27 September 2023

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Schweinsteiger: oamenii din India, ca fanii lui Bayern

Mijlocasul german s-a declarat nerăbdător să descopere pasiunea pentru fotbal a locuitorilor Indiei în timpul sejurului pe care bavarezii îl vor petrece la New Dehli.

Bayern Munchen va sustine un meci demonstrativ cu nationala Indiei pe 12 ianuarie, un prilej pentru unul dintre starurile echipei, Bastian Schweinsteiger, de a cunoaste mai bine fotbalul si atractia pentru sportul-rege a marelui stat din Orient. ”Sunt foarte curios să descopăr pasiunea Indiei pentru fotbal. Mă gândesc că dacă mai multe cluburi de top ar sustine meciuri amicale acolo, acest sport ar creste în popularitate”, a opinat el.

Schweinsteiger (foto) este convins însă că fanii indieni sunt la fel de calzi ca si cei de pe Allianz Arena. ”Am prieteni care au călătorit acolo si îmi povesteau că oamenii din India sunt foarte prietenosi si deschisi. Îmi sună cunoscut, parcă am vorbi de suporterii lui Bayern…”.

Mijlocasul a adăugat că vrea să afle cât mai multe despre cultura Indiei, inclusiv cultura sportivă, si s-a arătat intrigat de situatia fotbalului în această tară: ”Am înteles că India era o natiune puternică în fotbalul Asiatic în anii 50 si 60, iar ceea ce s-a întâmplat după aceea este un mister”.

Partida de la New Dehli va fi meciul de retragere al lui Bhaichung Bhutia, considerat cel mai mare fotbalist al Indiei. În vârstă de 35 de ani, el a fost primul jucător din tara sa transferat la un club profesionist din lumea bună, jucând trei sezoane pentru formatia engleză Bury, aflat în prezent în League One (al treilea esalon).

sursa: tv.eurosport.ro

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux