27 October 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Müller – interviu in BILD

 

muller

Thomas Müller este un alt erou al lui Bayern, realizand Tripla istorica la numai 23 de ani, jucand deja 3 finale de Liga Campionilor! Si el a dat un interviu in BILD.

 

BILD: Esti constient ca de-acum esti una din legendele lui Bayern, in ciuda varstei?

Müller: Am realizat ceva istoric. Tripla istorica nu a realizat-o nici o echipa germana. Dar legenda? Avand in vedere ca stam de vorba aici nu cred, deci nu sunt sfant si nici mort, nu?

BILD: Pai din moment ce ai castigat Liga Campionilor si stai pe scena impreuna cu jucatori legendari ca Franz Beckenbauer, Gerd Müller si Sepp Meier…

Müller: Ei au castigat Cupa Campionilor Europeni in anii 70 de 3 ori la rand! Dar e ceva foarte interesant pentru cariera mea. Candva ma voi intreba:”ce ai castigat tu pana acum? Da-mi un autograf! (rade)”

BILD: Dupa motto-ul „campionatul meu, cupa mea”, urmeaza „titlul meu” de fotbalist al lumii? Ai 8 goluri in Liga Campionilor, tot atatea cate are si Lionel Messi, „fotbalistul lumii” ales anul trecut.

Müller: Asta nu inseamna ca voi fi eu ales. Pentru mine e frumos sa ma uit la calitatea mea de fotbalist cum creste si sa pot castiga Liga Campionilor. Eu nu sunt jucator de galerie. Sunt aici pentru a castiga titluri cu echipa.

BILD: Dar ai un rol nou…

Müller: Si la nivelul de nationala avem succes. Ca in Germania si in Europa cu echipa de club, trebuie sa incercam sa vanam trofee si la nivel de nationala. Va fi o noua provocare. Nucleul echipei nationale este bavarez si avem sperante pentru urmatorii 3-4 ani. Desigur, trebuie sa ne bucuram pe deplin in acesti ani.

BILD: Cum va fi in prima zi de munca cu Guardiola, avand in vedere trofeele castigate?

Müller: Pe 26 iunie va incepe pregatirea pentru noul sezon. Dar e clar ca nu pot pot vorbi la primele antrenamente de toate titlurile pe care dorim sa le castigam in mai 2014.

BILD: Singur?

Müller: Mai intai trebuie sa ne obisnuim cu noul antrenor astfel incat impreuna sa ne intelegem cat mai bine. Cred ca este un stimulent pentru toti jucatorii faptul ca avem o asemenea concurenta pe posturi. Fiecare jucator trebuie sa dea totul pentru a fi mai bun si pentru a juca. Prin urmare, nimeni nu va dormi datorita castigarii triplei.

BILD: Cat de buna este spaniola ta? Dupa petrecerea de la Londra ai fost surprins cu cateva expresii in limba spaniola date lui Javi Martinez.

Müller: Am repetat in gluma ce-i zicea Jupp Heynckes lui Javi:”Cambio de ritmo!” Schimba ritmul! „En el medio campo”, adica in mijloc.”Otro lado”. Dar eu nu pot vorbi cu adevarat spaniola.

BILD: Poti sa inveti in vacanta sa-l impresionezi pe Guardiola…

Müller: Sunt sigur ca va vorbi germana destul de bine. Si poate sa vorbeasca si in engleza. Nu cred ca am nevoie sa invat spaniola foarte bine. „Hola, Pep!”

sursa: BILD – traducere directa

Distribuie pe:
16 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
16
0
Posteaza un comentariux
()
x