19 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern îl ia pe Shaqiri

Clubul bavarez s-a înțeles cu FC Basel pentru transferul internaționalului elvețian originar din Kosovo, care ar urma să ajungă din vară în Bundesliga

Bayern Munchen va pune în cele din urmă mâna pe unul dintre cei mai promițători atacanți tineri din fotbalul european, Xherdan Shaqiri, a relatat luni presa germană, anunțând că oficialii grupării de pe Allianz Arena au ajuns la un acord de principiu cu FC Basel pentru transferul jucătorului.

În vârstă de 20 de ani, Shaqiri (foto) a emigrat împreună cu părinții în Elveția înaintea începerii conflictului etnic din regiunea Kosovo, iar la 10 ani a fost legitimat la juniorii lui Basel. El a fost monitorizat în ultimul sezon de Bayern, alături de alte cluburi europene de top, iar după ce clubul din Țara Cantoanelor a respins ofertele venite de la Galatasaray și Zenit Zt.Petersburg, echipa din Munchen a devenit favorită să-i obțină semnătura fotalistului care excelează în postul de extremă stânga. Antrenorul bavarezilor, Jupp Heynckes l-a vrut inițial în lot pe Marco Reus, de la Borussia Monchengladbach, numai că vârful german a optat pentru rivala din Dortmund.

Titular în meciul cu Oțelul de pe Național Arena, în grupele Ligii Campionilor, Shaqiri a avut un rol-cheie în victoria de senzație a lui Basel în fața lui Manchester United (2-1), fiind coautor la ambele goluri ale gazdelor, rezultat în urma căruia echipa engleză a fost eliminată din Champions League. Conform Kicker, Bayern va plăti circa 10 milioane de euro pentru transferul jucătorului care a adunat 17 selecții și 4 goluri pentru naționala Elveției.

sursa: tv.eurosport.ro

34 thoughts on “Bayern îl ia pe Shaqiri

  1. @fcdm3
    Poate că ai dreptate și nu ar trebui să mai las comentarii pe acest site. De fapt, n-am să mai postez. N-are rost, pentru că nu vom ajunge la un consens. Probabil, am exagerat și eu, pentru că m-a deranjat abordarea ta.
    Am să-ți răspund totuși la niște întrebări.
    1. Între ”nu sunt convins ca a zis…” și “nu cred ca a zis” e o diferență de nuanță. Cred în proporție de 75% pentru că mai multe surse credibile au preluat această informație. Însă, din câte am înțeles și tratamentul conducerii a contat în luarea deciziei.
    1. Site-urile de fotbal pe care le accesez regulat sunt transfermarkt, soccerway și imscouting. Dacă am nevoie de o informație sigură (de exemplu, înălțimea unui jucător), atunci intru pe site-ul oficial al echipei respective.
    2. Nu mă pretind atotcunoscător. S-ar putea să am o părere greșită despre Breno, dar este a mea. Nu mă așteptam să fie însușită de toți, ci doar acceptată.
    3. Nu e nici pe departe obligatoriu să știi pe ce post joacă Shaqiri. Însă, consider că s-ar cuveni ca o persoană care are o părere radicală (”nu-l vad un mare jucator pe acest Shaqiri”) despre un jucător să aibă un minim de cunoștințe despre acesta (calități, defecte, profil). Dacă ți-ai schimbat opinia, înseamnă că ești un tip flexibil, ceea ce e bine, după părerea mea.
    4. Îl știu pe Hoilett de doi, trei ani ani, pentru că urmăresc Premier League. E o extremă de picior drept care poate juca la fel de bine pe ambele părți. Foarte talentat băiatul. Sunt însă destui jucători din campionatele puternice despre care nu știu mai nimic, pentru că nu i-am urmărit.
    5. Proverbul era doar o constatare. Tu ai luat-o ca o jignire, din cauza diferenței de vârstă dintre noi. Îmi pare rău!
    6. Sunt doar un fan al fotbalului, nu al vreunui club.
    Sănătate și numai bine!

  2. @Sorin, o sa te iau ca la clasa a 3-a, clasa in care e baiatul meu. “Nu sunt convins ca a zis…” inseamna “nu sunt sigur ca a zis” adica “nu cred ca a zis”. Deci nu crezi. Iar eu chiar daca iti gasesc linkul respectiv o fac degeaba pentru ca tu nu crezi ca asa a zis Kraft. Or daca tu nu crezi ce scrie in ziarele online germane, ce crezi? Care e argumentul tau de nu crezi ce scriu ziarele germane? Spun cumva numai minciuni, ca cele romanesti? Care sunt punctele tale de informatie pe net pentru Bayern? Pentru mine, cele mai importante, sunt: KICKER, TZ, BILD, TRANSFERMARKT, site-ul clubului FCBAYERN.DE. Eu iau informatia direct de la sursa nu de pe site-urile romanesti, care le traduc in fel si chip iar informatia de distorsioneaza.
    Desi nu te pretinzi fan Bayern, tu nu ai urmarit “decat” 20-25 de meciuri ale lui Breno desi el a jucat in 21 de meciuri la Bayern si 7 la Nurnberg! Si nu-mi spune ca nefiind fanul lui Bayern ai stat numai cu ochii pe Breno si ti-ai facut o idee despre el. Unde spui adevarul? Nu te mai pretinde atotcunoscator ca nu e deloc asa.
    Pe mine Shaqiri nici nu m-a interesat pana acum cateva zile, pentru ca in putinele meciuri in care l-am vazut jucand nu m-a impresionat, plus ca filmuletele de pe YOUTUBE nu m-au “dat pe spate”. Dar nici nu am spus ca parearea mea trebuie insusita de toti. Dimpotriva, am zis “sa dea Domnu” sa nu am dreptate si Shaqiri sa fie jucatorul de care Bayern are nevoie. Ei, acum cand l-am vazut si pe Hitzfeld ca-l lauda (alaturi de alti oameni de fotbal) mi-am schimbat parerea. Dar de ce ar fi trebuit sa stiu pe ce post joaca Shaqiri pana sa ajunga la Bayern? Ce, tu stii pe ce post joaca, de exemplu, David Hayne Hoillet, fara sa cauti pe net? Este unul din cei mai promitartori tineri jucatori si ar putea ajunge la Bayern din vara!
    Si poate ca am prins o zi proasta si o sa mai prind dar tu ai mintea odihnita tot timpul?
    Si, te rog, lasa-ma cu proverbul cu paiu si cu barna, ca nu tine! Ce varsta ai de imi predai mie atatea lectii?
    PS: daca nu esti fan Bayern, cum singur ai declarat, de ce scrii zeci de randuri pe acest forum dand lectii? Eu simt ceva pentru echipa asta de vreo 33 de ani! Am avut nopti nedormite, certuri cu sotia si tot felul de probleme pentru echipa asta! Tu ce simti pentru ea? De ce nu scrii tu mai bine pe forumul echipei al carei fan esti?

