27 September 2023

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern nu mai are rivale în Germania

ML

Duminică, Bayern a demolat-o cu 5-1 pe Borussia, iar meciul, din punct de vedere psihologic, a pus capac peste lupta pentru titlul din Bundesliga, cu nici măcar un sfert de sezon disputat. După această victorie, Bayern are 8 victorii din 8 meciuri. Printre acestea, se numără bătaia de 5-1, dată lui Wolfsburg, vicecampioana sezonului trecut, iar acum – Dortmund, care e pe doi în acest an.

Un factor major în dominanța bavarezilor este Robert Lewandowski. Polonezul a înscris de două ori duminica, ajungând la 12 goluri în doar opt meciuri din campionat, adică trei goluri la fiecare două meciuri. Pentru comparație, Lewandowski a înscris de 17 ori în 31 de meciuri, în sezonul precedent, adică puțin peste un gol în fiecare două meciuri.

Incluzând Cupa Germaniei și UCL, Lewandowski are niște cifre incredibile: 16 goluri în 10 meciuri. Altfel spus, chiar și Cristiano Ronaldo devine puțin nervos. După ce a bătut de 5 ori în doar 9 minute, în poarta lupilor, Lewandowski și-a asigurat statutul de cel mai bun număr 9 din Europa, confirmându-l cu alte 7 goluri în următoarele 3 meciuri. Este cel mai în formă jucător de pe continentul european.

De fapt, Bayern e cea mai bună echipă din Europa. Bavarezii au 11 victorii în 11 meciuri, în toate competițiile, cu un golaveraj de 39-5. Brutal de tot. După meciul de duminică, Bayern a bătut 5 goluri în 4 meciuri de acasă, din 6. Forța lui Bayern e transcendentă Bundesligăi: e cea mai bună echipă din Europa și de pe glob.

Și mai groaznic e că Franck Ribery și Arjen Robben sunt accidentați, adică acest lot ar putea deveni vizibil mai bun, considerându-i pe cei ce vor reveni pe teren într-un anumit moment. Necătând la aceasta, odată cu venirea lui Douglas Costa, lipsa celor doi esențiali în triumful din UCL, abia de s-a făcut simțită. Da, Bayern a bătut-o pe Borussia, în finala de pe Wembley, dar pe atunci Lewandowski încă era în tabăra cealaltă.

Duminică, însă, nimicirea turboreactivă a Borussiei a nimicit și orice iluzie de luptă pentru titlul german din sezonul curent. Nimeni nu o va mai ajunge pe Bayern, deoarece echipa aceasta joacă la un nivel aparte, cu cel puțin 5 capete peste rivalele sale de acasă. Meciurile săptămânale din Bundesliga deja ar putea fi privite ca niște simple sesiuni de antrenament, deoarece ele nu fac decât să întărească încrederea în forțele proprii a unei echipe, care a făcut praf din toate adversarele, cu care a avut de a face până acum.

Problema acum e alta: va putea cineva să facă față lui Bayern în Europa?

sursa: Shahan Ahmed, Yahoo Sports

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
1
0
Posteaza un comentariux