Presedintele lui Bayern, Uli Hoeness, a declarat de curand: “Bayern este pregatita pentru marele viitor. Situatia economica a FC Bayern nu a fost niciodata mai buna decat acum. Allianz Arena, actuala noastra problema, va fi platita in 5-6 ani si apoi, probabil, clubul va deveni cel mai bogat din lume.”

TZ a calculat. Detinătorul recordului  se afla in cel mai de succes an al sau si are o cifra de afaceri de 332, 2 mil. euro. Manchester United a avut si ea, in aceeasi perioada, o cifra de afaceri de 398 de mil. de euro. Uli Hoeness: “Manchester se afla sub povara unor datorii mai vechi, exact ca alte cluburi de top din Europa. Bayern nu va avea nici o datorie in urmatorii ani.” Va deveni atunci cel mai bogat club de fotbal din lume?

FORBES a aratat in prezent ca Manchester United este cel mai valoros club de fotbal din lume, cotat la 1,73 miliarde euro. Urmeaza Real Madrid (1,45 miliarde euro), Barcelona (1,01 miliarde euro), Arsenal (un miliard de euro) si Bayern cu 957 milioane euro. Doar pentru comparatie: datoria Barcelonei se ridica la o cota de 54%  din cifra de afaceri, Manchester Utd. are 32% iar Bayern are doar 13%. Dar suprematia economica in lume nu poate fi oricum. “Nu se poate masura absolut acest lucru” spune un expert financiar al TZ. Evolutia nu este doar o chestiune de datorie, ci de active minus pasive. Si activul net trebuie sa includa, de asemenea, lucruri cum ar fi vanzarile comerciale (tricourile, de exemplu) iar la Bayern, in comparatie cu alte cluburi este loc de mai bine.

Manchester si multe cluburi din Anglia au avantaje pe pietele din India sau in tarile unde se vorbeste lb. engleza. Real Madrid si Barcelona vand tricouri in tarile latine din intreaga lume. Punctele de desfacere sunt foarte multe. Insa nu numai asta e problema. Cluburile din Anglia, de exemplu, primesc mult mai multi bani din televiziune decat cele din Germania. Aici Bayern este clar dezavantajata.
Insa trebuie luptat pentru aceasta. Ar trebui cucerite cat mai multe piete prin publicitate. Calatoriile in India sau in China ar trebui sa fie mai dese. Insa nu trebuie uitat faptul ca fotbalistii, de la toate nivelele, trebuie sa aiba toate conditiile.

sursa: TZ – traducere directa

0 0 vote
Article Rating
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
gery76
16 December 2012 11:49

@Ribery7:
Multumesc mult,vreau sa-ti spun ca dupa parerea mea acele investitii in moluri,cladiri uriase,plaje in forma de palmier si alte ”ciudatenii”,sunt facute tocmai pentru perioada post-petrol,prin vizitarea acestor investitii bizare ei spera sa castige niste bani frumosi,sperand in atragerea turistilor din intreaga lume.

Ribery7
12 December 2012 22:11

@gery76: Insanatosire grabnica.
Totusi sa speram ca nu va avea loc niciun razboi.
Cel mai mare inamic al lor, seicilor, sunt chiar ei. Sunt “primitivi”, au bani din petrol, resursa care peste 50 de ani aproximativ va fi epuizata, si ii arunca in stanga si in dreapta, fara rationament:fac partii pentru sanii in moluri din Dubai, unde este desert, ridica cele mai inalte/luxoase,etc cladiri, etc, etc… Exact cum sunt tiganii de la noi, care dau bani pe !!CRAVATE DE AUR!!, asa de primitivi sunt si ei.

gery76
12 December 2012 21:36

@fcdm3:
-Eu cred ca si sacul seicilor,in cazul izbucnirii vreunui razboi de proportii in Orientul Mijlociu,nu va mai fi fara fund,iar cum probabilitatea izbucirii lui este destul de mare,s-ar putea sa nu stie!

gery76
12 December 2012 21:33

-Nu am mai stat tintuit la pat 5 zile din cauza unei gripe ”nenorocite”,iarna[eu racesc vara la mare caci stau numai in apa] tocmaai din 2001,an in care Bayern a castigat ultima Liga a Campionilor pentru Germania .
-De aceea sper din tot sufletul ca anul acesta Bayern sa aiba succes pe toate liniile,iclusiv pe cel din titlul articolului!

West
12 December 2012 9:57

Ar fi culmea sa mai pierdem un jucator sper sa nu fie ceva grav HAI BAYERN MUNCHEN

AlexFCBM
AlexFCBM
11 December 2012 15:53

O stire neplacuta pentru fani.. Javi Martinez s-a accidentat la antrenamente dupa un contact cu Boateng,inca nu am aflat cat de grava este,sa speram ca se va reface cat mai repede.

ion
ion
11 December 2012 15:53

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2013.html ceva foarte placut special pentru fanii borusiei dortmund

ion
ion
11 December 2012 13:15

Cu siguranta va deveni cel mai bogat club din lume si imi doresc foarte tare sa fie asa si in general imi doresc si bundesliga sa devina cel mai puternic campionat forta Germania forta Bayern clubul meu de suflet si cu el pina la moarte BAYERN BAYERN BAYERN

flo
flo
11 December 2012 12:00

Da.. incepe sa fie urat fotbalul odata cu venirea seicilor la cluburi…

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x