  3. @fcdm3
    Unde te-am contrazis eu cu privire la Kraft? Am scris doar că NU SUNT CONVINS că el a declarat că dacă nu va fi titular, va pleca. Faptul că e scris în ziare nu înseamnă că e 100% adevărat. Am tot dreptul să am o mică îndoială, având în vedere circumstanțele, fie ea cât de mică. Ziarele nu dețin adevărul absolut. Mi-am exprimat și eu nemulțumirea că Thomas Kraft a părăsit-o Bayern, dar se pare că asta îi deranjează pe unii. Și am mai scris, de asemenea, că dacă ar fi fost tratat cu atenție și respect, poate ar fi trecut peste dorința de a fi titular și ar fi rămas la Bayern. Nu înțeleg unde vezi tu lipsa de argumente în cazul de față, mai ales că nu a existat nici un fel de contradicție între mine și tine pe subiectul acesta, ci doar un schimb de opinii.
    N-am spus că îl văd pe Breno ACUM un jucător bun spre foarte bun. Am scris în felul următor: ”Nici nu trebuie să ajungă un mare jucător, ci doar un jucător bun spre foarte bun.” Din fraza asta, cum poți să tragi concluzia că eu îl consider deja pe Breno ”un jucător bun spre foarte bun”? E destul de clar că mă refeream la viitor, nu la prezent. Ești irascibil și nu e deloc cazul. N-ar strica să citești cu atenție și apoi să arunci cuvinte în stânga și în dreapta.
    Dacă tu ai dreptul să nu-l vezi ”un mare jucator pe acest Shaqiri”, deși l-ai văzut mai mult în filmulețe pe YouTube și nici măcar nu știai care e postul său de bază, atunci cred că am și eu dreptul să am o părere despre Breno după ce l-am văzut jucând în 20-25 de meciuri, în ultimii patru ani. Asta așa, ca un răspuns la faptul că nu aș fi documentat. Știi vorba aceea: vezi paiul din ochiul altuia, dar nu vezi bârna din ochiul tău! Nu înțeleg de unde dorința ta de a face pariu că Breno nu va ajunge la o altă echipă mare, din moment ce eu nici nu am susținut contrariul. Chiar îți împărtășesc opinia, în cazul de față. Eu cred doar că are marjă de creștere, atât. N-am spus că va ajunge un super fundaș. În schimb, cred că poate deveni un fundaș foarte bun. Principalele motive pentru care cred că ar trebui păstrat țin de partea financiară și de dificultatea de a găsi pe piață un jucător disponibil să plece cu șansa a patra pentru postul de fundaș central.
    Am o rugăminte la tine. Înainte să-mi răspunzi la un comentariu, citește înainte CU ATENȚIE (dacă ai timp; dacă nu, nu ești obligat să-mi răspunzi) ceea ce am scris, ca să evităm episoade de genul celor de mai sus, precum mica dispută referitoarele la Breno, ”un jucător bun spre foarte bun” sau contradicția inexistentă privitoare la Thomas Kraft.
    Poate că ai avut o zi proastă, dar cred că s-ar cuveni să fi mai temperat și mult, mult mai atent.

  4. Asa-mi place ,o confruntare de idei din ce in ce mai consistenta,din pacate mie mi s-a ars monitorul si de cateva zile ma chinui pe la frate-miu sa comentez,insa cu toate acestea l-as ruga pe fcdm3 sa fie ”o tara”,cum zic oltenii mei mai maleabil si sa nu se considere ofensat doar ca altii au o alta opinie,rugamintea venind din partea unuia din veterani si aici ma refer la varsta!

  5. Aaaa, uitasem…
    @DevilMayCry: tu esti altul care contrazice aiurea.
    Uite linkul de pe TRANSFERMARKT unde zice ca Shaquiri a marcat 4 goluri in 19 meciuri in campionat cu BASEL, nu “mai multe” cum zici tu si 4 goluri in 17 meciuri la NATIONALA, nu “4 goluri in 19 meciuri” cum zici tu. Sigur ca astea sunt chestii minore dar pur si simplu nu inteleg “boala” astra de a contrazice numai de dragul de a o face. Eu credeam ca am altfel de interlocutori pe acest forum, dar cred ca m-am inselat…

