20 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica FC Bayern – Villarreal CF

Totul sau nimic. Mâine este ziua în care vom afla dacă vom striga “Calificare!”, deoarece va avea loc returul din sferturile UEFA Champions League, împotriva lui Villarreal. În urma înfrângerii din tur cu 1-0, bavarezii vor trebui să muncească mai mult pentru calificare, însă, cu siguranță faptul că meciul se va disputa pe Allianz Arena va constitui o motivație extra pentru echipa noastră.

  • Bayern a progresat în faza următoare a competiției după ce a pierdut meciul tur în deplasare de trei ori în istoria sa: împotriva lui Porto în sezonul 2014/15, împotriva lui Basel în sezonul 2011/12, și împotriva lui Real Madrid în 2006/07. Înainte de schimbarea formatului competiției, bavarezii au reușit această performanță de 4 ori. Sperăm că va fi cazul și acum!

  • Bavarezii au câștigat 12 din din ultimele 13 meciuri de acasă din Champions League (singura excepție fiind înfrângerea cu 3-2 împotriva celor de la Paris Saint Germain din sezonul trecut). În cadrul acestui sezon, toate meciurile jucate pe Allianz Arena au fost câștigate de băieții noștri. 

 

  • Sunt mai bine de 3 ani de când Bayern au înregistrat 2 meciuri consecutive fără victorie în UCL. Ultima dată, acest lucru s-a întâmplat în sezonul 2018/19 de două ori: împotriva lui Ajax (două egaluri) în grupe, și împotriva lui Liverpool (un egal și o înfrângere) în fazele eliminatorii ale competiției. În aprilie 2017, Bayern a înregistrat ultima oară două înfrângeri consecutive, în dubla cu Real Madrid din sferturile UCL.

 

  • Lewandowski iubește să inscrie goluri pe Allianz Arena, iar asta s-a văzut în acest sezon de UCL, deoarece 8 din cele 12 goluri înscrise de polonez au fost înscrise acasă.

 

  • O victorie împotriva lui Villarreal mâine, ar propulsa-o pe Bayern pe locul 2 în clasamentul all-time al victoriilor din UCL (având posibilitatea de a atinge 159 de victorii), depășind pe FC Barcelona, fiind surclasată doar de Real Madrid (172 de victorii).

 

Declarațiile lui Julian Nagelsmann înainte de meci

Întotdeauna am livrat când a contat în acest sezon, vrem să livrăm mâine. Este uman să simți presiune. Diamantele se formează sub presiune. Sperăm că vom arăta o performanță strălucitoare mâine.

Trebuie să creștem intensitatea. Villarreal a reușit să scape de pressing în meciul tur. Aplicarea presiunii pentru a intra în posesia mingii mai rapid va fi importantă, trebuie să creștem asta mâine.

Toată lumea trebuie să vorbească mai puțin și să își asume responsabilitatea. Am avut un meci prost la Villarreal și ei au făcut cel mai bun joc al lor. Mâine sunt multe în joc, așa că trebuie să investim foarte mult. Nu toți suntem la apogeul nostru acum, dar acest lucru este normal pe parcursul unui sezon.

Niki este bolnav, este out de patru zile. Are virusul gripal A. Este rău și pentru noi și pentru el, nu va fi disponibil mâine. Același lucru este valabil și pentru Coco, Choupo și Bouna. În caz contrar, toată lumea este disponibilă dacă nimic nu se întâmplă peste noapte.

Am vorbit cu aproape toată lumea, inclusiv cu Leroy. Am vorbit pe scurt despre ceea ce s-a întâmplat sâmbătă. Nu este nimic dramatic. Uneori nu o arată, dar este un jucător care este mereu bine dispus. Rareori l-am văzut într-o dispoziție proastă.

Lasă un răspuns

27 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
27
0
Posteaza un comentariux