14 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

FC Bayern – Tigres 1-0

Bayern Munchen și-a respectat statutul de favorită și s-a impus în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. Echipa lui Hansi Flick a câștigat cu 1-0 în fața mexicanilor de la UANL Tigres, singurul gol al partidei fiind marcat de francezul Benjamin Pavard.

Bayern Munchen pornea mare favorită împotriva mexicanilor de la UANL Tigres, dar în prima repriză diferența de valoare dintre cele 2 echipe nu s-a văzut mai deloc. Bavarezii au avut mai mult inițiativa dar nu și-au creat ocazii mari de gol. Kummich a marcat în minutul 18, dar reușita a fost anulată de VAR, considerându-se că Lewandowski, aflat în off-side, l-a încurcat pe portarul mexicanilor.

Bayern a ieșit mai motivată de la cabine, iar în minutul 59 Benjamin Pavard a deschis scorul, trimițând în poarta goală după ce s-a trezit cu mingea la picior în urma unul duel aerian dintre Lewandowski și portarul advers.

În continuare, campionii Europei și-au conservat fără prea mari emoții avantajul și puteau chiar să și-l mărească, dar indolența bavarezilor sau intervențiile portarului mexicanilor au făcut ca tabela să rămână intactă până la final.

Bayern s-a impus astfel la limită și a câștigat pentru a 2-a oară în istorie Campionatul Mondial al Cluburilor. Prima dată, bavarezii au câștigat această competiție în 2013, când au trecut în finală cu 2-0 de marocanii de la Raja Casablanca.

 

Hansi Flick, la al 6-lea trofeul cu Bayern Munchen

Așadar, Bayern Munchen încheie cu un nou trofeu un ciclu extraordinar, în care a câștigat toate competițiile la care a participat. Titlul în Bundesliga, Cupa și Supercupa Germaniei, Champions League, Supercupa Europei și acum Campionatul Mondial al Cluburilor sunt cele 6 trofee cucerite de bavarezi în ultima jumătate de an.

Astfel, Hansi Flick are în prezent mai multe trofee pe banca lui Bayern decât înfrângeri suferite de când a preluat echipa, o performanță cu adevărat fantastică. De când Hansi Flick a ajuns la cârma bavarezilor, formația germană a suferit doar 5 înfrângeri. În medie, antrenorul german a cucerit un trofeul la 11,3 meciuri.

sursa: eurosport.ro

Lasă un răspuns

19 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
19
0
Posteaza un comentariux