    http://www.transfermarkt.de/de/xherdan-shaqiri/aufeinenblick/spieler_86792.html

  6. Bai fratilor, m-ati innebunit cu contradictiile!
    @Peter, cum poti sa afirmi enormitatea ca BAYERN MUNCHEN nu are nici o treaba cu statuia lui RIBERY? Pai tu crezi ca statuile rasar asa in centrul Munchenului fara ca sefii lui Bayern sau primarul orasului sa-si dea acordul? Daca in Romania totul merge haotic, crezi ca asa e in toata lumea? Daca nu stiai, in Europa de Vest, dar mai ales in Germania, totul e pus la punct in cele mai mici detalii. Si nu-mi spune mie ca Nike a “facut” statuia! Eventual a sponsorizat-o! Nike este o firma de articole sportive, nu “face” statui! Oricum fotografia nu are o rezolutie prea buna pentru a vedea exact ce scrie. Se vede sigla firmei Nike dar asta nu inseamna ca cei de la Nike au construit-o. Daca ti se pare un lucru nesemnificativ faptul ca francezul a avut o statuie in Marienplatz, spune-mi cati jucatori ai lui Bayern au mai avut ridicate statui! Hai, spune!
    Si, legat de Ribery, eu am vrut sa scot in evidenta ca el este CORECT PE GAZON, NU PACALESTE FOTBALUL, asa cum fac f. multi fotbalisti. Este una din conditiile care m-a facut sa tin cu aceasta echipa! Tu de ce tii cu Bayern Munchen?
    @Sorin: te-am laudat la inceput dar ma deranjeaza ca si tu contrazici fara argumente fiind nedocumentat. Pai tu daca nu crezi ca Thomas Kraft a refuzat sa ramana la Bayern, ce vrei acum? Sa-ti caut arhiva in TZ si sa gasesc exact articolul in care acesta spune clar si raspicat ca vrea sa joace titular? Despre Breno, imi pare rau ca nu pot face un pariu cu tine ca nu va ajunge niciodata la o echipa mare ca sigur il castigam. Adica tu nu stii prea multe despre Breno, l-ai vazut in doua meciuri jucand si deja il vezi un jucator “bun spre foarte bun”…Baiatul asta si-a gonit sotia si copilul de acasa pentru a-si incendia singur vila din Munchen pentru a obtine o suma uriasa pe asigurare si vrei sa spui ca asta e sanatos la cap? Justitia germana inca lucreaza la caz dar se pare ca asa a procedat. L-am mai vazut intr-un amical cu o echipa asiatica in care, dupa ce a fost sicanat de un adeversar, a sarit la bataie cu pumnii! Dupa ce a primit “rosu”, desi se formase un meleu acolo, el continua sa-l loveasca pe adversar! De gafele de le face in timpul jocului nu mai zic. Ii place sa pozeze in victima dar are toate conditiile din lume iar el nu aprecoaza nimic! Din acest motiv chiar nu-i inteleg pe sefii lui Bayern cum de pot sa aiba atata rabdare cu el. Probabil ca vor sa-si mai recupereze din investitia in el…
    In fine, daca voi va simtiti bine contrazicand fara argumente si nedocumentati, atunci dati-i bataie!

  7. @fcdm3
    Nici nu trebuie să ajungă un mare jucător, ci doar un jucător bun spre foarte bun. A patra soluție pentru centrul defensivei nu va fi niciodată un mare jucător.

  8. @Sorin, scrii prea mult si prea repede pt. mine. Momentan am tot felul de probleme si la serviciu si acasa si nu pot sa-ti raspund la comentarii. Oricum, eu sunt gata sa fac pariu cu tine ca Breno nu va ajunge niciodata un mare jucator…

  9. @Peter, abia acum am citit comentariul tău. Probabil intrase la moderare, deoarece conține mai multe link-uri.
    1. Despre Kraft versus Butt, am scris mai sus. Trebuia tratat cu atenție și respect, iar totul era bine. Butt s-ar fi retras liniștit, iar Kraft rămânea la Bayern.
    1. Van Buyten e redutabil în jocul aerian, dar atât. În duelurile unu la unu, e catastrofal și are deja 34 de ani, motive pentru care consider că ar trebui lăsat să plece. Nu contest statistica celor de la Kicker, dar fotbalul se joacă în teren, nu pe hârtie.
    3. Van Gaal l-a folosit pe Alaba ca fundaș stânga, însă foarte, foarte puțin, insuficient încât să ne dăm seama dacă într-adevăr nu ar putea deveni un fundaș stânga de calitate în viitor. Ca mijlocaș central nu cred că e o soluție foarte bună, pentru că el nu e un jucător de posesie, ci de ritm. La origine, pare să fie mijlocaș de bandă, însă acest post nu există în sistemul lui Bayern. Nu e suficient de ofensiv, de penetrant pentru a fi folosit ca extremă. La vârsta lui, poate învăța să facă faza defensivă ceva mai bine, iar postul de fundaș stânga este al său. Rămân la părerea că asta ar fi cel mai bine, atât pentru el, cât și pentru Bayern.
    4. Ekici ar fi prins destule minute și la Bayern. Oricum, nici la Bremen nu avea postul de titular asigurat, iar el știa asta, din moment ce îl avea ca adversar direct pe Marin pentru un loc în primul unsprezece. Ca dovadă, nici nu este titular incontestabil. Declarațiile lui din presă sunt doar de fațadă. Dacă Bayern dorea să-l păstreze, sunt convins că n-ar fi refuzat să rămână la Munchen. Doar e născut aici și crescut de Bayern.
    5. E evident Muller dă cel mai bun randament ca atacant secund, chiar dacă la națională joacă întotdeauna extremă dreapta. E foarte bun și în bandă, însă în centru este și mai bun.
    http://www.bayernforum.com/blog/breno-should-he-stay-or-should-he-go
    Un articol foarte interesant despre Breno.
    @fcdm3, spuneai că Breno a suferit o singură accidentare de când e la Bayern și că nu a fost prea a fost folosit de nici un antrenor, deși a fost apt. În articolul de mai sus, se menționează faptul că brazilianul a suferit numeroase accidentări de când se află sub contract cu Bayern. Eu unul aș vrea să fie păstrat Breno și am să explic de ce.
    1. Dacă va pleca la vară, Bayern nu va mai recupera nici un cent din investiția de 12 milioane de euro. În schimb, dacă i se va prelungi contractul pe o perioadă îndelungată, Bayern va avea șansa să îl vândă peste două, trei sezoane și se va recupera măcar o parte din suma investită în brazilian.
    2. Potențialul său există în continuare, pentru că are doar 22 de ani.
    3. Dacă ar fi să aleg între Van Buyten și Breno, l-aș alege pe brazilian, pentru că îi este superior belgianului la toate capitolele, din punctul meu de vedere, mai puțin la jocul aerian. Iar dacă ar fi să se renunțe la amândoi, atunci Bayern va fi nevoită să achiziționeze doi fundași centrali în vară, dintre care unul va trebui să accepte șansa a patra pentru acest post, fapt care face foarte dificil de găsit un astfel de jucător, disponibil să vină la Bayern deși va juca foarte puțin. Breno, în schimb, ar accepta și șansa a patra, numai să joace. El dorește să rămână la Bayern, însă vrea să fie și folosit, cât de cât. Cei din conducere i-au promis că va fi folosit în amicale, însă când Bayern a avut un meci amical, el a fost trimis la echipa a doua, fapt care l-a deranjat, din moment ce i s-a spus că va juca în astfel de meciuri.
    4. Deși a făcut unele greșeli, poate se va îndrepta, odată cu vârsta. Iar faptul că apreciază ajutorul oferit de Bayern e un început, un pas înainte.

