22 January 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Cât de nedrept

BM

Bayern sunt atât de buni, încât apărătorul lor central pasează ca Andrea Pirlo

Bayern deja erau suficient de buni, când aveau apărători de treabă în apărare și atacanți de treabă în atac. Acum, se pare că au mai atins un nivel: apărători centrali, ce pasează la fel de bine ca un regista de talie mondială.

Adversarii lor din meciul de duminică, Borussia Dortmund, au reușit să reducă la maxim spațiul din centrul terenului, complicându-i viața lui Xabi Alonso la capitolul creării atacurilor. Linia defensivă a jucat sus, chiar în fața lui Alonso, iar bavarezilor le-a fost dificit să organizeze rapid atacuri periculoase. Ceea ce Borussia n-a făcut e să aplice presing agresiv asupra apărării lui Bayern, pentru că la ce bun? Ai nevoie de toate forțele, ca să te fugărești după mijlocașii și atacanții lor, pe parcursul a 90 de minute. Iar dacă te ocupi de apărători, le dai spațiu acelor superbi mijlocași și atacanți. E mai bine să-i ții la distanță, apoi să-i presezi agresiv, când mingea e mai aproape de poartă, în picioarele unui jucători mai periculos. Nu-i așa?

Bineînțeles că nu.

Muller

Boateng, despre care, anterior, se credea că o duce bine cu pasele, dar nu și spectaculos de bine. Însă această fază e a naibii de Pirlo-ească. Iar atunci, când o echipă cu una dintre cele mai tari linii de mijloc din lume mai are și un apărător central, care dă pase din astea, nu prea ai ce să faci în defensivă.

Și nu s-a terminat aici.

Lewa

Golul al treilea, înscris de Lewandowski, chiar în debutul reprizei a doua. Din nou, pasa lui Boateng a fost perfectă.

Bayern a învins cu 5-1 împotriva unei echipe foarte bune, cu un plan de joc atent, care, sinceri să fim, nu a jucat deloc prost. Sunt o mașinărie de fotbal groaznică și, pare-se, și-au mai instalat o nouă armă.

sursa: Kevin McCauley, sbnation.com

Distribuie pe:
3 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
3
0
Posteaza un comentariux
()
x