15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Robben:”N-am fost pana acum intr-o biserica!”

robben

 

In BILD, seria interviurilor continua.

Azi a venit randul eroului de pe Wembley! El este regele finalei Ch.League!

 

BILD: Arjen, dupa ce ai marcat golul victoriei finalei, ai strigat:”Dumnezeule, O Doamne, Dumnezeul meu!” Esti credincios?

 Robben: Nu, nu sunt un credincios.Nu sunt nici catolic, nici protestant si nici parintii mei. Nu am fost pana acum intr-o biserica iar sotia mea si cu mine nu ne-am casatorit religios. Ce am exclamat dupa gol a fost ceva in genul „ce se intampla cu mine? E prea frumos ca sa fie adevarat!”

 BILD: Multumita lui Dumnezeu, dupa doua finale de Liga Campionilor pierdute, ati castigat una, in sfarsit!

 Robben: Da, poate ca exista un Dumnezeu in fotbal.

 BILD: Are Olanda acum 2 regi? Willem Alexander si Regele fotbalului Arjen…

 Robben: (rade) Nu, nu! Noi avem doar un singur rege: Willem si Maxima, care reprezinta un cuplu foarte foarte mare.

BILD: La decernarea cupei, a fost si presedintele Germaniei Gauk si cancelarul Merkel…

 Robben: Da, dar nu am sarutat-o pe Merkel. Poate doar Schweinsteiger..

 BILD: Nu te simti acum iubit la Munchen? Cu un an in urma erai principalul vinovat pentru un sezon in care s-a pierdut totul, mai ales ca ai ratat si penalty-ul acela cu Chelsea…

Robben: Desigur, acum sunt felicitat peste tot. Pe strada, in restaurant. Acum imi dau seamna ce inseamna 3 titluri pentru oamenii din Munchen!

BILD: Simti ca esti apreciat acum dupa critica de atunci?

 Robben: Nu pot sa uit ce a fost atunci. A fost rau pentru mine. Insa au fost si multi care m-au sprijin. Dar cei care m-au huiduit nu sunt fani cu adevarat. Un fan adevarat va tine cu clubul sau si la jucatorii sai si in vremuri mai grele.

BILD: Ramai la Bayern sau te transferi la Juve, Inter, Galatasaray?

 Robben: Eu spun asa: nimic nu e sigur in fotbal. Este o afacere in care se poate intampla orice, oricand. Dar nu vreau sa se speculeze. Ma simt bine aici. Am contract pana in 2015. In momentul de fata nu este o problema sa plec. Nu exista nici un motiv. Planul meu e sa raman.

BILD: Ai avut numeroase accidentari, te-ai gandit la incheierea carierei?

 Robben: Da, dar nu serios.  Daca esti accidentat mereu iar corpul si organismul nu te mai asculta, atunci apare intrebarea:”Ce fac eu acum?” Dar, in cele din urma, dragostea pentru fotbal invinge si trebuie sa lupti mai departe.

BILD: Cine te-a sprijinit in vremurile grele?

 Robben: Sotia mea, parirntii mei (tatal e si impresarul lui – n.m.). Si cei 3 copiii ai mei. Daca ei zambesc, deja eu uit de grijile mele.

 BILD: Cum e relatia ta cu Frank Ribery? Cu un an in urma ati avut un conflict iar acum, pe Wembley, ti-a dat doua pase decisive…

 Robben: La inceput era dificil. Prima data m-am gandit ca nu pot juca cu el in echipa. Am avut doua semi-finale de Ch.League cu probleme. Dar, pana la urma, am acceptat scuzele lui si l-am iertat (atunci, dupa o cearta la vestiare, Ribery l-a lovit pe Robben – n.m.). Acum pot sa joc cu el. Pentru ca el intelege fotbalul altfel decat altii. Acest sezon a aratat ca totul s-a reparat.

 BILD: Ce a facut Louis van Gaal, cel care te-a adus la Bayern in 2009 si apoi la echipa nationala, unde  e acum?

 Robben: A fost bucuros pentru mine. Am primit de la el SMS-uri de felicitare dupa aceasta performanta. Dar nu numai de la el. Chiar si de la fostii colegi de la Chelsea dar si de la prietenul meu, Wesley Snejder. Suntem prieteni de la 14 ani. El a castigat Tripla in 2010 cu Inter. Acum a fost randul meu. De mici am visat sa castigam Liga Campionilor si sa marcam golul victoriei in ultimul minut. Eu chiar am facut-o!

sursa: BILD – traducere directa

Lasă un răspuns

19 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
19
0
Posteaza un comentariux