  10. Vă mulțumesc pentru aprecieri, atât ție, @fcdm3, cât și lui @Peter.
    Nu sunt convins că Thomas Kraft a declarat asta, însă dacă într-adevăr a făcut-o, atunci asta e. Poate dacă i se acorda mai multă atenție și i s-ar fi explicat că rolul său este important, chiar dacă va fi rezervă, ar fi acceptat prelungirea contractului.
    Dacă antrenorul lui Bayern va fi corect, atunci va juca cel care este mai în formă. Dacă nu va fi așa, atunci vor exista probleme în cadrul lotului. Însă, cel mai simplu ar fi să se aplice regula sistemului de rotație. În acest caz, nimeni nu va avea dreptul de a fi nemulțumit, pentru că toți vor avea șansa de a juca. Cine nu e dispus să accepte sistemul de rotație, e liber să plece și astfel se vor rezolva toate problemele.
    Robben are 28 de ani și deja se simte o scădere de intensitate la olandez. Odată ce se se va apropia din ce în ce mai mult de 30 de ani, scăderea sa de formă va fi din ce în ce mai vizibilă. Stilul său de joc presupune prospețime și intensitate maximă, iar vârsta își lasă amprenta asupra acestor aspecte foarte, foarte devreme. În maxim 3 ani, Shaqiri poate deveni titular incontestabil, însă până atunci va avea destule șanse să joace, pentru că Robben mai mult ca sigur se va accidenta. Olandezul nu a avut sezon fără accidentări care să-l țină pe bară măcar o lună (în cel mai fericit caz) în ultimii șapte ani, cel puțin. Pe lângă asta, atunci când va fi apt, nu va putea juca titular în toate meciurile. Nu are suficientă rezistență fizică pentru a face față la două meciuri pe săptămână.

  11. @Sorin: Kraft a spus foarte clar conducerii echipei:”Daca vine Neuer, eu plec!” Deci nu a vrut sa fie rezerva lui Neuer. El vroia sa fie titular ori la Bayern nu avea cum.
    In mare parte cu analiza ta sunt de acord dar, cum zicea si Peter, ce va face Shaqiri daca Robben nu se mai accidenteaza, chiar daca o sa fie iesit din forma? E posibil sa fie nemultumit de statutul de eterna rezerva…
    Cum spuneai si tu in vara ar trebui sa plece cativa jucatori iar pentru a completa lotul sefii lui Bayern ar trebui sa achizitioneze inca vreo 6. Chiar sunt curios ce jucatori or sa vina, avand in vedere ca de la echipa a 2-a a clubului nu a confirmat decat Emre Can, capitanul Germaniei U-19.
    PS:chiar daca tu ai declarat ca nu esti fan Bayern prin ceea ce scrii si cum scrii demonstrezi ca esti un adevarat fan Bayern! Ma bucur ca te avem printre noi!

  12. Ma bucur foarte mult ca Shaqiri este un subiect care provoaca atatea dispute ,deoarece chiar este un fotbalist exceptional,desi am vazut la doi dintre oamenii importanti de pe acest site,ma refer aici la DarkMac si fcdm3,niste opinii extrem de reticiente si totusi nu i-am vazut la fel de reticienti la niste ”uriase tepe”gen Luis Gustavo,Pranjic,insa nu acest lucru ma face sa fiu putin dezamagit de multe dintre opinii,ci faptul ca nu este mentionat numele celui mai vinovat in opinia mea de dezastrul la nivelul jocului si anume Jupp Heynkes,cel care se dovedeste un antrenor extrem de blazat,cum s-a intamplat si in perioada Leverkusen,cand dupa un inceput de sezon foarte promitator,incet,incet a iceput o cadere inevitabila.
    -Sper din tot sufletul sa ma insel dar Heynkes este un tip de antrenor perimat!

  13. Mie unul imi place foarte foarte mult Fuchs de la Schalke. Si anul trecut si anul asta a jucat foarte bine. Si nu cred ca e prea scump.Batran nu e.
    Totusi si mai bine ar fi Lahm pe dreapta si Alaba pe stanga.

  14. @Sorin: Van Buyten este genul de jucator potrivit pentru jocul in forta. Conform celor de la kicker, cei mai buni fundasi centrali din Bundesliga in tur au fost in urmatoarea ordine: 1. Badstuber, 2. Hummels si 3.Van Buyten.
    http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/562535/2/slideshow_badstuber_zieht_an_hummels_vorbei.html
    Nu cred ca se poate contesta prea mult profesionalitatea celor de la kicker, un ziar de sport exemplar. Este adevarat, cand intalneste un adversar direct foarte tehnic nu arata prea bine, dar a facut si meciuri foarte bune belgianul, cum a fost si meciul de la Napoli, unde a fost aproape fara greseala.
    Contento nu poate evolua, fiind accidentat, dar si mie imi place foarte mult.
    Alaba a fost incercat de van Gaal ca si fundas lateral stanga, dar pe termen lung nu da randament pe acea pozitie.
    Cat despre Muller, el la CM 2010 a jucat extrema dreapta si a facut un mondial excelent.
    Si Kraft a decis ca nu-si va prelungi contractul, pentru ca a fost tratat urat de conducere si pentru ca a vrut sa devina titular la o echipa de Bundesliga.
    Cat despre Butt, el a vrut sa se retraga, dar a fost convins sa ramana inca un an, ca sa aiba timp sa caute un alt portar care sa fie destul de valoros si sa accepte postura de rezerva. Ekici la fel a declarat, ca a prins gustul jocului la Nurnberg si vrea sa joace, de aceea a plecat la Werder.

    @fcdm: Statuia lui Ribery a fost facuta de catre Nike, poti sa citesti ceea ce scrie sub poza.
    http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/fotostrecke-franck-ribery-statue-marienplatz-781815.html
    Bayern nu are nici o treaba cu acea statuie si scrie clar ca stat acolo numai pentru o perioada scurta de timp. Iar ceea ce spune Sorin despre el, chiar este adevarat, este un jucator care se aprinde usor si in afara terenului a facut multe “prostii”, chiar daca este musulman.

