9 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Jamal Musiala: despre jocul de șah și visurile în engleză și germană

Mijlocașul lui Bayern, Jamal Musiala, a ajuns în centrul atenției în sezonul 2020/21 din Bundesliga.

De când a debutat timp de două minute în penultimul meci al sezonului trecut, Musiala, în vârstă de 18 ani, s-a consolidat ca membru al primei echipe la Bayern sub conducerea lui Hansi Flick, avand 29 de apariții în toate competițiile și marcând patru goluri – inclusiv o premieră în UEFA Champions League, devenind cel mai tânăr marcator al clubului vreodată în aceasta competiție.

Desi a împlinit 18 ani abia în februarie 2021, Musiala si-a petrecut cea mai mare parte a primului său sezon în echipa de seniori la Bayern ca un tânăr de 17 ani. De asemenea, el a fost chemat pentru prima dată de antrenorul principal al Germaniei, Joachim Löw, dar sa joace în rândul jucătorilor mai în vârstă este ceva cu care jucătorul născut la Stuttgart este obișnuit de multă vreme.

“Am avut întotdeauna de-a face cu adversari mai mari și mai puternici. Pentru a reuși, a trebuit să găsesc alte soluții și să învăț cum să-mi folosesc fizicul în modul corect. La școala din Anglia, am jucat și șah. Acolo trebuie să fii foarte proactiv, uitându-te mereu la ceea ce ar putea face adversarul tău. Mi-a placut”, a spus Musiala pentru FCBayernTV.

Musiala și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în Anglia, după ce mama sa a efectuat un semestru în străinătate, când avea doar șapte ani. Acolo, și-a perfecționat dragostea pentru fotbal în timp ce juca în academiile de la Southampton și Chelsea.

În ciuda faptului că este pregătit să debuteze internațional pentru Germania la sfârșitul lunii martie, Musiala se consideră atât englez, cât și german, iar visele sale – literalmente – susțin această afirmație.

“Odată am fost întrebat în ce limbă gandesc și visez. Cumva sunt ambele: engleză și germană. Amândouă îmi aparțin. Acasa am vorbit întotdeauna in germană cu mama. În același timp, m-am simțit foarte confortabil în Anglia, mi-am făcut prieteni acolo și sunt în continuare în legătură cu mulți dintre ei în fiecare zi, ne trimitem mesaje și ne jucam pe Playstation. De asemenea, sunt fericiți pentru mine, ca am ajuns departe”, a spus Musiala.

Vorbitul atât în limba engleză, cât și în cea germană l-a ajutat, de asemenea, pe Musiala să treacă în echipa internațională a lui Bayern, precum Alphonso Davies și Joshua Zirkzee – în prezent împrumutat la Parma – devenind prieteni apropiați atât din cauza vârstei, cât și a competențelor lingvistice.

Dar nimic nu te poate pregăti pentru prima ta sesiune de antrenament cu actualii câștigători din Bundesliga, Cupa DFB și Liga Campionilor, așa cum a explicat Musiala atunci când și-a amintit despre cum a fost prima dată când a fost chemat la antrenament cu echipa de seniori.

“Cu o seară înainte, mi-am verificat ceasul deșteptător de șase sau șapte ori pentru a mă asigura că nu voi dormi prea mult. Nici nu am dormit prea mult. Când am ajuns la vestiare, nimeni nu era acolo pentru că avusese loc o întâlnire. Nu am îndrăznit să stau nicăieri, pe scaunul altcuiva. Am stat în picioare și am așteptat – până când Joshua Zirkzee a venit și m-a ajutat. Mă antrenez zilnic, inclusiv mental, pentru a fi pregătit pentru momente de genul acesta. Când sunt pe teren, mă bucur enorm, vreau să am mingea și să joc. Atunci am capul limpede și nu simt nicio presiune”, a mai declarat Musiala

Distribuie pe:
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux
()
x