5 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Manchester Utd. – Bayern 1:1

Manchester United v FC Bayern Muenchen - UEFA Champions League Quarter Final

Manchester United a ieșit onorabil din prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, contra campioanei continentale, Bayern. În condițiile în care formația antrenată de David Moyes are un sezon execrabil în Premier League, egalul de marți, de pe Old Trafford (1-1), e aproape o performanță.

Englezii au început curajos disputa și Welbeck a marcat în minutul 3, gol anulat însă pentru joc periculos al atacantului gazdelor, în duelul cu Javi Martinez. Robben a fost cel mai periculos om la cealaltă poartă, dar De Gea a respins șutul olandezului din minutul 31.

A venit apoi cea mai mare ocazie a meciului, cu Welbeck scăpat singur în careul advers, dar neinspirat. Vârful lui United a ales să încerce o scăriță, însă Manuel Neuer a ieșit la timp și a blocat cu ușurință.

A fost ultima fază a unei reprize în care Bayern a avut posesia, cedată deliberat de United. Englezii au preferat să joace pe contre, mai ales cu pase verticale în zona centrală, acolo de unde unul dintre fundașii centrali, de obicei Javi Martinez, urca la mijloc și lăsa un spațiu liber. Așa a apărut ocazia lui Welbeck, cu Boateng depășit de englez datorită forței și vitezei superioare.

După pauză nu s-a schimbat nimic tactic, campioana Germaniei continuând să paseze și să combine cu răbdare, în vreme ce gazdele s-au acoperit bine defensiv și au încercat să profite de orice oportunitate ivită în terenul advers.

Golul lui Vidic a venit dintr-o fază fixă și a fost o execuție norocoasă cumva, în condițiile în care sârbul a trimis cu capul, din întoarcere, dintr-o poziție extrem de grea. A fost într-un fel răsplata pentru disciplina tactică a englezilor, nu dovada superiorității acestora.

Golul egalizator marcat de Schweinsteger a picat logic și meritat, în condițiile în care nemții au avut 70% posesie, 39 de atacuri periculoase, față de doar 17 ale gazdelor, și o superioritate evidentă a șuturilor: 15-6, 9-5 pe spațiul porții.

United a făcut poate cel mai solid joc din acest sezon, mai ales că nu l-a avut pe teren pe Van Persie, accidentat, iar Ronney a făcut impecabil faza defensivă. O disponibilitate uriașă la efort din parte elevilor lui Moyes a pus în dificultate mașina de pase a lui Guardiola, care are însă la retur avantajul golului marcat în deplasare.

Chiar dacă Bayern a părut mai puternică, dubla pentru calificarea în semifinale rămâne deschisă, orgoliul trupei din Manchester putând fi decisiv în manșa secundă.

sursa: digisport.ro

Distribuie pe:
14 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
14
0
Posteaza un comentariux
()
x