luxul să țină pe bancă jucători ca Gnabry sau Coutinho.
Bayern a fost motivată suplimentar și de înfrângerea liderului RB Leipzig la Frankfurt cu 2-0. Acest lucru a făcut ca, după victoria de sâmbătă, bavarezii să se apropie la un singur punct de Leipzig.
(spicuiri din SportBild)

Meciul cu Schalke a arătat o poftă de joc nebună a echipei. Însă, după părerea mea, meritul cel mare este al lui Hansi Flick! Să nu uităm cum juca echipa cu Kovac pe bancă și cum joacă acum cu Flick! Antrenorul a reușit să scoată ce e mai bun din fiecare jucător, să îmbunătățească relațiile de joc, să-i disciplineze pe jucători, să le insufle acestora spiritul de luptă bavarez de pe vremuri. Pressingul ucigător făcut de jucători, coroborat cu jocul în viteză, cu pase scurte și rapide, cu un atac furibund, terminat cu șuturi la poartă (14 pe poartă ieri!) sau cu centrări periculoase ar face ca orice adversar să aibă probleme în apărare. De asemenea, apărarea nu a fost lăsată descoperită, așa cum se mai întâmpla pe vremea lui Pep, ci a fost foarte bine organizată și sigură (exceptând primele 10 minute, când echipa încă nu se așezase bine în teren). Să remarcăm că, deși bavarezii au jucat destul de bărbătesc, nu au făcut decât 3 faulturi tot meciul iar în repriza a doua nu s-a făcut nicun fault!
Cele 5 goluri au fost marcate de Lewandowski (6.), Muller (45.+2), Goretzka (50.), Thiago (56.) și Gnabry (89.). Adăugăm și cele două goluri bavareze marcate în prima repriză, anulate corect, după intervenția VAR, după două faze judecate la ”centimetru”.

Notele ziariștilor de la cotidianul bavarez TZ arată că mulți jucători au arătat sâmbătă clasă mondială (nota 1): Neuer 3 – Pavard 2, Boateng 2, Alaba 2, Davies 2 – Kimmich 2, Thiago 1(62. Cotinho) – Goretzka 1(78. Tolisso) – Muller 1, Lewandowski 1, Perisic 2(68. Gnabry).

Statistica de la SOCCER24:
Posesia mingii: 75%-25%
Șuturi (pe poartă): 24-7 (14-1)
Cornere: 9-2
Mingi salvate de portari: 1-9
Faulturi: 3-4
Cartonașe galbene: 0-0
Atacuri (periculoase): 188-46 (105 – 20)

Distribuie pe:
16 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
16
0
Posteaza un comentariux
()
x