5 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

“FC Deutschland”. Peste jumătate dintre titularii Germaniei, finalista CM 2014, joacă la Bayern Munchen

Tradiţionalul furnizor de talente pentru echipa Germaniei, Bayern Munchen, care a câştigat cinci trofee în doi ani, trage în sus naţionala lui Joachim Low, finalistă a Cupei Mondiale din Brazilia.

În semifinala cu Brazilia, Germania a avut un puternic accent bavarez. Din 11-le de start, şase jucători – Neuer, Lahm, Boateng, Schweinsteiger, Muller, Kroos – provin din rândurile actualei campioane din Bundesliga, clubul cel mai titrat din ţară (24 de titluri de campioană, 17 Cupe ale Germaniei, 5 Ligi ale Campionilor).

Bavarezii sunt jucătorii cei mai utilizaţi de către selecţionerul Joachim Low, cel puţin şase la fiecare meci de la debutul Cupei Mondiale, iar Germania le datorează opt din cele 17 goluri înscrise.

Prezenţa echipei naţionale a Germaniei în vârful ierarhiei mondiale de mai mulţi ani este în concordanţă cu ascensiunea lui Bayern Munchen în Europa, autoarea unei triple istorice (campionat, Cupa Germaniei, UEFA Champions League) în 2013 şi a unei duble (campionat, cupă) în acest sezon.

“FC Deutschland” a titrat publicaţia Sueddeutsche Zeitung, cotidian din Munchen, exprimându-şi speranţa că “Mannschaft” ar putea profita de experienţa dobândită de jucătorii bavarezi la marile competiţii. Publicaţia reaminteşte o declaraţie făcută de Philipp Lahm, căpitanul lui Bayern Munchen şi al Germaniei, chiar înainte de Cupa Mondială: “Acum, noi ştim cum se câştigă marile titluri”, referindu-se la tripla din 2013.

Germania 2014 perpetuează o tradiţie bine ancorată din anii ’70. La vremea aceeea, succesele înregistrate de Bayern, campioană în 1972, 1973 şi 1974 şi câştigătoare a UEFA Champions League în 1974, 1975 şi 1975, se răsfrângeau şi asupra echipei naţionale. Cu ocazia victoriei din finala Cupei Mondiale din 1974 în faţa Olandei, “Kaiser” Franz Beckenbauer, căpitan şi libero, portarul Sepp Meier şi “bombardierul” Gerd Muller, toţi trei bavarezi, constituiau “scheletul” 11-lui german, alături de alţi trei coechipieri de club: Schwarzenbeck, Breitner şi Hoeness.

În anii 80-90, a venit rândul lui Rummenigge (Balon de Aur 1980 şi 1981, finalist al Cupelor Mondiale din 1982 şi 1986), Matthaus sau Klinsmann să joace rolul de ambasadori ai lui Bayern la echipa naţională, cu un titlu mondial în 1990.

Anii 2000 i-au adus în prim plan pe Stefan Effenberg, Oliver Kahn, Mehmet Scholl sau Michael Ballack.

7 jucători are Bayern Munchen în lotul Germaniei: Neuer, Lahm, Boateng, Schweinsteiger, Kross, Gotze, Muller

sursa: digisport.ro

Distribuie pe:
8 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
8
0
Posteaza un comentariux
()
x