25 May 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Minutele timpului: meciurile si momentele care raman vesnice #3

     Pe 8 Ianuarie 1977 s-a disputat un meci unic in istoria clubului: saisprezecimile Cupei Germaniei dintre Bayern München si Bayern München II.

     Echipa Bayern München – portar: Hubertus Licht – aparatori: Franz Beckenbauer, Udo Horsmann, Josef Weiß, Georg Schwarzenbeck – mijlocasi: Hans-Josef Kapellman, Franz Roth – atacanti: Uli Hoeneß, Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge, Conny Torstensson – antrenor: Dettmar Cramer

     Echipa Bayern München II – portar: Anton Schrobenhauser – aparatori: Klaus Augenthaler, Peter Gruber, Erhan Önal, Vesley Schenk, Walter Leidecker – mijlocasi: Rudolf Grosser, Sepp Summer – atacanti: Eduard Kirschner, Wilhelm Reisinger, Ehrensberger – antrenor: Werner Kern

     In urma disputarii acestui meci scorul a fost de 5:3 pentru Bayern München, iar cei care au inscris sunt:

  • pentru Bayern München: Gerd Müller (’18, ’24, ’27 si ’80), Rainer Kunkel (’45)
  • pentru Bayern München II: Wilhelm Reisinger (’13), Eduard Kirschner (’29), Erhan Önal (’76)

     Un detaliu inedit mai este faptul ca, desi marele aparator al lui Bayern München, Klaus Augenthaler (care si-a petrecut toata cariera la Bayern, fiind unul dintre jucatorii One Man Club) a fost in acest meci adversarul echipei unde a facut istorie. El avea in acel moment 19 ani si dupa finalul sezonului este adus la prima echipa unde ajunge titular destul de repede. El devine urmasul lui Franz Beckenbauer, pentru ca in vara aceluiasi an ”Der Kaiser” este vandut in SUA. Un alt aspect observat de presa in urma meciului de atunci a fost ca diferenta dintre profesionisti si amatori s-a mai diminuat.

     Cel poreclit ”Der Libero” sau ”Auge” (in traducere: ”Ochiul”) a jucat in 549 de meciuri pentru Bayern, fiind pe locul 4 in istoria clubului si a marcat 73 de goluri. Desi a jucat pe cel mai riscant post, cel de libero, Augenthaler a strans doar 79 de cartonase galbene si 3 cartonase rosii.

     La nationala a jucat 27 de meciuri, de unde s-a retras dupa castigarea Cupei Mondiale in 1990 din Italia, turneu in care a jucat toate minutele. Din activitate s-a retras in 1991, moment in care era cel mai titrat castigator din Bundesliga, avand 7 campionate, 3 Cupe ale Germaniei si a ajuns in doua finale de Cupa a Campionilor. A ratat finala de Cupa a Campionilor cu Porto din 1987 pentru un cartonas rosu primit in semifinale.

     Pe 19 August 1989 a inscris golul victoriei impotriva lui Eintracht Frankfurt, acesta castigand titlul de golul anului si de golul deceniului in Germania. Klaus Augenthaler a fost capitanul echipei intre 1984 si 1991, iar in prezent este membru Hall of Fame al Bayern München.

Distribuie pe:
3 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
3
0
Posteaza un comentariux
()
x