BM

Bayern sunt atât de buni, încât apărătorul lor central pasează ca Andrea Pirlo

Bayern deja erau suficient de buni, când aveau apărători de treabă în apărare și atacanți de treabă în atac. Acum, se pare că au mai atins un nivel: apărători centrali, ce pasează la fel de bine ca un regista de talie mondială.

Adversarii lor din meciul de duminică, Borussia Dortmund, au reușit să reducă la maxim spațiul din centrul terenului, complicându-i viața lui Xabi Alonso la capitolul creării atacurilor. Linia defensivă a jucat sus, chiar în fața lui Alonso, iar bavarezilor le-a fost dificit să organizeze rapid atacuri periculoase. Ceea ce Borussia n-a făcut e să aplice presing agresiv asupra apărării lui Bayern, pentru că la ce bun? Ai nevoie de toate forțele, ca să te fugărești după mijlocașii și atacanții lor, pe parcursul a 90 de minute. Iar dacă te ocupi de apărători, le dai spațiu acelor superbi mijlocași și atacanți. E mai bine să-i ții la distanță, apoi să-i presezi agresiv, când mingea e mai aproape de poartă, în picioarele unui jucători mai periculos. Nu-i așa?

Bineînțeles că nu.

Muller

Boateng, despre care, anterior, se credea că o duce bine cu pasele, dar nu și spectaculos de bine. Însă această fază e a naibii de Pirlo-ească. Iar atunci, când o echipă cu una dintre cele mai tari linii de mijloc din lume mai are și un apărător central, care dă pase din astea, nu prea ai ce să faci în defensivă.

Și nu s-a terminat aici.

Lewa

Golul al treilea, înscris de Lewandowski, chiar în debutul reprizei a doua. Din nou, pasa lui Boateng a fost perfectă.

Bayern a învins cu 5-1 împotriva unei echipe foarte bune, cu un plan de joc atent, care, sinceri să fim, nu a jucat deloc prost. Sunt o mașinărie de fotbal groaznică și, pare-se, și-au mai instalat o nouă armă.

sursa: Kevin McCauley, sbnation.com

0 0 vote
Article Rating
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
AmazingMarioGotze
AmazingMarioGotze
5 October 2015 19:34

Nici vorba… Lewa e net superior fata de ce arata sezonul trecut, la fel si Gotze care incepe sa joace fotbal. Neuer, ca de multe alte ori, s-a cam plictisit in poarta, asta datorita defensivei si nu numai!

Tudor Marian
5 October 2015 11:25

Stau si ma intreb, oare unde o sa se opreasca victoriile astea ale lui Bayern? Daca nu a reusit Dortmund sa o opreasca, Wolfsburg nici atat, Leverkusen nici pe departe, Gladbach sa fie oare?

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x