  15. @Peter
    Cred că atât Shaqiri, cât și Usami pot prinde peste 25-30 de meciuri la Bayern sezonul viitor, chiar și în condițiile în care vor fi rezerve, iar asta ar fi suficient pentru ca ei să se mențină în formă și să crească.
    O echipă are cel puțin 15-16 jucători de bază, care pot fi considerați titulari. Bayern nu are în lot 15-16 jucători de certă valoare, în momentul de față. Bancă de rezerve e slabă spre foarte slabă. Olic abia în ultimele meciuri a mai mișcat ceva. A avut evoluții slabe în prima parte a sezonului, datorate poate și perioadei de repaus din pricina accidentării. E de admirat determinarea lui, însă nu e suficientă. Van Buyten, Tymoshchuk și Pranijc nu mai pot ajuta Bayern, din punctul meu de vedere. Au scăzut foarte mult în ultimii ani, ca valoare și au o vârstă care se simte în evoluții. Sunt cu multe clase sub ceilalți și trag echipa în jos. Tot respectul pentru croat, dar unde valoare nu e, nu e. Butt și Sattelmaier nu sunt pierderi importante. De fapt, nici nu înțeleg de ce s-a renunțat la Kraft atât de ușor, când putea să plece Butt, care e un portar consumat. Nu cred că Thomas Kraft fi refuzat prelungirea contractului, chiar dacă era conștient că va fi rezervă. Până la urmă, rezervă a fost tot timpul la Bayern, cu excepția câtorva săptămâni. Practic, nu avea nimic de pierdut. Mai bine rezervă la Bayern, decât titular la o echipă din coada clasamentului. În opinia mea, nu trebuia să se renunțe nici la Ekici. E un produs 100% al lui Bayern și merita un loc în lotul echipei, nu doar pentru că a crescut aici, ci pentru că a demonstrat că e destul de valoros și mai are destulă marjă de creștere. Argumentul conform căruia nu ar fi fost titular nu stă în picioare. Dacă l-ar fi pus cineva să aleagă între rezervă la Bayern sau titular la Bremen, mai mult ca sigur alegea prima variantă. Oricum, nici la Bremen nu e titular incontestabil. Ba mai mult, în lotul lui Bayern nu sunt decât trei extreme veritabile pentru două posturi: Robben, Ribery și Usami. Din cauza asta, de multe ori Muller joacă în bandă. Nu susțin că n-ar da randament acolo, dar e mai bine ca jucătorul să evolueze pe poziția unde se simte cel mai bine, dacă e posibil. Ar fi multe de menționat, referitor la selecția lotului și probabil că n-aș termina de scris până mâine. Ceea ce vreau să mai subliniez este faptul că Diego Contento ar merita mai multe minute, având în vedere cum s-a descurcat atunci când a fost folosit. Dacă s-ar prelua modelul sistemului de rotație al lui Alex Ferguson, toți jucătorii din lot ar avea loc în echipă. Sir face schimbări majore în primul unsprezece, de la meci la meci, dar echipa continuă să-și păstreze identitatea. Jucătorii sunt mulțumiți, pentru că joacă și toată lumea e fericită.
    PS: Transferul lui Rafinha este semi ratat, din punctul meu de vedere. E o umbră a jucătorului care a fost la Schalke. Măcar nu s-a plătit mult pe el, asta e singura consolare. Cred că erau soluții mai bune pe piața transferurilor pentru postul de fundaș dreapta, la o un preț asemănător cu cel plătit pentru Rafinha. Santon, de exemplu, care e mai valoros, mai tânăr, mai talentat, mai versatil decât brazilianul. Bayern avea timp să intre pe fir, pentru că Newcastle l-a achiziționat pe final de mercato, la finalul lunii august. Acum însă, e prea târziu.

  16. @Sorin: de mult n-am mai scris aici, dar citindu-ti comentariile, am decis sa scriu si eu.
    Iti admir cunostiinta despre fotbal si cred ca ai deveni un analist foarte bun, daca stii atat de multe despre o echipa, desi nu esti fanul ei.
    Acum imi voi spune si eu parerea despre acest transfer: Shaqiri daca este adus ca rezerva, parerea mea ca este o greseala. Pentru ca el, fiind asa de tanar si de talentat, daca va sta pe tusa se va plafona din punctul meu de vedere si se va stinge, cum au facut-o multi altii inaintea lui la Bayern. Daca ar fi dupa mine, Robben ar fi vandut, ca sa poata juca Shaqiri, avand in vedere ca Robben nu este in relatii foarte bune cu coechipierii, si datorita faptului ca dauneaza deseori jocului colectiv. Bayern a jucat foarte bine in tur fara el, pentru ca toata lumea a jucat pentru echipa.
    Acum, ca veni vorba despre jucatori a caror contract expira, se pare ca Tymoschuk si Olic au o clauza, conform careia 25 de aparitii in orice competitie iti prelungeste automat contractul. Tymoschuk cred ca le are deja, sau este foarte aproape si Olic, daca nu se va accidenta, sunt de parere ca o va face si el. Si orice ar spune oricine, de cate ori a intrat Olic in acest sezon, a tras echipa dupa el, cu deteminarea pe care o are.
    Iar eu sunt sigur ca Bayern va castiga ambele trofee interne, pentru ca isi va reveni cat de curand.
    Si ca o critica pentru cei care zic ca Bayern nu transfera nimic valoros, eu zic ca nici nu are nevoie, pentru ca are un prim unsprezece de invidiat, in afara lui Rafinha. Iar pentru banca de rezerve nu trebuie sa aduci mari jucatori, ci sa ai cativa tineri de perspectiva, si cativa mai experimentati, care accepta statutul de rezerva, dar pot ajuta echipa in orice moment. Multi il critica pe Pranjic, dar uita, ca atunci cand a fost nevoie de el si-a facut treaba. Am citit comentarii pe siteurile germane sezonul trecut, si cei care umblau la meci, ziceau ca a fost constant si ca se vedea pe el ca vrea. Nu a fost niciodata un jucator spectaculos, dar nu voi uita niciodata ce meci a facut cu United in 2010 si faptul ca platit din propriul buzunar in jur de 2 milioane de euro, doar sa ajunga la Bayern.
    Cat despre Breno, chiar nu stiu de il apara Bayern cu atata indarjire, un caracter foarte slab, care niciodata nu ramane dator adversarului, si care a luat cartonase doar pentru asa a vrut el sa loveasca.
    Iar despre Usami, mie imi pare foarte rau de el, se vede de la o posta ca are clasa, dar se pare ca nu are loc in primul 11, si e mai bine pentru el sa plece. Eu ii prevad un viitor stralucit, daca va deveni mai solid, pentru ca este un jucator cu multe calitati tehnice, o mixtura intre ce este Messi si ce a fost Deisler, sigur, cu o treapta si jumatate in jos, datorita lipsei de experienta.

