28 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

2001: drama castigarii Bundesligii

Va prezint in cele ce urmeaza un alt episod din ciclul “Bundesliga – 50 ani”.
19 mai 2001, ultima etapa in Bundesliga.
Primul loc era ocupat de Bayern cu 62 puncte iar pe locul 2 se afla Schalke 04 cu 59. Bayern juca in deplasare, la Hamburg (locul 13), iar Schalke 04 juca acasa cu retrogradata Unterchahing (locul 16). Prin urmare, pentru a deveni campioana Bayern avea nevoie de un egal, indiferent ce facea Schalke 04.
La 4 zile dupa castigarea Ch.League jucatorii lui Bayern erau oarecum euforici si se gandeau ca nu au cum sa scape castigarea acestui campionat. Insa nu a fost chiar asa.
La Gelsenkirchen, 65.000 de spectatori au urmarit fericiti cum echipa ii bate pe cei din Unterchahing. Scor final 5:3 pentru Schalke 04, nu fara emorii. Oaspetii au condus cu 2:0 in min.26, in min. 69 era 3:3 iar golurile de 4:3 si 5:3 au fost marcate in min.76 si 89! Insa ceea ce se intampla pe Volkspark Arena, in Hamburg, a fost de-a deptul dramatic. Meciul curgea spre un 0:0 multumitor pentru Bayern, care era astfel campioana. Insa, in min. 89, Sergei Barbarez de la gazde il invinge pe Kahn si deschide scorul, 1:0 pentru Hamburg, echipa ce si-a dat sufletul pentru a-i impiedica pe bavarezi.
In acel moment se preconiza un dezastru pe umerii bavarezilor.
“Am mers cu Sami Kuffour la Effenberg si i-am spus: 4 minute” povesteste portarul de legenda Oliver Kahn. “4 minute poate fi o perioada lunga de timp” a adaugat el. Desi a trait multe la viata lui, ce s-a intamplat atunci nu va uita niciodata.
In acelasi timp pe AufSchalke meciul se terminase, cu victoria gazdelor iar jucatorii si spectatorii erau in al 9-lea cer:“nu pot sa cred! In sfarsit campioni! Pentru prima data dupa 1958, Schalke 04 castiga din nou Bundesliga!” strigau toti in cor. Spectatorii si jucatorii se luau in brate fericti…
Dar meciul de la Hamburg nu se terminase. Tabela electronica de pe AufSchalke arata imagini de la Hamburg. Acolo se aratau 4 minute de prelungire. 4 minute cat o eternitate. Toata lumea se uita acum pe tabela electronica pentru a vedea cand se termina meciul de acolo, pentru a sarbatorii in voie castigarea campionatului.
La Hamburg era minutul 93 iar Tomas Ujfalusi facuse un hent in disperarea de a respinge unul din atacurile in valuri ale bavarezilor. Lovitura indirecta din careu pentru Bayern de la aproximativ 13 m. Oliver Kahn venise in careul celor de la Hamburg. Cine va trage? Effenberg ii pune o pasa scurta fundasului Patrick Andersson iar acesta suteaza cu sete si … marcheaza! 1:1 in min. 94! Bayern e campioana in ultima secunda pentru ca arbitrul Markus Merk fluiera imediat sfarsitul meciului! Dupa 4 minute, agonia bavarezilor se transforma in extaz! Din nou campioni! Si in ce fel!
La Gelsenkirchen insa, bucuria nu a tinut decat 4 minute. Pur si simplu spectatorilor si jucatorilor nu le venea se creada ce se intampla! Erau consternati. Pentru ca nu a fost sa fie nici de data asta. Au fost pentru 4 minute campioni si atat…
Insa, de multe ori norocul tine cu cel mai bun, cu cel care insista sa lupte pana la capat. Iar pentru acest spirit de lupta bavarezii merita toate laudele pentru ca ei au castigat pe merit. Iar acest trofeu a venit la 4 zile dupa castigarea Ch.League. Aceste izbanzi au venit ca o incununare a intregii activitati a jucatorilor, antrenorilor si conducatorilor din ultimul timp. Pentru ca Bayern avea atunci o trupa de exceptie, condusa de legendele Kahn si Effenberg dar si un antrenor extrem de valoros, “generalul” Hitzfeld!

sursa: KICKER – traducere directa si adaptare

Lasă un răspuns

14 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
14
0
Posteaza un comentariux