4 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern a interzis două publicații din Anglia la returul cu United, din sferturile UCL

Clubul Bayern Munchen, furios pe articolele publicate joi de două cotidiane englezeşti despre jucătorul său Bastian Schweinsteiger, după meciul tur din sferturile de finală ale Champions League de la Manchester United , le-a interzis celor două ziare accesul pe stadionul său, la meciul retur.

Cele două ziare au scris pe prima pagină despre jucătorul german, autorul golului egalizator şi eliminat în finalul meciului după două cartonaşe galbene, făcând un joc de cuvinte cu o parte a numelui jucătorului, Schwein, care în germană înseamnă “porc”.

”You Schwein” (Tu, Porcule), scrie astfel The Sun, în timp ce Daily Mirror adaugă un calificativ, titrând ”You dirty Schwein”, care s-ar putea traduce ”Tu, Porc mizerabil”.

”După sfertul de finală al ChampionsLeague Manchester United-Bayern Munchen (1-1), de marţea trecută, două media engleze au ”scris” într-o manieră lipsită de respect, discriminatorie şi ofensatoare despre jucătorul nostru Bastian Schweinsteiger”, subliniază clubul bavarez într-un comunicat.

”FC Bayern nu acceptă această formă de scriere şi o condamnă cu cea mai mare putere”, afirmă clubul care ”nu va acorda acreditări reprezentanţilor ziarelor The Sun şi Daily Mirror pentru meciul retur, din 9 aprilie, de pe Allianz Arena”.

Clubul campion en titre al Europei reaminteşte că respectul este unul din cuvintele de ordine ale UEFA, care a făcut din el o temă de campanie.

În această privinţă, Bayern evocă penalizarea sa cu 10.000 euro şi o tribună închisă pentru meciul din 9 aprilie, pentru un banner homofob ce-l viza pe mijlocaşul german al lui Arsenal, Mesut Ozil, în optimile de finală ale Champions League, sentinţă acceptată de club.

sursa: digisport.ro

Distribuie pe:
12 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
12
0
Posteaza un comentariux
()
x