27 November 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

“Sunt mulțumit și mă bucur de felul, în care am jucat.” Crahul lui Guardiola

JG

În al doilea an consecutiv, Bayern a zburat din UCL, iar vinovat de asta se face antrenorul principal.

Inter, Chelsea, Real, Barcelona – aceste echipe l-au făcut pe Guardiola neputincios. Eto’o, Zlatan, Mandzukic, Muller – acești oameni au intrat în conflict cu Pep. În ai săi 7 ani de antrenor, catalanul nu a fost concediat niciodată, iar toți jucătorii (și medicii), cu care s-a certat, au plecat, iar Pep rămânea.

În serialul ”Silicon Valley” este un personaj, care a făcut un miliard de dolari, după ce a inventat internet-radio. Această sumă, cu nouă zerouri, a ajuns pe contul său pe la mijlocul anilor 90: de atunci, el se plimbă pe boliduri și le relatează tuturor povestea de succes a produsului său genial. În același timp, în 20 de ani averea sa a crescut cu doar 100 de milioane (de fapt, s-a micșorat, dacă luăm în calcul inflația).

Cele două Ligi ale campionilor câștigate îl transformă pe Guardiola într-un asemenea miliardar, obsedat de succesul din trecut. Singura sa invenție este ritmul universal, în care a nimerit în sezonul 08/09. Primăvara lui 14 a confirmat că tiki-taka nu mai merge: a fost găsit antidotul pentru ea, e timpul să regizezi ceva nou. Dar Pep s-a făcut că plouă, a mai băgat o vorbă despre filozofia jocului de pase și a repetat sezonul precedent: a distrus Hamburg-ul și Hoffenheim-ul, a luat salatiera înainte de termen și s-a dezumflat în semifinalele UCL.

JG2

Trecutul său catalan îi păstrează imunitatea în Germania, loc în care comportamentul său este exact același, ca în Barcelona – se ceartă cu fotbaliștii importanți, își ridică-n slăvi modelul de joc. Adevărul e că, pentru a obține victorii cu Barcelona, nu trebuie să fii mare antrenor: Rijkaard i-a dat libertate lui Ronaldinho (totul s-a terminat odată cu lenea ultimului), iar Luis Enrique nu-l limitează pe Messi (aici încă nu s-a terminat). La Bayern una ca asta nu funcționează: aici nu sunt semizei, motiv din care e nevoie să construiești de sine stătător echipa (lucru, pe care l-a făcut Jupp, în urmă cu 2 ani).

”Leo este foarte bun. Seamănă cu Pele” – este scuza lui Guardiola pentru eșecul echipei sale din semifinale. Pep minte – biletul în Berlin a fost un cadou din partea sa. Ambele meciuri cu Barca demonstrează că Pep este un tactician inadmisibil de slab. După primul gol al lui Messi, pe Camp Nou, bavarezii s-au avântat să egaleze, după al doilea – s-au deschis complet. Poți inventa mii de meme-uri cu Boateng, însă el are dreptate: după ce a primit gol, echipa a uitat de apărare, și doar din acest motiv partenerii l-au lăsat pe Jerome singur în fața lui Messi.

Returul a fost analogic: un gol încasat îngropa toate șansele bavarezilor, însă Guardiola nu a reușit să le explice jucătorilor nici măcar acest fapt elementar. Intriga a durat 8 minute, după care Barcelona i-a pedepsit pe nemții aventurați. Partida putea fi oprită după prima repriză. Victoria inutilă a bavarezilor pe Allianz Arena a fost un dar din partea catalanilor relaxați. Pep, însă, le vede pe toate în felul său: ”Sunt fericit să antrenez această echipă. Pot doar să-i laud pe băieți pentru o înfrângere, ca aceasta: sunt mulțumit și mă bucur de felul, în care am jucat.”

JGLM

Pentru Bayern, titlul din Bundesliga, câștigat din timp, este flori de cuc: medaliile puteau fi înmânate deja în toamnă, când Jurgen Klopp se zbătea prin zona retrogradării. Există zeci de metode pentru a bate cluburi de nivelul lui Paderborn, Hertha și Werder, iar tiki-taka este doar una din ele. Este trist că salatiera și umilirile frumoase ale mucoșilor au jucat rolul de avocat, iar la Munchen nimeni nu se gândește la demisia lui Pep.

Chiar și aparent raționalul Franz Beckenbauer a mărturisit, că echipa își dorește un nou acord cu antrenorul catalan. Josep deja a confirmat că nu va pleca nicăieri, cel puțin până-n vara lui 16.

Zvonurile, legate de City, erau dubioase din start. Aici ai susținerea șefilor și litoral, din august până-n aprilie, iar acolo – concurență nebună, șeici exigenți și răutăciosul troll Jose. Regele din Bundesliga, Guardiola, nu va reveni în businessul, în care le poți pierde pe toate: activele vechi îi permit să se considere mare pentru mult timp înainte.

sursa: Pavel Gorodnițki, fc-bayern.ru

Distribuie pe:
7 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
7
0
Posteaza un comentariux
()
x