25 May 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Der Klassiker, primul obstacol pentru Ancelotti. Dortmund vs Bayern și Supercupa mult dorită

A sosit și momentul mult așteptat de către toți fanii lui Bayern. Mâine va fi primul meci oficial din sezonul 2016/17. Și nu unul ușor, ci aparte, devenit clasic în ultima perioadă. Este vorba despre Supercupa Germaniei. Va fi, ca de obicei, partida care deschide o nouă stagiune și este pus un joc un trofeu.

Putem spune că este ceva aparte în 2016. Supercupa nu a mai fost câștigată de pe vremea lui Jupp Heynckes, adică în 2012. Sub Pep Guardiola au fost trei înfrângeri. Două cu Dortmund și una cu Wolfsburg. Destul de rău, dar nu e totul pierdut. A 4-a oară poate fi cu noroc.

Mai mult decât un meci, Der Klassiker, așa cum a fost numit de nemți datorită importanței sale din ultimii ani, Borussia Dortmund vs Bayern Munchen va fi și un duel al orgoliilor. De altfel, așa a fost mai tot timpul. Există o mare rivalitate între cele două cluburi, dar în același timp sunt și formațiile ce fac cu brio față în fazele avansate din competițiile europene.

Toți ochii vor fi, în special, pe două personaje. Primul este Carlo Ancelotti, noul tehnician al lui Bayern, aflat la primul duel oficial cu Thomas Tuchel, omologul să de pe banca lui Dortmund. Al doilea este Mats Hummels, noua achiziție, jucătorul întors în Bavaria după mai bine de 8 ani petrecuți în curtea Borussiei. Sigur că publicul va fi ostil cu el, dar sub presiune Mats este un jucător ce poate da un randament excelent.

În rest, mai este de văzut și ce va face Mario Gotze, reîntors la BVB, dar și noile lor achiziții (Schurrle, Bartra, Emre Mor, Dembele, etc). La Bayern sunt ceva probleme de efectiv. Boateng, Costa, Robben și Sanches nu au făcut deplasarea și vor rata, cel mai probabil, și debutul sezonului.

La ce să ne așteptăm ? La o partidă spectaculoasă, foarte grea pentru Bayern și să urmărim atent stilul de joc implementat de Carlo. Evident așteptăm și un deznodământ fericit.

Mia San Mia !

Distribuie pe:
5 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
5
0
Posteaza un comentariux
()
x