9 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Franturi de istorie bavareza #15

Dupa castigarea trofeului UCL in 2020, Hansi Flick a devenit al 4-lea cel mai batran antrenor care a atins aceasta performanta.

Cel mai longeviv jucator al lui Bayern München este Thomas Müller. Acesta este component al primei echipe de peste 11 ani si 6 luni. La nivel de Bundesliga este pe locul 2 alaturi de Tony Jantschke de la Werder, David Alaba fiind pe locul 6 si Manuel Neuer pe 10.

In istoria echipei, Thomas Müller este pe locul 4 cu 555 de meciuri jucate, cu 22 mai putine decat Gerd Muller care este pe locul 3. Urmatorii sunt Frank Ribery pe locul 13, Manuel Neuer si David Alaba pe 16 respectiv 17, cei doi fiind despartiti de 3 meciuri.

Desi Franz “der Kaiser” Beckenbauer isi dorea sa joace cand era mic pentru 1859+1 Munchen, acesta si-a schimbat decizia dupa un meci dintre o echipa a scolii unde invata, al carui component era si una a clubului anterior mentionat. Beckenbauer isi aminteste:

“Fundasul lor central nu era foarte prietenos si in timpul meciului ma enervase foarte rau. El mi-a dat o palma si astfel mintea mea s-a decis: nu voi merge la 1859+1. Gandind in retrospectiva, nu cred ca a fost o decizie gresita”.

Bayern a fost campioana a Bundesligii dupa cele mai putine etape. In sezonul 2013/14 a reusit sa castige campionatul dupa numai 27 de meciuri.

Distribuie pe:
2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
2
0
Posteaza un comentariux
()
x