  17. @fcdm3
    Ai înțeles greșit. Eu nu m-am legat de Ribery sau Robben și nici nu am scris că cei doi au un ”caracter așa urât”, ci dubitabil (repet, DUBITABIL, nu urât), după care am explicat de ce cred asta. Sigur că s-ar putea să mă înșel. De asta nici nu am dat un verdict, ci am lăsat o urmă de îndoială, folosind un epitet mai blând. Pentru mine nu e relevantă credința lui Ribery. Poate să aibă orice religie, din partea mea, însă a demonstrat că e un tip conflictual pe terenul de fotbal, iar pentru asta merită criticat, din punctul meu de vedere, la fel cum merită lăudat, atunci când are evoluții remarcabile.
    Habar n-aveam că Breno a fost arestat. Înseamnă că tipul are probleme serioase de comportament. Tipic brazilienilor. Sunt mulți super fotbaliști care s-au stins înainte de vreme din cauza vieții extrasportive (Ronaldinho, Adriano), sau au intrat pe o pantă descendentă la o vârstă fragedă (Robinho, Anderson). Sigur că există și jucători de cealaltă baricadă, exemplari, cum ar fi legendarii Ze Roberto sau Lucio, Adriano de la Barca, chiar Luiz Gustavo și lista poate continua… de ambele părți.
    Cât despre posturi deficitare la Bayern, sincer, cred că primul unsprezece poate fi rezolvat dacă Alaba va fi folosit fundaș stânga. Din punctul meu de vedere, austriacul dă cel mai bun randament atunci când joacă în bandă, pentru că acolo poate să-și pună mult mai bine în valoare calitățile fizice. Pe hârtie ar arăta bine primul unsprezece:

    ____________________NEUER____________________

    _____________BOATENG____BADSTUBER____________

    LAHM____________________________________ALABA

    __________SCHWEINSTEIGER_____________________

    __________________________KROOS______________

    ROBBEN_________________________________RIBERY

    ______________MULLER_________________________

    __________________________GOMEZ______________

    Dacă nu joacă Alaba acolo, atunci poate îl vedem pe Luiz Gustavo fundaș stânga. Deși e postul pe care a evoluat până acum 3-4 sezoane, totuși cred că cel de mijlocaș defensiv i se potrivește mult mai bine brazilianului. Randamentul său este mult mai bun la mijlocul terenului. Dacă antrenorul consideră că nici Alaba și nici Gustavo nu sunt soluții pentru postul de fundaș stânga, atunci trebuie achiziționat unul. Din păcate, fundași stânga de calitate și disponibili nu prea există pe piața transferurilor, în acest moment. Doar Alvaro Pereira de la Porto îmi vine în minte, însă se știe că portughezii vând jucătorii la prețuri foarte mari și nu cred că Bayern e dispusă să investească o sumă uriașă pentru un fundaș stânga. Prețul lui Pereira este de peste 20 de milioane de euro. Eventual, dacă Lahm ar fi folosit cu preponderență în stânga și s-ar căuta un fundaș dreapta. Însă eu unul cred că Lahm e mult mai bun în dreapta, mai ales din punct de vedere defensiv. De când l-a mutat Van Gaal în dreapta, jocul său cu piciorul stâng nu mai are aceeași frecvență, aceeași acuratețe, iar asta se vede cu ochiul liber, mai ales în acest sezon, când a fost folosit mai mult în stânga. Una peste alta, eu aș merge cu Alaba fundaș stânga.
    Din punctul meu de vedere, problema nu e primul unsprezece la Bayern. Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Ribery, Muller și Gomez TREBUIE să fie titulari, la valoarea pe care o au. Asta e părerea mea și cred că mulți o împărtășiți. Am enumerat 10 jucători acolo, deci mai rămâne o singură piesă pentru ca puzzle-ul să fie complet, iar dacă acea piesă e Alaba sau Gustavo atunci puzzle-ul este deja complet. În vară, nu mai puțin de șapte jucători își vor încheia contractele (Butt, Sattelmaier, Van Buyten, Breno, Tymoshchuk, Pranijc, Olic), iar dacă ținem cont de faptul că Usami nu va fi păstrat, sunt deja opt jucători care trebuie înlocuiți. Dacă niciunul dintre cei nouă nu va fi păstrat, Bayern va rămâne în vară cu 16 jucători în lot: Neuer, Riedmuller, Lahm, Rafinha, Boateng, Badstuber, Contento, Gustavo, Schweinsteiger, Kroos, Alaba, Robben, Ribery, Muller, Gomez și Petersen. Să presupunem că Emre Can va fi promovat la echipa mare, deci sunt 17. În condițiile în care Bayern e un club care luptă pe cel puțin două frunturi, dacă nu chiar trei, atunci trebuie să aibă un lot format din minim 23 de componenți, dintre care obligatoriu trei sunt portari, iar restul câte doi pe fiecare post (minim doi). În concluzie, dacă vor pleca cei opt jucători enumerați mai sus și cel mai probabil vor pleca, atunci Bayern trebuie să facă cel puțin șase transferuri. Se pare că unul deja e rezolvat: Shaqiri. Să vedem ce se petrece mai departe.

