4 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Guardiola a eșuat?

JG

Un alt articol mai vechi, publicat pe 8 mai.

Guardiola a eșuat?
”Sunt puțin nervos. Această echipă deja a câștigat tot ce se poate și este evident că aveți așteptări mari” – declara Guardiola în vara lui 2013, când a fost prezentat publicului în calitate de antrenor principal la Bayern. De atunci au trecut aproape 2 ani și devine tot mai clar că nu s-a ridicat așteptărilor.

Al doilea an consecutiv bavarezii domină detașat Bundesliga și, în același timp, a doua oară consecutiv sunt umiliți pe arena internațională. În 2014, Bayern a capitulat dezastruos în fața lui Real, în semifinala UCL. În acest an a înghițit un dureros 0:3 pe Camp Nou, în prima manșă a semifinalei. Da, mai sunt șanse de a schimba totul, în retur, dar haideți să fim sinceri – clasa individuală a unor jucători nu este suficientă, pentru a lupta cu grandul spaniol. Cu această armă câștigi salatiera de argint, nu și UCL. E nevoie de idei, decizii și tactici.

Pep cel ciudat
Deciziile sale, uneori, ridică o mulțime de întrebări. Pe alocuri, tacticile sale îi uimesc chiar și pe cei mai sofisticați și înțelepți spectatori. Schimbarea lui Muller, în meciul contra Barcelonei, este un exemplu clar. Nedumerirea lui Franz Beckenbauer în interviul, acordat celor de la Sky: ”Această schimbare pur și simplu nu poate fi înțeleasă!”

Dificultățile lingvistice
E posibil oare ca jucătorilor încă să le fie complicat să înțeleagă ce-și dorește de la ei antrenorul creativ? Odată cu Guardiola, în lot s-au stabilit ferm câțiva compatrioți de-ai săi. Mai mult decât atât, el le vorbește doar în spaniolă, le dă indicații, le pune întrebări, îi critică și glumește cu ei. De fapt, dacă ne uităm la joc, se pare că și spaniolii nu mai înțeleg spaniola.

Rummenigge s-a grăbit
Deja la sfârșitul lui 2014, șeful bavarez, KHR, a declarat că virgulă clubul este gata să semneze contract cu Guardiola până la sfârșitul carierei sale. Și, pe moment, ca un prim pas, a propus o prelungire ”în avans” a contractului. Spaniolul, însă, evită discuțiile, legate de viitorul său, și nu dă un răspuns clar. S-ar putea să fi înțeles el însuși că ideile sale n-au prins rădăcini aici și, din acest motiv, nu prea are dorința de a prelungi contractul.

Exemplul lui Jupp
Suferind un eșec în primul său sezon, Jupp a câștigat tot ce se putea în următorul. Oare și Guardiola are nevoie de încă un an, pentru a dobândi coroana? În sezonul care vine, Ribery, Robben și Alaba vor reveni. În plus, clubul este gata să dea bani grei în perioada de transfer.

Tigrul Sammer, pisicuțul Sammer
Sammer, care-l critica dur pe Heynckes pentru orice greșeală și orice înfrângere, nu mai obosește de a-l lăuda în continuu pe Guardiola, chiar și după dezastre evidente. Îl susține într-o răsuflare și Rummenigge, care nu mai poate ascunde nemulțumirea de pe chipul său și nici măcar nu se străduie să dea puțin mai multă credibilitate cuvintelor sale. Se creează impresia că șefii bavarezi au jurat să nu-l critice public pe Guardiola niciodată. Nu știm, pentru că același Sammer, pisicuțul din public, nu o dată devenea tigru și striga la Guardiola, negând, evident, orice conflict. Problema e că, deja, nu mai pot fi neglijate unele divergențe, care există între club și antrenor. Rămâne de văzut ce-i va reuși lui Guardiola și ce nu-i va reuși.

sursa: fc-bayern.ru

Distribuie pe:
4 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
4
0
Posteaza un comentariux
()
x