19 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Povestea celor 85 de goluri înscrise de Gerd Muller în 1972

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre recordurile lui Messi, care a trecut peste borna lui Pele, iar singura care îi mai stă în cale este cea al lui Gerd Muller.

Germanul a marcat 85 de goluri în 1972, dar îsi vede performanta pusă în pericol. Argentinianul mai are 7 meciuri în acest sezon, în care trebuie să marcheze de 4 ori pentru a deveni cel mai prolific jucător din istorie într-un an calendaristic.

Neamtul a marcat cele 85 de goluri în acel sezon de vis în campionat, cupe europene, Cupa Germaniei, Cupa Ligii si echipa natională.

Pentru reprezentativa panzerelor Gerd Muller a înscris în acel an 13 goluri, dintre care câte patru împotriva Elvetiei si URSS-ului în partide amicale. Mai departe, a punctat de 42 de ori pentru Bayern în campionat, iar totalul ajunge la 55.

În cupele europene a marcat în primăvara sezonului 71-72 un singur gol în sferturile Cupei Cupelor, la Bucuresti contra Stelei. Atunci Bayern a eliminat formatia din Ghencea fără să o bată, după două rezultate de egalitate.

În fazele incipiente ale editiei următoare a marcat de nu mai putin de 10 ori până la sfârsitul anului 1972, iar totalul ajungea la 66 de reușite. Iar în Cupa Germaniei a mai înscris de 7 ori, cu toate că Bayern nu a trecut de sferturile de finală.

Ultimele 12 goluri sunt cele de care nu stie decât foarte putină lume. În vara lui 1972 a fost organizată la Munchen editia a Jocurilor Olimpice. Din această cauză începerea sezonului din Bundesliga a fost amânată până pe 16 septembrie. Si cum de la terminarea campionatului precedent ar fi trecut o perioadă prea mare fără o competitie oficială, Federatia Germană găsit solutia.

S-a tinut una dintre putinele editii ale Cupei Ligii Germaniei, la care luau parte 32 de echipe, 16 din prima ligă si celelalte 16 din esaloanele inferioare. Ele au fost împărtite în 8 grupe de câte patru echipe, iar fiecare partidă se juca în sistem tur-retur. Cu toate că Bayern a fost eliminată timpuriu, Gerd Muller a înscris de nu mai putin de 12 ori în cinci meciuri, goluri care l-au ajutat să se mentină timp de patru decenii pe prima pagină a cărtilor de istorie.

sursa: digisport.ro

Lasă un răspuns

11 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
11
0
Posteaza un comentariux