27 September 2023

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Minutele timpului: meciurile si momentele care raman vesnice #1

Meciul prezentat astazi nu este deloc unul spectaculos, dar a insemnat un razboi münchenez cu o multime de faulturi si intreruperi, care cu siguranta isi face loc in istorie la rubrica de meciurilor memorabile.

 

Este vorba despre primul meci jucat de Bayern Munchen in Bundesliga, meci jucat in data de 14 august 1965 pe terenul celor mai mari rivali, TSV 1859+1 Munchen in compania a 44.000 de spectatori. Pe langa faptul ca a fost prima partida dintr-o serie neintrerupta de prezente in prima liga germana, acest meci a fixat si o serie de evenimente ce au pus bazele unor borne istorice pentru echipa noastra:

– a fost primul meci cu rivalii din München din Bundesliga;

– s-a inregistrat prima infrangere din Bundesliga;

– acesta este in Bundesliga cel mai disputat meci intre doua echipe din acelasi oras, ele infruntandu-se de 36 de ori pana acum in istorie;

– avem primul gol incasat in Bundesliga, gol inscris de Timo Konietzka in primul minut din primul meci al lui Bayern in campionat;

– a fost primul meci in care un jucator bavarez a fost eliminat – Dieter Danzberg in minutul 85;

– trofeele interne din acel sezon s-au aflat in acelasi oras, dar la echipe diferite (Bayern – Cupa Germaniei, iar TSV – Campionatul), fenomen unic in istorie;

– a fost primul meci din Bundesliga pentru viitoarele legende ale clubului bavarez: Sepp Maier (21 ani), Franz Beckenbauer (19 ani) si Gerd Muller (19 ani);

– rivalii de la TSV, cu ajutorul victoriei impotriva lui Bayern, au castigat campionatul la 3 puncte de Borussia Dortmund si Bayern, cele doua fiind departajate datorita golaverajului: Dortmund +34, iar Bayern +33.

 

Cateva momente/poze din acea perioada:

Grünwalder Strasse. Pana in 1972 a fost terenul pe care s-au jucat meciurile de acasa (in 1972 s-au mutat pe Olympia Stadium).

Desi biletele s-au terminat cu multe zile inaintea meciului , ele se mai gaseau pe piata neagra.

Se spune ca 80-90% din tinerii din oras si imprejurimi erau fanii leilor de la 1859+1. Fanii lui Bayern erau strigati ca “rosii de rang inferior”.

Faza golului cu Sepp Maier si Franz Beckenbauer in prim plan

Parada prin centrul orasului cu trofeul castigat la finalul sezonului, asta la 8 zile dupa ce TSV a facut acelasi lucru cu trofeul Bundesligii.

 

 

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
1
0
Posteaza un comentariux