  18. @Sorin, initial nu stiam pe ce post evolueaza Shaqiri dar daca e sa fie pe postul lui Robben, atunci e OK. Eu ma gandeam la jucatori de top pe posturile unde suntem deficitari. Ai dreptate si cu nemultumirea care poate aparea cand un anumit jucator de top trebuie sa fie rezerva altuia de top…
    Despre Breno am mai spus. Il urmaresc de cand a fost adus la Bayern si repet a nu stiu cata oara NU ARE VALOARE DE BAYERN! L-am vazut facand gafe, l-am vazut sarind la bataie in amicale (!), a fost scos pe cautiune din puscarie de sefii lui Bayern pt. ca si-a incendiat casa (urmeaza sa fie dovedit, dar se pare ca asa e) iar acum el ii vorbeste de rau pe sefii sai! Sunt mai multe, in fine…A avut tot timpul din lume sa se acomodeze si sa arate ca e fotbalist. Nu a facut-o. Multi zic de faptul ca nu a jucat. Exceptand o accidentare grava de cateva luni cand evolua imprumutat la Nurnberg, brazilianul a fost perfect valid. De ce credeti ca nu a jucat? Chiar au avut ceva cu el toti antrenorii? Te legi de Ribery si Robben ca au caracter indoielnic. Am mai spus-o pe acest forum: Ribery a avut o statuie in Marienplatz. Crezi ca cei care au pus-o acolo au facut-o de tampiti? Si pana la urma, Ribery si Robben sunt cei mai buni jucatori ai nostri, dar nu cred ca au un carcater asa urat cum zici tu pt. ca altfel plecau…Ribery e trecut la religia lui Allah si e mult mai corect decat multi nemti. Si pe teren si in afara lui. In fine, sunt multe de spus iar unele lucruri despre cei doi le-am mai spus pe acest forum…Daca e nevoie le voi repeta dar cu alta ocazie…

  19. Conform BILD, Xherdan Shaqiri se va transfera din vara la Bayern pentru suma de 9 mil. de euro plus cateva bonusuri in functie de performantele pe care le va avea la Bayern. KICKER zice de o suma intre 10 – 12 mil. euro. Contractul va fi pe o perioada de 4 ani. Elvetianul nascut in Kosovo are 1.69 m inaltime exact ca Messi si pana acum a insris 4 goluri din 19 meciuri in campionatul Elvetiei. In C.L. (4 meciuri) si Cupa Elvetiei (1 meci) nu a marcat nici un gol. A fost la urmatoarele competitii:
    – C.E. 2011 U21 – finalist cu Elvetia (0-2 cu Spania)
    – a castigat campionatul Elvetiei de 2 ori cu Basel (2010 si 2011)
    – a castigat Cupa Elvetiei cu Basel in 2010.

  20. Nu prea se poate aduce un jucător de top pe acel post, pentru că acolo sunt Robben și Ribery. Trebuie să aduci un jucător care să accepte statutul de rezervă, dar când e folosit, să arate că e fotbalist. Dacă venea Reus, de exemplu, erau probleme, pentru că unul dintre Ribery, Robben sau Reus trebuia să stea pe bancă și mai mult ca sigur era nemulțumit. E constructivă concurența, dar până la un anumit punct. Când un jucător devine nemulțumit că nu e titular meci de meci, nu e deloc bine pentru atmosfera din cadrul echipei sau pentru psihicului jucătorului. Am scris și de Howedes la celălalt articol. Exact aceeași situație. Îl aduci pe Howedes, dar unde joacă, pentru că acolo sunt Boateng și Badstuber. Toți trei sunt jucători de națională, dar unul trebuie să stea pe bancă și va fi nemulțumit, pentru că asta l-ar putea aduce în situația de a-și pierde locul în echipa Germaniei. Jucătorii de națională (a Germaniei, bineînțeles) vor să joace constant, mai ales cei care sunt tineri. Sigur că Robben se mai accidentează, se poate folosi sistemul de rotație al jucătorilor, însă tot ar exista nemulțumire, cât timp toți jucătorii de top ar fi apți, pentru că unii vor fi nevoiți să stea pe bancă. Ideal e să ai jucători de rezervă care nu emit pretenții la un loc de titular, sunt mulțumiți de locul pe care îl au în echipă, iar atunci când sunt folosiți, dau totul pe teren fără ezitare.
    Cât despre Breno, eu recunosc că l-am văzut jucând abia în sezonul trecut, dar mie chiar mi-a plăcut. Mi s-a părut mult peste Van Buyten sau Tymoshchuk pe postul de fundaș central. Are ambele picioare, e puternic, foarte bun la construcție, destul de tehnic, inteligent în exprimare. Problema lui e că a jucat foarte puțin în ultimii patru ani (din ianuarie 2008 până în ianuarie 2012), doar 40 de meciuri (25 ca titular). E extrem de puțin pentru patru ani de zile. Eu cred că ar putea ajunge jucător de 15 milioane de euro, dacă ar fi serios și ar ajunge la o echipă unde să joace titular meci de meci. A fost declarat cel mai bun fundaș central din campionatul Braziliei, deși avea doar 18 ani. Nu e puțin lucru. Ce probleme de caracter are? Vă întreb pentru că nu știu nimic despre el, referitor la asta. S-a scris mai sus că are un caracter mai îndoielnic, ceea ce mă pune pe gânduri. Am auzit acum aproximativ un an că a avut probleme cu locuința, însă nu știu ce relevanță are asta asupra caracterului său. În ciuda problemelor sale de comportament (dacă ele există), eu cred în potențialul său. Ribery sau Robben au și ei un caracter dubitabil. Olandezul pare un tip arogant, deloc muncitor, de multe ori lipsit de respect față de coechipieri (vezi conflictul cu Lahm). Iar francezul e un personaj foarte provocator pe terenul de fotbal… caută de multe ori scandalul. Nu o dată a lăsat-o pe Bayern la greu din cauza unor gesturi inexplicabile (vezi roșul din semifinalele CL cu Lyon). În schimb, nemții din echipă sunt impecabili. Despre Lahm sau Muller, de exemplu, numai de bine.

  21. @NEXTevolution, despre Breno am zis si eu ca ar trebui vandut urgent avand in vedere caracterul sau dar, mai ales, LIPSA DE VALOARE. De neinteles rabdarea de care dau dovada cu el sefii lui Bayern. Insa nu sunt de acord cu tine ca orice jucator poate ajunge mare. Daca nu ai talent cum sa ajungi mare? Un antrenor foarte bun poate sa te faca sa dai ce e mai bun din tine (cum se spune) dar pana la o limita! Nici un antrenor din lume nu-l poate face mare pe Banel Nicolita, de exemplu! Desi el, saracu, e muncitor si-si doreste… De Usami am mai zis zis ca e o mare prostie sa-l dam inapoi in Japonia pentru ca l-am vazut cum loveste mingea, cum dribleaza, ca e baiat inteligent, pe scurt O MARE SPERANTA. Co-nationalul Kagawa la varsta lui nu stia atatea cu mingea. Iarasi, de neinteles atitudinea sefilor lui Bayern fata de el…

    @Sorin, Shaqiri ar putea ajunge un jucator de top, dar nu este. Nu sunt impotriva aducerii lui Shaqiri, dar eu mi-as fi dorit sa aducem jucatori de top acum, nu unii pe care sa-i crestem si sa vedem ce-o mai fi peste cativa ani. Bayern are nevoie de trofee cat mai repede, nu peste cativa ani.. Recunosc, nu l-am vazut pe Shaqiri in multe meciuri pe viu, ci mai mult in filmulete pe YOUTUBE, acolo unde dadea goluri in campionatul elvetian, campionat apropiat ca valoare de cel romanesc. Shaqiri in meciurile cu Bayern de acum 2 ani nu a miscat… In fine, sa dea Domnu’ sa ma insel si sa ai dreptate iar Shaqiri sa fie una din solutiile pentru echipa noastra.
    Insa, pe mine cel mai mult ma ingrijoreaza antrenorul Heynckes in care am incetat sa mai cred. Degeaba aducem noi jucatori buni daca antrenorul nu-i pune in valoare iar stilul de joc al echipei nu mai sperie pe nimeni…

  22. @fcmd3
    Shaqiri e jucător de bandă, iar acolo joacă la Bayern Ribery și Robben. Pe cine să aducă Bayern ca back-up, pe Cristiano Ronaldo? Trebuie să aduci un jucător la un preț rezonabil (mi se pare deplasat să plătești un preț mare pentru un jucător care va fi în majoritatea meciurilor rezervă), cu marjă de creștere, dar în același timp valoros. Iar Shaqiri e titular incontestabil în naționala Elveției, unde a debutat pe vremea când încă nu împlinise 19 ani. Dacă nici ăsta nu e transfer de apreciat, atunci nu mai e nimic de zis. Ribery, la 20 de ani, era mult sub actualul Shaqiri, și afirm asta în cunoștință de cauză, pentru că l-am văzut pe Ribery jucând la Galatasaray. Pe vremea aceea, Franck nu era extremă, ci atacant secund, însă după ce s-a transferat la Marseille, a fost mutat în banda stângă și acolo a rămas până în ziua de azi. Am o întrebare pentru tine și te rog să-mi răspunzi sincer. În câte meciuri l-ai văzut pe Shaqiri jucând? Eu cred că nu mai mult de cinci, pentru că altfel nu îl mai subestimai pe elvețian. Shaqiri e în top 10 mondial cei mai bine cotați fotbaliști cu vârsta până în 20 de ani. Dacă nu mă crezi, dă un search pe transfermakt și ai să te convingi. Iar de băiatul ăsta s-au interesat multe cluburi mari, printre care Manchester City, Liverpool sau Barcelona. Basel cere 16 milioane de euro pe el, dar sub 10 n-o să-l dea, deoarece e tare puștiul. Ești supărat că s-a renunțat la Usami, pentru că vezi la el potențial, dar ești împotriva transferului lui Shaqiri? E ceva ciudat la tine. Shaqiri, deși e cu doar 7 luni mai în vârstă decât Usami, are mult mai multe realizări decât niponul până acum, printre care 17 selecții și 4 goluri pentru naționala de seniori a Elveției, în timp ce japonezul nu are nici o apariție în tricoul naționalei de seniori. Iar Japonia este mult sub Elveția, ca valoare a echipei naționale, deci ar fi mai ușor să-ți faci loc în lotul niponilor decât în cel al elvețienilor, însă Usami încă nu și-a făcut. Poate n-ar strica să ne spui de ce crezi în Usami, dar în Shaqiri nu, însă asta numai după ce îl vei cunoaște bine pe Shaqiri, pentru că nu cred că îl știi suficient de bine momentan, pentru a stabili dacă are sau nu potențial de Bayern. Dacă n-am dreptate, îmi fac mea culpa.

  23. Nu am zis ca e. Am zis ca are potential. La fel a fost si in cazul lui Breno.Dar la Breno mai lipsea ceva: educatia.E un jucator interesant si daca munceste calumea ajunge jucator mare. Ribery nu a trecut pe la Galatasaray? Poti sa spui ca Usami nu are potential si e vanat de toate cluburile? Totul depinde de jucator. E unul sunt adeptul ideii ca ori ce jucator poate ajunge mare daca munceste si isi ia meseria in serios.Pana la urma tot doua picioare au.

  24. Asa cum am spus si cu cateva zile in urma, nu-l vad un mare jucator pe acest Shaqiri. Nu stiu de ce va entuziasmati asa de tare…
    Jucatorii de top sunt jucatori a caror valoare e recunoscuta de toata lumea si care au un pret mare. Ori pe Shaqiri nu l-a vrut cu adevarat decat Zenit St. Petersburg si Galatasaray, echipe ce au oferit doar 8 mil. de euro. pe el. Deci nu va mai jucati cu cuvintele pentru ca Shaqiri nu este un jucator de top. O sa va convingeti in dubla cu Basel.

  25. E un jucator interesant orice ai zice.Transfer total esuat a fost Breno, ar fi fost Torje, cred ca si Montolivo si multi altii.Dar transferul asta e unul cu potential. Nu e nevoie sa fie titular acum, dar in 2-3 ani poate creste si sa creeze concurenta. Cred ca poate face fata la Bayern intr-un viitor ,sper, cat mai apropiat.

  26. in sfarsit un transfer excelent …nu credeam ca o sa mai apuc ziua asta pfff…era si mai bine daca venea din iarna asta pt ca bayern are nevoie de jucatori valorosi pe banca si cum ribery si robben se accidenteaza mereu ….era f bun shaqiri inca de acum dar e bine totusi ca il iau din vara

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version