4 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Manuel Neuer a fost desemnat “Sportivul anului 2014”

Portarul lui Bayern a fost desemnat “Sportivul anului 2014”, notează presa internațională. Neamțul l-a devansat pe lusitanul Cristiano Ronaldo în lupta pentru acest trofeu.

Portarul lui Bayern a primit premiul din partea Asociaţiei Presei Sportive Europene (UEPS) şi a Asociaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor Sportivi (AIPS), reprezentate de Yannis Daras, preşedinte UEPS şi vicepreşedinte AIPS.

Neuer este doar al treilea fotbalist care câștigă acest premiu în cei puțin peste 30 de ani de când trofeul se decernează. Primul a fost francezul Michel Platini, în 1984, iar al doilea a fost tot un  neamț, Lothar Matthaus, în 1990.

De asemenea, goalkeeperul de 29 de ani a fost votat și “Sportivul european al anului 2014”. Podimul a fost completat de doi jucători de tenis. Este vorba de sârbul Novak Djokovic și elvețianul Roger Federer.

“Mă bucur foarte mult pentru aceste premii, însă nimic n-ar fi fost posibil fără coechipieri” a declrat Neuer. “Cei care l-au văzut jucând la Campionatul Mondial au rămas foarte impresionați. Nominalizarea sa a venit ca urmare a meciurilor excelente pe care le face dar și a modului în care se comportă atât în teren cât și în afar alui” a declarat și Yannis Daras.

sursa: digisport.ro

Distribuie pe:
9 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
9
0
Posteaza un comentariux
()
x