15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Ribery:”Pentru Bayern nu am nevoie de contract!”

FFFF

Ribery a acordat un interviu interesant  in BILD.

BILD: Frank Ribéry, toti fanii sunt interesati: Cand iti reinnoiesti contractul cu Bayern, pentru inca 2 ani, pana in 2017?

Franck Ribery: “Am discutat totul cu conducerea. Este un mare DA pentru mine! De fapt, nu am nevoie de contract ca sa joc la Bayern. Dar, desigur, trebuie sa fie semnat, iar acest lucru se va intampla cat de curand. Nu e nici o graba. ”

BILD: Dupa ce ai realizat tripla cu echipa, se poate spune ca a fost perfect pentru tine personal?

Ribery: “Da, eu sunt mai  fericit ca niciodata in viața mea. De asemenea si in privat. De ce ar trebui sa ma duc in alta parte unde s-ar putea sa fiu nefericit? Cand imi voi incheia contractul aici voi cere un meci de retragere, asa cum au avut marii jucatori aici.”

BILD: Cum este sa castigi  campionatul, Cupa si Liga Campionilor intr-un sezon?

Ribery: “Am fost campion si castigator al Cupei de doua ori inainte, dar sa castigi Liga Campionilor, care este cea mai mare…”

BILD: Descrie, cum e ?

Ribery: “compatriotul meu, Zinedine Zidane (a luat Liga Campionilor cu Real Madrid în 2002), m-a felicitat. Inainte de finala, am vorbit la telefon cu Eric Abidal (a luat Liga Campionilor cu Barcelona, in 2009 si 2011). El mi-a spus: “Asta va fi cupa ta! Crede-ma, este un sentiment incomparabil.””

BILD: Si chiar a fost?

Ribery: “Am vrut sa rad, sa plang. Toate in acelasi timp, a fost un amestec de emotii. Viata mea, cariera mea, a trecut ca un film pentru mine. M-am vazut in Franța, in al 3-lea joc de liga, unde tatal meu a venit de la lucru in constructiile de drumuri direct la stadion pentru mine. Familia noastra nu a avut niciodată bani. Am trait intr-un apartament mic. Doua, 3 persoane intr-o singura camera. Tatal meu, care a fost un fotbalist amator, a trudit pentru noi. Cand i-am dat trofeul de la Londra, am plans amandoi “.

BILD: Ai luat trofeul chiar in pat la culcare. Wahiba, sotia ta, ce-a zis?

Ribery: “A spus: “ești nebun!” Avem poze haioase cu mine, sotia mea si cupa in pat! Dar aceste fotografii sunt mai mult private (rade). Apoi ne-am pus trofeul in fata patului. E grozav sa-l avem in sfarsit. Trofeul Ligii Campionilor este dovada ca sunt un mare jucator. Si am jucat intr-o echipa mare, care a facut istorie. Si asta ma face mandru! ”

BILD: Ai fost si capitan…

Ribery: “Am putut ajunge capitan de 3 ori, lucru care m-a motivat si mai mult. Si, inainte de meciul cu Barcelona, Jupp Heynckes a venit la mine si mi-a spus ca in acel meci voi purta banderola de capitan, dupa ce Schweinsteiger si Lahm vor fi schimbati. Iar in timpul meciului, Lahm a venit la mine si mi-a dat banderola. Un gest mic, dar pentru mine a avut o mare importanta. ”

BILD: In 2012 in returul cu Real Madrid din semi-finale ai avut o altercatie cu Robben. Acum i-ai dat pe Wembley ultimele două pase decisive.  Care este relatia ta acum cu Robben?

Ribery: “Am discutat mult cu el. I-am spus:”nu conteaza cine trage la poarta” Aceasta echipa nu este FC Robben Ribéry .. Este vorba despre Bayern Munchen si doar impreuna putem reusi! Asta a fost punctul nostru forte in acest sezon: coeziunea echipei. Robben si-a schimbat jocul, el face acum mai mult pentru echipa. ”

BILD: Intr-adevar, ai avut mari contributii defensive. Cu toate acestea, ai fost puternic si ofensiv. Care e secretul?

Ribery: “Fiecare dintre noi a facut mai mult pentru echipa, dupa socul de anul precedent. Simt ca acest lucru a facut sa am cel mai bun sezon din cariera mea. M-am pregatit mai mult ca niciodata. Sigur ca a contat si formarea lui Jupp Heynckes. Dar eu, de asemenea, m-am antrenat de multe ori in zilele mele libere, am mers singur pe terenul de antrenament si apoi am intrat la sauna. Si chiar am dormit de multe ori dupa-amiaza, dupa asta. ”

BILD: Ai putea sa mai faci un pariu cu Matthias Sammer pe flotari (asa cum a mai fost un trecut – n.m.) pentru o noua victorie in Liga Campionilor?

Ribery: “Trebuie doar sa spuna cand vrea. Eu sunt gata in orice moment! (rade)”

sursa: BILD – traducere directa

 

Lasă un răspuns

24 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
24
0
Posteaza un comentariux