13 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica FC Bayern – FC Barcelona

FC Bayern nu traversează cea mai productivă perioadă în ceea ce privește rezultatele, înregistrând cel de-al treilea rezultat de egalitate consecutiv sâmbăta trecută, însă ce prilej mai bun există de a-ți demonstra forțele decât pe scena europeană? Bavarezii îi vor înfrunta mâine pe cei de la FC Barcelona, adversară ce a fost prezentă destul de frecvent în programul bavarezilor din ultimii ani.

  • Cele două echipe cu prescurtarea FCB s-au întâlnit de 13 ori în meciuri oficiale, iar statistica este clar de partea bavarezilor. Trupa din Munchen a câștigat nouă dintre aceste întâlniri, alături de două egaluri și două succese pentru FC Barcelona. Ultimele 4 meciuri disputate între cele două echipe au însemnat victorii pentru FC Bayern, și atunci când cele două cluburi s-au înfruntat în grupele UCL (în sezoanele 1998/99 și 2021/22), Bayern a câștigat fiecare meci de acest tip. FC Barcelona nu a pierdut de mai mult de doua ori cu nicio alta echipă în istoria competiției.

 

  • Victoria de miercurea trecută împotriva lui Inter Milano a fost cel de-al 29-lea meci consecutiv al lui Bayern din grupele Ligii Campionilor fără înfrângere (26 de victorii și 3 egaluri). Doar Real Madrid a avut o serie mai lungă de meciuri fără înfrângere în faza grupelor a competiției – 30 între 2012 și 2017. Bavarezii pot egala acum acel record împotriva Barcelonei.

 

  • Allianz Arena este o adevărată fortăreață pentru Bayern în faza grupelor Ligii Campionilor. Gazdele au câștigat 35 din ultimele 37 de meciuri pe teren propriu din competiție, singurele excepții fiind o înfrângere cu 3-2 împotriva lui Manchester City în 2013 și un egal cu 1-1 împotriva lui Ajax în octombrie 2018.

 

  • Leroy Sané a jucat în deschiderea grupei împotriva lui Inter Milano, demonstrând din nou că îi place în mod deosebit să joace în Liga Campionilor. De la începutul sezonului trecut, el a fost direct implicat în înscrierea a 13 goluri (șapte goluri, șase pase decisive) – cifre mai bune au obținut doar atacanții Karim Benzema și Robert Lewandowski în aceeași perioadă.

  • Lui Thomas Müller îi place în mod deosebit să joace – și să marcheze – împotriva Barcelonei. În cele șapte apariții în Liga Campionilor împotriva catalanilor, el a marcat opt goluri, cu trei mai multe decât împotriva oricărui alt club și, de asemenea, cu trei mai multe decât orice alt jucător din competiție care a jucat împotriva Barcelonei. În plus, numărul nostru 25 sărbătorește marți ziua sa de naștere. Să sperăm ca este un semn bun!

 

 

 

Declarațiile lui Julian Nagelsmann înainte de meci

Bineînțeles că știu bine Barcelona. Au făcut câteva transferuri bune precum Lewy și sunt o echipă complet diferită de cea cu care ne-am confruntat în ultimele 3-4 dăți. Sunt agresivi și se apără sus, cu mijlocași precum Gavi & Pedri. Mă aștept la un meci greu mâine.

Sunt decise deja multe poziții. Lucas va începe, nu știu încă cine va juca lângă el. Upa a avut mai multe jocuri cu Lewy și s-a apărat întotdeauna bine împotriva lui. Dar nu am luat încă o decizie în acest sens.

Cred că atmosfera în echipă și în club este mai bună decât anul trecut. Ca antrenor, trebuie să încerci să vezi lucrurile mai obiectiv. Sunt conștient că rezultatele nu sunt suficiente momentan, dar sentimentul meu este mai bun decât a fost anul trecut.

Sabi va începe alături de Josh. În ceea ce privește Leon, am decis că va avea toate cele 90 de minute împotriva Stuttgart. El simte tensiunea, așa că ar fi prea devreme pentru el să înceapă din nou mâine. Sabi este important defensiv și eu sunt fericit că este într-o formă bună.

 

Lasă un răspuns

26 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
26
0
Posteaza un comentariux