20 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

FC Porto – FC Bayern 3-1

Neînvinsă în acest sezon de UEFA Champions League, FC Porto a început fulminant turul sferturilor cu Bayern Munchen.

În fața unor bavarezi decimați (Ribery, Robben, Alaba şi Schweinsteiger, accidentați), lusitanii au trecut repede în avantaj. După doar două minute, Neuer l-a faultat în careu pe Jackson Martinez, portarul a fost iertat de eliminare, iar Quaresma a transformat de la 11 metri.

Peste alte minute, Quaresma a bifat prima lui dublă din carieră în UEFA Champions League, după ce a profitat de gafa lui Dante şi a finalizat elegant, spre uluiala lui Guardiola, căruia nu-i venea să creadă scorul de pe tabelă. A fost pentru prima oară în ultimii cinci ani când Bayern a încasat două goluri în zece minute într-un meci european.

Campioana Europei de acum doi ani a revenit în joc în minutul 28, la reuşita lui Alcantara. Putea fi 3-1 în minutul 34, la greşeala lui Neuer, dar mingea a aterizat pe transversală.

Ocazia lustianilor a fost răzbunată în minutul 65, la reuşita lui Jackson Martinez, ajuns la şase goluri în şapte meciuri.

Porto a devenit favorită la calificarea în semifinale, dar va trebui să reziste asediului echipei lui Guardiola la returul de la Munchen, marţea viitoare, de la 21:45. Antrenorul Julen Lopetegui se gândește deja la acest meci, mai ales că Danilo și Alex Sandro nu vor putea evolua, fiind suspendați.

sursa: digisport.ro

Lasă un răspuns

33 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
33
0
Posteaza un comentariux