27 November 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Adevarul despre problemele lui Bayern

Bayern a dominat fotbalul german in ultimii ani cum nu a facut-o nicio echipa de la infiintarea Bundesligii.


A castigat campionatul german in ultimii 6 ani: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 la o diferenta medie de 17 puncte fata de locul 2. Insa in acesti ani a castigat doar de 2 ori Cupa Germaniei si, in UCL, a pierdut de 5 ori in fata echipelor spaniole. Concluzia este ca, in 34 de etape, calitatea echipei este prea mare pentru a fi pusa in pericol dar in jocurile decisive, mai ales cu echipe de top, Bayern clacheaza.
Ce s-a observat? Determinarea lipseste in ofensiva. Este greu de spus daca Lewandoski mai poate sa repete meciurile excelente facute in tricoul BVB cu Real Madrid (4 goluri a marcat in victoria cu 4-1 in UCL in 2013) si in tricoul BVB cu Bayern (3 goluri a marcat in victoria cu 5-2 in finala Cupei Germaniei in 2012).
Nu cred ca e o idee absurda ca Bayern sa vanda 2-3 mari staruri pentru bani. De ce nu? E o sansa mare sa incasezi foarte multi bani vanzand jucatori precum Boateng, Alaba, Thiago, Vidal sau Lewandowski. De exemplu, daca Bayern il va vinde pe Boateng, il va aduce pe Vogt (Hoffenheim) si ii va mai ramane si niste bani, atunci e o afacere buna. Bayern poate fi campioana Germaniei si fara Lewandowski, doar cu Sandro Wagner atacant. Oricum luarea Ligii Campionilor cu actualul lot era ceva iluzoriu!
Bayern trebuie sa aiba curajul sa riste! Pentru inceput, Kovac ar trebui sa parieze pe Coman, Gnabry si Goretzka.
Moto-ul lui Kovac ”cine vrea sa-si imparta fortele, a pierdut deja” este mult diferit fata de cel al lui Magath, de pe vremuri, ”calitatea vine din chin”.

(traducerea si adaptarea din BILD)

Distribuie pe:
21 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
21
0
Posteaza un comentariux
()
x