JG

Un alt articol mai vechi, publicat pe 8 mai.

Guardiola a eșuat?
”Sunt puțin nervos. Această echipă deja a câștigat tot ce se poate și este evident că aveți așteptări mari” – declara Guardiola în vara lui 2013, când a fost prezentat publicului în calitate de antrenor principal la Bayern. De atunci au trecut aproape 2 ani și devine tot mai clar că nu s-a ridicat așteptărilor.

Al doilea an consecutiv bavarezii domină detașat Bundesliga și, în același timp, a doua oară consecutiv sunt umiliți pe arena internațională. În 2014, Bayern a capitulat dezastruos în fața lui Real, în semifinala UCL. În acest an a înghițit un dureros 0:3 pe Camp Nou, în prima manșă a semifinalei. Da, mai sunt șanse de a schimba totul, în retur, dar haideți să fim sinceri – clasa individuală a unor jucători nu este suficientă, pentru a lupta cu grandul spaniol. Cu această armă câștigi salatiera de argint, nu și UCL. E nevoie de idei, decizii și tactici.

Pep cel ciudat
Deciziile sale, uneori, ridică o mulțime de întrebări. Pe alocuri, tacticile sale îi uimesc chiar și pe cei mai sofisticați și înțelepți spectatori. Schimbarea lui Muller, în meciul contra Barcelonei, este un exemplu clar. Nedumerirea lui Franz Beckenbauer în interviul, acordat celor de la Sky: ”Această schimbare pur și simplu nu poate fi înțeleasă!”

Dificultățile lingvistice
E posibil oare ca jucătorilor încă să le fie complicat să înțeleagă ce-și dorește de la ei antrenorul creativ? Odată cu Guardiola, în lot s-au stabilit ferm câțiva compatrioți de-ai săi. Mai mult decât atât, el le vorbește doar în spaniolă, le dă indicații, le pune întrebări, îi critică și glumește cu ei. De fapt, dacă ne uităm la joc, se pare că și spaniolii nu mai înțeleg spaniola.

Rummenigge s-a grăbit
Deja la sfârșitul lui 2014, șeful bavarez, KHR, a declarat că virgulă clubul este gata să semneze contract cu Guardiola până la sfârșitul carierei sale. Și, pe moment, ca un prim pas, a propus o prelungire ”în avans” a contractului. Spaniolul, însă, evită discuțiile, legate de viitorul său, și nu dă un răspuns clar. S-ar putea să fi înțeles el însuși că ideile sale n-au prins rădăcini aici și, din acest motiv, nu prea are dorința de a prelungi contractul.

Exemplul lui Jupp
Suferind un eșec în primul său sezon, Jupp a câștigat tot ce se putea în următorul. Oare și Guardiola are nevoie de încă un an, pentru a dobândi coroana? În sezonul care vine, Ribery, Robben și Alaba vor reveni. În plus, clubul este gata să dea bani grei în perioada de transfer.

Tigrul Sammer, pisicuțul Sammer
Sammer, care-l critica dur pe Heynckes pentru orice greșeală și orice înfrângere, nu mai obosește de a-l lăuda în continuu pe Guardiola, chiar și după dezastre evidente. Îl susține într-o răsuflare și Rummenigge, care nu mai poate ascunde nemulțumirea de pe chipul său și nici măcar nu se străduie să dea puțin mai multă credibilitate cuvintelor sale. Se creează impresia că șefii bavarezi au jurat să nu-l critice public pe Guardiola niciodată. Nu știm, pentru că același Sammer, pisicuțul din public, nu o dată devenea tigru și striga la Guardiola, negând, evident, orice conflict. Problema e că, deja, nu mai pot fi neglijate unele divergențe, care există între club și antrenor. Rămâne de văzut ce-i va reuși lui Guardiola și ce nu-i va reuși.

sursa: fc-bayern.ru

0 0 vote
Article Rating
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
florins
florins
19 May 2015 17:31

cristigotz: Ei bine, tocmai acesti suporteri de conjunctura sunt valuta forte a lui Guardiola in “tranzactia” cu managerii lui Bayern! Acestia incep sa devina tot mai greu de inteles, cu fiecare propunere pe care i-o fac lui Guardiola sa-si prelungeasca contractul. Chit ca suporterii acestia sunt fie ignoranti, fie prea patimasi sa vada si sa accepte ca Guardiola mai mult strica decat drege la Bayern.

cristigotz
cristigotz
19 May 2015 9:26

Eu asa de multumit eram cu cati suporteri avea Bayern inainte sa vina Guardioala. Nu ma mai pot uita la meciurile echipei decat acasa, daca merg intr-un bar sau ceva tot prostu tine cu Bayern si isi da cu parerea si habar nu are

florins
florins
18 May 2015 20:34

Plusul pe care l-a adus Guardiola clubului Bayern Munchen este la capitolul Imagine. Foarte important capitol in aceste vremuri. Ati vazut ca, beneficiind de o imagine estraordinara, Ronaldo poate pacali arbitrii, poate pacali chiar si pe FIFA si sa primeasca Balonul de aur, in ciuda faptului ca are in carca cel putin 2 – 3 cazuri de simulare grosolana (in care nici nu este atins de adversar), in jocuri din anul in care primeste trofeul. Totul datorita imaginii! Asa si la noi: s-o fi cuantificat faptul ca plusul de imagine pe care il aduce Guardiola clubului i-a adus Bayernului cateva milioane de fani in plus (sunt de gasit si pe site-ul nostru cativa nou-veniti odata cu catalanul) si incasari mai mari. Pe drepturi de televizare etc.
Dar, asa cum am mai scris aici, devenim robii incasarilor, ai imaginii, in detrimentul performantei sportive, pe teren? Se pare ca da!

fcdm3
Moderator
18 May 2015 18:30

Si pentru mine e de neinteles ce se intampla cu cei din conducerea clubului. Niciunul nu indrazneste sa-i zica ceva de rau lui Guardiola! Se intampla ceva cu ei, mai ales cu Sammer!

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x