19 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Franturi de istorie bavareza #8

– Heynckes a declarat: “Cand a venit Martínez, nu-l cunoştea nimeni. Franz Beckenbauer credea ca e un sortiment de cafea.”

– Uli Hoeness a povestit cum a decurs o convorbire cu un reprezentant al lui Real Madrid cu privire la un eventual transfer al lui Ribery in Spania in 2009:
”- Aveti posibilitatea sa notati ceva?
– Da.
– Atunci, scrieti : unu, zero, zero.
– Ce inseamna asta?
– Suma de la care incepem sa discutam.”

– In 2009, Uli Hoeness a povestit cum a fost trimis Ribery sa isi rezolve problemele dentare. Ribery trecea atunci printr-o perioada cu multe accidentari, iar problemele dentare pot crea in plus alte probleme. Surpriza a fost ca s-a gasit o bucata de pansament veche si o bucata de freza dentara de la o lucrare anterioara.

– In 2008, inaintea meciurilor s-a decis ca jucatorii sa doarma la hotel. Klinsmann a motivat decizia spunand ca asta va creste concentrarea si coeziunea echipei. Uli Hoeness a intrat in amanunte venind cu urmatoarea explicatie: “Daca in acea noapte jucatorii doresc sa doarma cu tatii, acestia nu se pot odihnii cum trebuie inaintea meciului si pot afecta performanta echipei.”

– Sezoanele cu cele mai putine infrangeri suferite de o echipa in Bundesliga au fost 1986-87 si 2012-13, cand Bayern a pierdut doar cate un meci. In ambele sezoane, infrangerile au fost in fata celor de la Bayer Leverkusen.

3 thoughts on “Franturi de istorie bavareza #8

  1. Stie cineva ceva de Arp si Cuissance? Daca si ei ajung la nivelul si la progresul facut de Davies si Zirkzee, ar fi minunat. Probabil acum e momentul sa fie testati si ei. Nu neaparat in meciul de azi, ci atunci cand situatia din iarba o permite.

  2. ?Mare Hoeness! Pentru cei mai tineri, poate nu stiu, cam atat ar costa Messi la data respectiva. Tin minte perioada cand se vorbea de plecarea lui si sustinerea aratata de Bayern lui Franck cand cu fetita…
    Nu cred ca vreun jucator sau antrenor se poate plange ca nu a fost bine tratat de conducere. Nemultumiri legate de minutele jucate vor exista oricand, dar asta depinde de jucator si antrenor. Uite cazul Breno.

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version