2 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica FC Bayern – Hoffenheim

După ce au ieșit învingători din meciul de UEFA Champions League de miercuri (0-4 vs Benfica), Bayern se întoarce motivată în Bundesliga, gata să îi înfrunte mâine de la 16:30 pe cei de la Hoffenheim. În această etapă, se vor întâlni echipele care au înscris câte 5 goluri în etapa anterioară (Leverkusen 1-5 Bayern și Hoffenheim 5-0 Koln).

 

  • Din cele 26 de întâlniri din Bundesliga cu Hoffenheim până în prezent, Bayern a câștigat 17. Hoffe nu a pierdut atât de multe meciuri cu nicio altă echipă din primul eșalon al fotbalului german. Același lucru este valabil și pentru media de 2,38 goluri pe care le-au primit pe meci împotriva campioanei record a Germaniei (62 de goluri în 26 de jocuri). Totuși, în ultimii ani Hoffenheim a devenit mai puternică în confruntările cu bavarezii, deoarece a acumulat 13 puncte din ultimele 10 întâlniri în ligă – nicio altă echipă nu a acumulat atât de multe puncte împotriva lui Bayern în acel timp.

 

  • Bayern a înscris 29 de goluri în primele 8 meciuri de Bundesliga în acest sezon, egalându-și propriul record, stabilit inițial în anul 1977, iar 16 din cele 29 de goluri au fost înscrise în prima repriză a meciurilor.

 

  • La doar trei zile după ce a făcut a 100-a apariție în Champions League pentru Bayern împotriva Benficăi, Manuel Neuer este aproape de a atinge o altă bornă extrem de importană în cariera sa. Portarul în vârstă de 35 de ani și-ar putea sărbători cea de-a 300-a victorie în Bundesliga împotriva lui Hoffenheim, performanță pe care doar legenda Oliver Kahn (310 victorii) a atins-o anterior.

 

  • Hoffenheim a înscris 17 goluri prin intermediul a 12 jucători diferiți – nicio altă echipă nu are mai mulți marcatori în Bundesliga.

 

Câteva declarații de la Julian Nagelsmann (care va lipsi de pe banca lui Bayern, deoarece a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2)

 

“Comunicarea (împotriva lui Benfica) de la hotel a fost prin WhatsApp și apeluri. Am fost foarte bine conectat până la minutul 60. Bineînțeles că există dorința de a comunica tot timpul, dar, de asemenea, este important să le oferim colegilor din staff responsabilitate.”

 

Despre Dino Toppmöller: “Este o persoană calmă, care are o inimă foarte mare. Este o parte importantă a echipei mele de antrenori și face o treabă bună.”

 

Despre oamenii disponibili pentru mâine: “Leon și Alphonso nu sunt încă 100% în formă, vor fi în afara lotului mâine. Ne orientăm mai mult spre meciul din Cupă împotriva celor de la  Gladbach.”

 

Despre meciul de mâine: “Hoffenheim sunt foarte flexibili, trec rapid de la 4-4-2 la 4-3-3. Vom fi pregătiți pentru orice eventualitate. Sunt o echipă foarte bună pe care o cunosc încă foarte bine din timpul meu acolo. Vom avea nevoie de o performanță de top.”

 

MIA SAN MIA!

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version