27 November 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

3 observații la demolarea cu 4-0 a Borussiei Dortmund de către Bayern München

Masterclass Hansi Flick a garantat Bayernului toate cele 3 puncte și probabil performanța sezonului

1.Dacă Niko Kovac ar fi știut să-l folosească pe Müller, acum nu era demis
Dacă ești antrenorul lui Bayern și îl ții pe bancă pe Müller, probabil că faci ceva greșit. În urmă cu un deceniu Louis van Gaal spunea ”Müller trebuie să joace mereu” și fiecare antrenor al lui Bayern ar trebui să-l trateze ca pe un deviz neoficial al clubului.
Din fericire, Hansi Flick cunoaște valoarea jucătorului și i-a găsit poziția preferată în spatele lui Lewandowski, ca al doilea atacant. Müller a ajutat foarte mult atacul, folosind demersurile sale inteligente punându-i în valoare pe cei de pe flancuri, Coman și Gnabry. În plus, conștientizarea sa pozițională este neprețuită, el părând să fie mereu la locul potrivit pentru a primi mingea și a da-o mai departe la colegii săi.
Müller a dat două assisturi la cele 4 goluri și a fost puternic implicat în jocul echipei, dar asta nu spune întreaga poveste. Aparent, Flick i-a încredințat vice-căpitanului un rol cheie în partea defensivă folosind poziționarea și rezistența sa. Thomas Müller a fost de neprețuit în meciul de sâmbătă știind întotdeauna unde se afla. Kovac ar trebui întrebat de ce nu i-a văzut calitățile, având în vedere căt au fost împreună.

2. Ciudata linie de fundași a lui Flick a dat rezultate
Davies, Alaba, Martinez și Pavard a fost linia de fundași, Thiago a luat loc pe bancă iar Kimmich a fost împins la mijloc. Pe hârtie pare o rețetă spre dezastru. Cu toate acestea, apararea lui Flick s-a dovedit deosebit de solidă neprimind niciun șut pe poartă în cele două meciuri (180 minute) cu Flick pe bancă! Acest lucru pare incredibil având în vedere câte goluri lua echipa cu Nico Kovac pe bancă (16 goluri în 10 meciuri numai în Bundesliga)!
Cum a reușit noul antrenor să facă asta? Totul se reduce la câțiva factori:
Pasele: se îndreaptă decent spre margini spre ceea ce făcea Guardiola, nu chiar cum se întâmpla pe vremea catalanului, dar aproape. Îmbunătățirea a avut efect.
Pressingul: a fost foarte bine făcut defensiv, așa cum se făcea la sfârșitul ultimului sezon al lui Heynckes. Kimmich, Goretzka si Müller au muncit foarte mult la acest pressing, mai ales că a fost foarte puțin timp la dispoziție să fie pus acest sistem pe picioare.
O linie defensivă joasă: Bayern a fost de multe ori vulnerabilă pe contre, așa că Flick a coborât linia defensivă mai jos, pentru a evita contrele adversarilor. Guardiola, oferea o posesie mult mai mare dar linia defensivă era mai sus iar echipa era surprinsă de multe ori pe contraatac.
Astfel, Hansi Flick, a orchestrat cea mai bună performanță a sezonului, chiar mai bună decât în victoria cu 7-2 la Tottenham. Este posibil ca Flick să fi câștigat deja postul de antrenor până la sfârșitul sezonului!

3. Alphonso Davies a dominat jocul
Este Alphonso Davies mare sau cum? Începând cu primul său Der Klassiker, tânărul de 19 ani a avut o performanță orbitoare pe partea stângă, anihilându-i pe Achraf Hakimi și Jadon Sancho de la Dortmund. A început un pic tremurând dar, datorită sistemului de pressing colectiv al lui Flick, Coman și Kimmich l-au ajutat până când și-a găsit drumul. Apoi, din minutul 10 și până la final a dominat Borussia Dortmund. Davies a contribuit la conducerea atacului lui Bayern cu alergări și treceri incisive dar ritmul jocului i-a permis să se și retragă în aparare, fără să fie surprins pe contre. Davies încheie jocul cu cifre excelente: 2 pase cheie, 7 tacklinguri, 3 interceptări și ¾ driblinguri complete. Whoscored i-a acordat nota 8,5/10, chiar mai mare decât a lui Müller, care a dat două pase de gol. Acest copil este special!

Alte observații:
-Robert Lewandowski are un sezon deosebit, nu numai prin golurile marcate ci și prin jocul său colectiv.
-Philippe Coutinho pur și simplu nu a învățat cum să joace mijlocaș la Bayern. Prin stilul său de joc a ucis multe oportunități de atac. Dacă vrea să rămână la Bayern trebuie să-și schimbe jocul.
-Ivan Perisic este nebun și un super sub-perfect!
-Kingslay Coman este amenințător pe flanc și a făcut o bună treabă defensivă dar jocul său, în general, a fost frustrant. El poate munci mai mult cu antrenorul pentru a reuși să finalizeze ultima atingere a fazei pe care o creează.
-Joshua Kimmich joacă la un alt nivel când se cuplează cu Goretzka la mijlocul terenului. Este nebunesc cât de bine se înțeleg cei doi împreună!

(traducere de pe bavarianfootballworks.com)

Distribuie pe:
13 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
13
0
Posteaza un comentariux
()
x