15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Blogul lui Oliver Kahn: Pericolul dominarii lui Bayern


Miercuri, in Cupa Germaniei, se intalneste echipa care domina cu autoritate campionatul cu echipa campioana si castigatoare a cupei de anul trecut. Atat Bayern cat si BVB au o calitate foarte inalta. Constelatia de valori de pe teren ne dau sperante ca maine vom avea o seara mare a fotbalului. Succesul are la baza in primul rand tactica si performanta individuala a jucatorilor. Acesti factori vor fi hotaratori miercuri.
Bayern dupa ce pierde mingea face tot posibilul sa o castige agresiv. Daca acest lucru nu reuseste, se retrage inapoi in mod compact, apoi incearca sa recupereze din nou mingea. In ceea ce priveste evitarea erorilor individuale in defensiva, Bayern sta mult mai bine. Doar 8 goluri primite fata de 27, cat are BVB. Unul din motivele stabilitatii in aparare a lui Bayern este Dante. Brazilianul nu are puncte slabe, este puternic, organizeaza foarte bine apararea ca un lider. Un avantaj este si caracterul sau deosebit. Siguranta lui Dante ii ajuta si pe colegii lui laterali, van Buyten si Alaba. In fata apararii activeaza duo-ul Schweinsteiger/Martinez, un cuplu care activeaza in deplina armonie cu jocul inteligent, fara a sacrifica si partea ofensiva.
Dortmund face mai multe greseli individuale. Dupa ce a pierdut mingea, Dortmund a luat 8 goluri, pe cand Bayern doar 3. Lucrul acesta sugereaza ca, dupa ce a castigat campionatul timp de 2 ani consecutiv, jucatorii lui Dortmund arata o anumita lipsa de concentrare. Cu toate acestea, discrepanta mare dintre Bayern si ei ii poate motiva si mai tare.
Insa, echipa lui Klopp a demonstrat, mai ales in Ch.League, ca se pot concentra astfel incat sa poata obtina performante de top.
Bayern insa sta foarte bine pana acum. Din cele 33 de meciuri din acest sezon au pierdut doar doua. Acest parcurs imi aminteste de sezonul 1999. In acel moment a fost aproape totul perfect, mai putin finala din Ch.League pe care am pierdut-o in ultimele doua minte. Insa doi ani mai tarziu am reusit s-o castigam, printr-o pregatire exemplara si o lupta constanta. Situatiile extreme care trebuie rezolvate cu succes reprezinta un proces important al fiecarei echipe.
Meciul impotriva lui BVB, dupa ce de 5 ori consecutiv nu au putut sa-i invinga, ar putea fi pentru Bayern un test de stres inovator, castigator.

sursa: BILD – traducere directa

Lasă un răspuns

8 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
8
0
Posteaza un comentariux