19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Presa britanica: „You dirty, Schwein!”

1,w=467,c=0.sport

Dupa meciul de marti, frustrarea si rautatea presei britanice si-a dat mana cu neputinta fotbalului englez in fata celui german si au aparut articole ca cel din ziarul MIRROR, care-l jigneste foarte urat pe Bastian Schweinsteiger, numindu-l intr-o englezo-germana „porc murdar”! Asta dupa ce si tabloidul THE SUN titra tot pe prima pagina dupa meciul United – Bayern „You Schwein!” (in traducere englezo-germana „Porcule”!). Se cunoaste placerea ziarelor britanice de a face „jocuri” de cuvinte din numele jucatorilor dar si de a ataca anumite lucruri care nu-i convin. Insa aici chiar au depasit orice regula de bun simt, jignirea lor chiar nu-si avea rostul mai cu seama ca s-a intamplat dupa o faza in care Schweini a fost eliminat pe nedrept. Daca acea faza se intampla in campionatul englez (unde se lasa jocul mult mai liber fata de alte tari sau cupele europene) nici nu cred ca se fluiera fault si de aceea consider ca daca s-a considerat fault la Rooney, acesta a fost unul de joc, nicidecum unul dur care merita cartonas galben si implicit pe cel rosu. Simularea lui Rooney, care a stat secunde bune tavalit pe gazon, l-a facut pe Schweini sa-i bata obrazul englezului, dupa ce acesta s-a ridicat usor neacuzand, totusi, nicio lovitura. Si atunci de unde acest atac murdar al presei britanice? Explicatiile ar putea fi cele de mai jos:

– in Germania, tara in care nu exista injuraturi, a-l face pe cineva „porc” este jignirea suprema iar britanicii stiu asta.

– unul din simbolurile lui United, Rooney, n-a jucat mai nimic acasa la el in meciul cu Bayern, neatingand mingea decat de 29 de ori (dintre care 14 passe au fost la adversar! Asta in timp ce la bavarezi numarul paselor e incredibil: Kroos – 109, Schweini – 105, Lahm – 100, Boateng – 98, Rafinha – 92, Ribery – 91!), sutand insa si de doua ori slab pe poarta lui Neuer.

– jucatorii lui United au fost dominati clar de Bayern, avand doar 30%  posesia mingii chiar pe celebrul „Old Traford”, minute in sir ei neatingand mingea! Iar marti numai norocul a facut ca englezii sa nu fie invinsi acasa de Bayern…

– pentru ca englezii sunt eliminati (chiar invinsi pe teren propriu!) sistematic de Bayern in ultimii ani: Arsenal, City si se pregateste United.

– pentru ca (si asta e umilinta suprema!), data fiind rivalitatea dintre fotbalul britanic si cel german, anul trecut doua echipe germane au disputat finala Ligii Campionilor, chiar la Londra!

Prin urmare, daca nu exista argumente iar ratiunea dispare, ziaristilor britanici ce le mai ramane de facut? Sa jigneasca „dusmanul” care-l elimina aproape peste tot pe unde-l prinde!

Lasă un răspuns

7 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
7
0
Posteaza un comentariux