25 May 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern incepe proiectul academiei de tineret

Bine ati venit in viitor!

Ieri s-a dat startul unui proiect foarte important. E vorba de inceperea constructiei unei academii de tineret care sa rivalizeze cu cea a marilor cluburi din lume. La ceremonia de deschidere au participat mai multe personalitati, printre care si primarul orasului dar si Uli Hoeness. Directorul executiv, Karl Hopfner, a declarat: „este o piatra de hotar in continuarea istoriei clubului nostru. Vrem ceva revolutionar, pentru a prinde din urma concurentii nostrii din Europa”.

Academia, care va costa circa 70 mil. euro, va avea o suprafata de 30 ha si va incepe sa functioneze din sezonul 2017/2018. Ea va cuprinde un internat, o sala multifunctionala, 8 terenuri de fotbal, dintre care doua cu gazon artificial, plus constructia unui stadion cu 2.500 de locuri.

Rummenigge a adaugat: „Uli Hoeness  a adus un mare angajament actualei echipe de tineret, a adus un aer proaspat. Insa planul acestei academii ii apartine lui Karl Hopfner, el este artizanul acestei idei. Vrem sa pastram componenta bavareza la Bayern. Ar fi ideal daca anual un jucator de la academie va face pasul la echipa mare.” De ce sa nu apara un nou Lahm, Müller sau Alaba?

Si Guardiola a fost incantat de proiect. Spaniolul a declarat la conferinta de presa de dinaintea meciului cu Werder Bremen: “este cea mai buna veste pentru club. E o investitie mai buna decat de a lua doi jucatori foarte buni cu acesti bani.”

Vechiul centru de tineret era prea mic si nu corespundea aspiratiilor actuale ale echipei.

sursa: TZ

Distribuie pe:
2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
2
0
Posteaza un comentariux
()
x